Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat forumu O Belde olarak sadece okumakla veya izlenmekle kalınmasın, üzerine düşünülüp hakkında yazılsın ve bunlar okuyucularla buluşsun diye yazmağa teşvik etmek gayesiyle bir inceleme yazma yarışması düzenlemekteyiz.

Film, dizi, belgesel ve her türlü kitap incelemesi ile yarışmaya katılabilirsiniz. Yapmanız gereken eğer kayıtlı değilseniz O Belde'ye kaydolmak, incelemelerinizi belirtilen şartlara uygun bir şekilde paylaşmak ve O Belde'yi sosyal medyadan takip etmektir. Paylaşımların nasıl yapılacağı ve bilinmesi gereken tüm şartları ile bazı sorulara cevap bulmak için:


Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat forumu O Belde olarak sadece okumakla veya izlenmekle kalınmasın, üzerine düşünülüp hakkında yazılsın ve bunlar okuyucularla buluşsun diye yazmağa teşvik etmek gayesiyle bir inceleme yazma yarışması düzenlemekteyiz.

İnceleme Yarışmasına Nasıl Katılabilirim?
Katılım ücretsiz ve ödüllüdür. Film, dizi, belgesel ve her türlü kitap incelemesi ile yarışmaya katılabilirsiniz. Yapmanız gereken eğer kayıtlı değilseniz O Belde'ye kaydolmak, incelemelerinizi belirtilen şartlara uygun bir şekilde paylaşmak ve O Belde'yi sosyal medyadan takip etmektir.

İnceleme Yazma Yarışmasının Şartları
1. Yaş ve milliyet sınırı yoktur, lakin incelemeler Türkçe olmalıdır.
2. Yarışmaya her türlü kitap, film, belgesel ve dizi için inceleme yazarak katılabilirsiniz.
3. Limit yoktur, istediğiniz kadar inceleme yazabilirsiniz.
4. Kitap incelemeleri "Edebiyat > Kitap İncelemeleri" forumunda, film, belgesel ve dizi incelemeleri ise "Sinema/Televizyon > İncelemeler" forumunda her bir inceleme Yeni Başlık açarak paylaşılmalıdır.
5. Paylaşımların başlığı "Hayvan Çiftliği Kitap İncelemesi", "Yeşil Yol Film İncelemesi", "Mr. Robot 1. Sezon İncelemesi" gibi olmalıdır. İnceleme yerine isterseniz Değerlendirmesi, Yorumu, Eleştirisi gibi ifadeler de kullanabilirsiniz. Elbette ki bunları içine alan kendinize has bir başlık da belirleyebilirsiniz. Dahası yazınızın sonuna isim ve soy isminizi yazabilirsiniz. Lakin açıkça bir profilinizin bulunması ile de bir problem oluşmaz.
6. İnceleme yazıları en az 500 kelime olmalıdır.
7. Giriş ve sonuç kısımlarına dikkat edilmeli görsel materyaller az da olsa kullanmanızı tavsiye ederiz.
8. Spoiler olup olmadığı giriş kısmında beyan etmenizi tavsiye ederiz. Lakin zorunlu değildir.
9. Katılımınızın tamamlanması için O Belde'yi Twitter (@obeldecom) veya Instagram'da (@obeldecom) takip etmelisiniz. Dahası bizim takip ettiğinizi doğrulayabilmemiz için lütfen forum profilinize sosyal medya hesaplarınızı girmeği unutmayınız.
10. İncelemeler dijital veya neşri olarak başka hiçbir yerde olmamalıdır. O Belde için yazılmalıdır veya sadece O Belde'de paylaşılmalıdır.
11. Size ait olmayan yazıları paylaşamazsınız. Aksi hallerde meydana gelebilecek her türlü telif ihlallerinde kanunlar önünde tek muhatap sizsinizdir.
12. Sadece 30.03.2021 - 31.12.2021 tarihleri arasında paylaşılan incelemeler yarışma kapsamındadır.
13. Yarışma en az 60 kişinin katılımıyla geçerliliğini korur.
14. O Belde jüri üyelerini yarışma bitimine kadar saklı tutar. Jüri üyeleri ile yakında yarışmaya katılamazlar, incelemeleri yarışma dışındadır.
15. İncelemeler üslup, muhteva, anlatım şekli, yazının zenginliği, görsel materyallerin kullanımı gibi ana kriterler ve SEO, yazının Google'daki sıralaması gibi yan kriterlerle değerlendirilir.
16. Sonuçlar yarışmadan sonra 1- 2 ay içinde obelde.com'da açıklanacaktır.

İnceleme Yarışmasının Ödülü
Kazanana, yalnız birinciye, ₺100 para ödülü ve 2 ay O Belde Premium üyeliği verilir. Ayrıca kazanan inceleme kategorisinde başa sabitlenerek daha fazla okunması sağlanır.


------------------------
Bazı Sorulara Cevap
------------------------

Yarışmaya katılmak için O Belde'ye kaydolmak zorunda mıyım?
Evet, yarışmaya katılım sağlamak için incelemelerini forumda paylaşılması gerekir; dahası forumumuzda paylaşım ve diğer etkileşimler için kayıtlı olmalı ve giriş yapmış bulunmalısınız.

Kendi sitemde veya başka bir mecrada daha önceden paylaştığım makalem ile yarışmaya katılabilir miyim?
Hayır, katılamazsınız. Yukarıdaki şartlarda da belirttiğimiz üzere şiirleriniz başka mecralarda bulunmamalıdır. Çeşitli yöntemler ile bu kaideye aykırı hareket edenleri tespit etmemiz pek tabii mümkündür. Lakin elbette ki yazılarınızı paylaşabilirsiniz, sadece yarışma kapsamında değildir. O yazılarınız da arama motorları tarafından taranır ve insanlar tarafından okunur.

Benim yazmak istediğim bir eser hakkında daha önceden bir inceleme yazılmış, ne yapmam gerekir?
Yazınızın başlık ismini ondan farklı bir şekilde ayarlamanız sonucunda herhangi bir problem meydana gelmemiş olur.

Yazımın Google'daki sıralamasını nasıl yükseltebilirim?
Evvela rekabeti fazla olmayan içerikler hakkında inceleme yazmanız, yazı türünün az olduğu sebebiyle ilklerde olmasını sağlar. Mesela yeni çıkan bir filmi veya dizinin incelemesini yazmak gibi. Lakin bunlardan daha mühim olan SEO'dur. Nedir derseniz, SEO, arama motoru optimizasyonudur. Bu yazınızın ne olduğunun Google tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlar ki anahtar kelimenizi, bu incelemesi yazılan eserin ismi olabilir, başta yazınızın ilk girişinde olmak şartıyla belli bir sayıda bulunması, resimler kullanmanız gibi farklı unsurlardan şamildir. Kısaca anlatmak lazım gelirse kaliteli bir yazı her üstlerde olacak ve daha fazla okunacaktır.

Yazımın çalınmasından korkuyorum. Bu sebeple katılmak konusunda endişeliyim. Yazımın emniyetini garanti ediyor musunuz?
Paylaştığınız eserin telif hakkı size aittir. Biz değil bizzat kanun ile eseriniz korunmaktadır. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda da belirtildiği üzere umumi yerlerde mutad şekilde eser sahibi olarak tanıtılan kimse o eserin sahibi sayılır. O Belde olarak çeşitli düzenlemelerle eserinizi korumağa çalışırız. Lakin eserinizi sizden izinsiz bir şekilde kullanıldığını tespit ederseniz yüklü miktarda tazminat almanız için mahkeme karşısında veri tabanımızı sizi desteklemek için kullanmaktan çekinmeyeceğimizi unutmayın.

Üstelik O Belde, başta Google olmak üzere arama motorları tarafından hızlıca taranır ve dizine eklenir. Dahası hiç şüphesiz ki makalenizi Google aramalarından ulaşarak okuyanlar da olacaktır. Yazınızın size ait olduğunu açıkça (mutad bir şekilde) beyan etmiş olacaksınız ve telifinizi ispatlamak için elinizde pek çok kanıt bulunacaktır. Kısaca tekrar etmek lazım gelirse burada paylaştığınız her şeyin size ait olduğunu beyan etmiş sayılırsınız. Dahası yazınızın O Belde'de bulunması sizin açışınızdan herhangi bir zarar meydana getirmez. Aksine daha çok tanınmışlık elde ederek faydası bulunmaktadır.

Yarışmaya bir yakınım adına katılabilir miyim?
Hayır, izin vermiş olsalar dahi bu kesinlikle yasaktır. Hem forum kaidelerimiz hem de kanunen kabul edilemez ve aksi haller vuku bulursa O Belde hiçbir mesuliyet kabul etmez.

O Belde'de başka yazılarımı da paylaşabilir miyim?
Evet, paylaşabilirsiniz. Yarışma haricinde O Belde'de kurallarımıza uyduğunuz müddetçe istediğiniz kadar eserinizi paylaşarak okuyucularla buluşabilirsiniz. Üstelik sınırsız sayıda ve her zaman inceleme yazabileceğinizi de tekrar hatırlatırız.

Yarışmanın daha fazla duyulmasını sağlamak istiyorum. Sosyal medyada paylaşabileceğim görseller mevcut mudur?
Evet, mevcut. Şunlardır: Genel, İzleme, Okuma.

Daha fazla soruya cevap bulabilmek namına buradaki duyuru başlığını kullanabilirsiniz.


Ayrıca yukarıdaki bağlantıyla ulaşacağınız sayfanın altında da ifade ettiğimiz üzere yarışma ile alakalı sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz.

Saygılarımızla.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Ekleme yapmak istiyorum. Sinema incelemelerinin (film, dizi, belgesel) daha fazla okunması IMDb'ye eleştirmen yorumları olarak sunulmasını sağlayacağım.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Alakanın çok çok az olması, hatta şartlara uygun sadece bir paylaşımın bulunması, kaynakların tabiri caizce hoşa harcanması sebebiyle bu yarışma iptal edilmiştir.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular