1 mesaj
 1165
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773


Oscar adayı Denis Villenevue (“Arrival,” “Blade Runner 2049”) yönettiği, Frank Herbert’ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanan Dune: Çöl Gezegeni Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures ile ekranlara geliyor.
Dune: Çöl Gezegeni, efsanevi ve duygu dolu kahraman Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Doğuştan yetenekli bir genç harika bir kaderin ötesinde ile dünyaya gelmiştir, ailesinin ve ülkesinin geleceği için evrenin en tehlikeli yerine yolculuk etmesi gerekmektedir. Kötü niyetli güçler gezenin varolan en özel kaynağını ele geçirmek için birbirleriyle çatışma içindedir. İnsanlığın en yüce potansiyelini ortaya çıkarma olanağına sahip bir madde ve sadece korkularını yenebilenler kurtulabilecektir.
Filmin oyuncuları şöyle sıralanıyor: Oscar adayı Timothée Chalamet (“Call Me by Your Name,” “Little Women”), Rebecca Ferguson (“Stephen King’s Doctor Sleep,” “Mission: Impossible – Fallout”), Oscar Isaac (the “Star Wars” franchise) Oscar adayı Josh Brolin (“Milk,” “Avengers: Infinity War”), Stellan Skarsgård ( “Chernobyl,” “Avengers: Age of Ultron”), Dave Bautista (the “Guardians of the Galaxy” filmleri, “Avengers: Endgame”), Stephen McKinley Henderson (“Fences,” “Lady Bird”), Zendaya (“Spider-Man: Homecoming,” “Euphoria”), Chang Chen (“Mr. Long,” “Crouchiniog Tiger, Hidden Dragon”), David Dastmalchian (“Blade Runner 2049,” “The Dark Knight”), Sharon Duncan-Brewster (“Rogue One: A Star Wars Story,” Netflix’s “Sex Education”), Oscar adayı Charlotte Rampling (“45 Years,” “Assassin’s Creed”), Jason Momoa (“Aquaman,” “Game of Thrones”), Oscar ödüllü Javier Bardem (“No Country for Old Men,” “Skyfall”).
Villeneuve’in yönettiği filmin senaryosu Jon Spaihts ve Eric Roth tarafından Frank Herbert’in aynı adlı romanından esinlenerek yazılmıştır. Villeneuve filmin yapımını Mary Parent, Cale Boyter ve Joe Caracciolo, Jr ile üstlendi. Yönetici yapımcılığı ise Tanya Lapointe, Joshua Grode, Herbert W. Gains, Jon Spaihts, Thomas Tull, Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert.
Kamera arkasında Villeneuve tekrar birleştiği ekibinde Oscar adayı yapım tasarımcısı Patrice Vermette (“Arrival,” “Sicario,” “The Young Victoria”), iki kez Oscar adayı editör Joe Walker (“Blade Runner 2049,” “Arrival,” “12 Years a Slave”), iki kez Oscar adayı görsel efekt süpervizörü Paul Lambert (“First Man,” “Blade Runner 2049”), özel efekt süpervizörü Gerd Nefzer (“Blade Runner 2049”) bulunuyor.
Ayrıca ekipte ilk kez işbirliğine girdiği görüntü yönetmeni Oscar adayı Greig Fraser (“Lion,” “Zero Dark Thirty,” “Rogue One: A Star Wars Story”), üç kez Oscar adayı kostüm tasarımcısı Jacqueline West (“The Revenant,” “The Curious Case of Benjamin Button,” “Quills”) , yardımcı kostüm tasarımıcısı Bob Morgan, dublör koordinatorü Tom Struthers (“The Dark Knight” trilogy, “Inception”), bir çok kez Oscar adaylığı bulunan ve Oscar ödüllü besteci Hans Zimmer (“Blade Runner 2049,” “Inception,” “Gladiator,” “The Lion King”) bulunuyor.
Warner Bros. Pictures ve Legendary Pictures Dune: Çöl Gezegeni filmini sunar.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle