Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat forumu O Belde olarak şiirimize hizmet etmek ve ona ilham vererek yükselmesini sağlamak gayesiyle ikincisini gerçekleştirdiğimiz bir şiir yarışması düzenlemekteydik.

Şiir Yarışmasına katılmak için belirtilen şartlara ve şiir paylaşım kaidelerine uygun bir şekilde eserinizi "Edebiyat > Şiir > Yarışma Şiirleri" forumuna paylaşmanız ve O Belde'yi sosyal medyada takip ediyor olmanız kafidir. Paylaşımların nasıl yapılacağı ve bilinmesi gereken tüm şartları ile bazı sorulara cevap bulmak için:


Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat forumu O Belde olarak ikincisini gerçekleştirdiğimiz şiir yarışmamızı sizlere büyük bir mutlulukla haber etmekteyiz.

Şiir bizim her zaman baş tacımız olmuştur. Ona maddiyattan irte büyük bir manevi kıymet vermekteyiz. Şiir, bir kudret, büyük bir irade ve hissiyat mahsulüdür; büyük edebiyatımızdaki misalleri görmemek mümkün değildir. Tarihten gelen bu tecrübe ile daha iyisini elde etmek imkanına sahip bulunmaktayız. Dahası O Belde olarak buna hizmet etmek istiyoruz. Yarışmanın gayesi şiirimizi yüceltmek, ona gereken ehemmiyeti göstererek sevilmesini sağlamaktır.

Şiir Yarışmasına Nasıl Katılabilirim?
Katılım ücretsiz ve ödüllüdür. Yapmanız gereken eğer kayıtlı değilseniz O Belde'ye kaydolmak, "Edebiyat > Şiir > Yarışma Şiirleri" forumuna Yeni Başlık açarak şiirinizi belirtilen şartlara uygun bir şekilde paylaşmak ve O Belde'yi sosyal medyada takip etmektir.

Şiir Yarışmanın Şartları Nelerdir?
1. Yaş ve milliyet sınırı yoktur. lakin kullanılan lisan Türkçe olmalıdır.
2. Şiirlerde konu / tema, şekil kısıtlaması yoktur.
3. Yarışma için paylaşacağınız şiirin başka herhangi bir mecrada dijital veya neşri olarak yayımlanmamış olması gerekmektedir.
4. Yarışma için başvurulan şiirlerin Edebiyat > Şiir > Yarışma Şiirleri forumunda önceden de geçerli olan şiir paylaşım kurallarına riayet ederek paylaşılması gerekmektedir.
5. Sadece bir (1) şiiriniz ile katılabilirsiniz. Buna peyk olarak Yarışma Şiirleri forumunda sadece bir şiiriniz bulunabilir. Harici şiir paylaşımları ana şiir forumuna yapılmalıdır.
6. Katılımınızın tamamlanması için O Belde'yi Twitter veya Insragram'da takip ediyor bulunmalısınız. Dahası bunu teyit edebilmemiz için forum profilinizde alakalı alanları doldurarak sosyal medya hesaplarınızı girmeniz gerekmektedir.
7. Katılımlar 12.03.2021 ile 15.07.2021 tarihleri arasında kabul edilecektir.
8. Size ait olmayan eserleri O Belde'de paylaşamaz ve tabiidir ki yarışmaya katılamazsınız. Aksi hallerde meydana gelebilecek her türlü telif hakkı meselelerinde kanunlar önünde tek muhatap sizsinizdir.
9. Yarışmada ve O Belde'de Türkiye Cumhuriyeti kanunları ve O Belde forum kuralları geçerlidir.
10. Bir forum sitesi olan O Belde'de paylaşımlarınızın yorumlanabilir, eleştirilebilir ve hakkında tartışılabilir olduğunu unutmayınız.
11. Yarışmaya katılan şiirler şu kıstaslara göre her bir jüri üyesi tarafından 100 puan üzerinden değerlendirecektir: Gramer (25), üslup (25), ahenk (25) ve muhteva (25).
12. O Belde yarışma bitimine kadar jüri üyelerini saklı tutar. Jüri üyeleri ile yakınları yarışmaya katılamazlar; katılımları geçersizdir.
13. Yarışma 50 kişinin katılımıyla geçerliliğini korur.
14. Sonuçlar belirtilen sürenin sonunda bir ile iki ay içinde obelde.com'da duyurulacaktır.

Şiir Yarışmasının Ödülü Nedir?
Birinciye ₺100 Para Ödülü* + 2 Ay O Belde Premium Üyelik + şiirini 3 Ay Başa Sabitleme

* Para ödülü EFT/Fast gibi vasıtalarla kazananın Türkiye'de bulunan banka hesabına gönderilecektir.

-----------------------
Bazı Sorulara Cevap
-----------------------

Yarışmaya katılmak için O Belde'ye kaydolmak zorunda mıyım?
Evet, yarışmaya katılım sağlamak için şiirinizin forumda paylaşılması gerekir; dahası forumumuzda paylaşım ve diğer etkileşimler için kayıtlı olmalı ve giriş yapmış bulunmalısınız.

Şiirimi nerede ve nasıl paylaşmam gerekiyor?
Şiirinizi "Edebiyat" kategorisindeki Şiir forumunda bir alt başlık olan "Yarışma Şiirleri" forumundaki Yeni Başlık butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan başlık oluşturucu ile, Başlık kısmında şiirinizin serlevhasını, ardından isim ve soy isminizi yazdıktan sonra içerik kısmına şiirinizi ve yine sonuna isim ve soy isminizi ekleyip Gönder tuşuna basmanız ile paylaşımınız gerçekleşmiş olacaktır. Dahası yarışmanın sıhhatini korumak maksadıyla yarışma süresince şiirinizi düzenleyemeyeceğinizi unutmayın. Bu sebeple paylaşmadan evvel ön izleyerek gerekli kontrollerinizi sağlayınız.

Kısaca şiir paylaşım kuralları nedir?
* Paylaşımlar başka bir başlığa cevap olarak değil, yeni bir başlık açarak yapılmalıdır.
* Başlık/konu kısmına şiirinin adıyla beraber kendi isminizi ve soy isminizi de yazın; arasına tire ( - ) koyun.
* Başlığın tamamı büyük harflerden oluşmamalıdır.
* Başlığa yazdığınız için tekrar içerik kısmında şiir ismini yazmayın.
* Şiirin sonuna isim soy isminizi yazın.
* Mahlas girmeniz tavsiye edilmez, lakin istiyorsanız bunu isim ve soyisminizle birlikle yazın.
* Paylaşımınız başka sitelere bağlantı içeremez.
* Şiirleriniz düz metin olmalıdır. Kalın veya italik gibi yazı şekillerini kullanmayınız.
* Size ait olmayan şiirleri paylaşamazsınız.

En mühim olanı, eğer eleştiri kaldıramıyorsanız lütfen şiirinizi paylaşmayınız. Beğenen de beğenmeyen de şiirinize yorum yapmak hürriyetine sahiptir.

Yarışmadan sonra şiirime ne olacak?
Yarışmanın bitiminden sonra Yarışma Şiirleri alt forumundaki şiirler ana Şiir forumuna aktarılacaktır. Böylece şiiriniz okuyucularıyla buluşmağa devam edecektir.

Kendi sitemde veya başka bir mecrada daha önceden paylaştığım şiirim ile yarışmaya katılabilir miyim?
Hayır, katılamazsınız. Yukarıdaki şartlarda da belirttiğimiz üzere şiirleriniz başka mecralarda bulunmamalıdır. Çeşitli yöntemler ile bu kaideye aykırı hareket edenleri tespit etmemiz pek tabii mümkündür. Bu hakkı kaybettikten sonra ikincisini kabul edip etmemek tamamen O Belde'nin inisiyatifindedir.

Şiirimin çalınmasından korkuyorum. Bu sebeple katılmak konusunda endişeliyim. Şiirimin emniyetini garanti ediyor musunuz?
Paylaştığınız eserin telif hakkı size aittir. Biz değil bizzat kanun ile eseriniz korunmaktadır. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda da belirtildiği üzere umumi yerlerde mutad şekilde eser sahibi olarak tanıtılan kimse o eserin sahibi sayılır. O Belde olarak çeşitli düzenlemelerle eserinizi korumağa çalışırız. Lakin eserinizi sizden izinsiz bir şekilde kullanıldığını tespit ederseniz yüklü miktarda tazminat almanız için mahkeme karşısında veri tabanımızı sizi desteklemek için kullanmaktan çekinmeyeceğimizi unutmayın.

Üstelik O Belde, başta Google olmak üzere arama motorları tarafından hızlıca taranır ve dizine eklenir. Dahası hiç şüphesiz ki şiirinizi Google aramalarından ulaşarak okuyanlar da olacaktır. Eserinizin size ait olduğunu açıkça (mutad bir şekilde) beyan etmiş olacaksınız ve telifinizi ispatlamak için elinizde pek çok kanıt bulunacaktır. Kısaca tekrar etmek lazım gelirse burada paylaştığınız her şeyin size ait olduğunu beyan etmiş sayılırsınız. Dahası eserinizin O Belde'de bulunması sizin açışınızdan herhangi bir zarar meydana getirmez. Aksine daha çok tanınmışlık elde ederek faydası bulunmaktadır.

Katılımın gerçekleştiğini nasıl anlayacağım?
Yarışma kapsamındaki şiirlerin paylaşılacağı Yarışma Şiirleri forumundaki paylaşımlar yayımlanması için her zaman onaya tabi tutulacak. Eğer şiiriniz orada yayımlanıyorsa bu katıldığınızı gösterir. Lakin sosyal medyada takip etmiyorsanız bunun bir manasının olmadığını unutmayınız.

Yarışmaya bir yakınım adına katılabilir miyim?
Hayır, izin vermiş olsalar dahi bu kesinlikle yasaktır. Hem forum kaidelerimiz hem de kanunen kabul edilemez ve aksi haller vuku bulursa O Belde hiçbir mesuliyet kabul etmez.

Yarışma için paylaştığım şiir Haftanın Şiiri olabilir mi?
O Belde'de o hafta paylaşılan şiirlerden en çok beğeni alanı Haftanın Şiiri yaparak başa sabitlemekte ve şairi izin verirse sosyal medya hesaplarımızda bir görsel ile paylaşmaktayız. Haftanın Şiiri forum üyelerinin şiiriniz için beğen butonuna tıklaması ve paylaşıldığı hafta en çok beğeni alması halinde olur. Şiiriniz Haftanın Şiiri olabilir. Lakin bunun yarışmayı kazanmak için bir artı puan olmadığını, yarışmaya katılan şiirleri özel bir jürinin değerlendirdiğini lütfen unutmayın.

O Belde'de başka eserlerimi de paylaşabilir miyim?
Evet, paylaşabilirsiniz. Yarışma haricinde O Belde'de kurallarımıza uyduğunuz müddetçe istediğiniz kadar eserinizi paylaşarak okuyucularla buluşabilirsiniz.

Yarışmanın daha fazla duyulmasını sağlamak istiyorum. Sosyal medyada paylaşabileceğim görseller mevcut mudur?
Evet, mevcut. Şunlardır: [Kare 1] [Kare 2] [Hikaye 1] [Yatay 1]

Daha fazla soruya cevap bulabilmek namına buradaki duyuru başlığını kullanabilirsiniz.


Ayrıca yukarıdaki bağlantıyla ulaşacağınız sayfanın altında da ifade ettiğimiz üzere şiir yarışması ile alakalı sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz.

Saygılarımızla.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 86
Kayıt: 16 Ara 2020, 01.05
Ad Soyad: Necmettin özkahraman
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 79
Beğenildi : 86
Katılacak arkadaşlara şimdiden başarılar.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Gece 00.00 itibariyle katılımlar durdurulmuştur. Katılan, alaka gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Bu yarışma ile de şiire ve sanata gönül vermiş kimselerle tanıştık, dost olduk ve beldemizde onlarla yaşamağa devam ediyoruz. Dilerim ki gayesini yerine getirmiştir.

Sonuçların açıklanması hususunda 1 ay demiştik, lakin bunun ne kadar mümkün olacağını bilmiyorum. Çünkü bazı jüri üyeleri uzun zamandır foruma girmedi. Onların vereceği puanlamalarla, şiirlerin birkaç defa kefeye konmasıyla netice belirlenecektir.

Birçok defa uyardım, yine uyarayım: Bu yarışmada birincisinde olduğu gibi tek tek kontrol yapılmayacak, eğer forum profilinize sosyal medya hesabını girmediyseniz takip etmiş olsanız dahi sayılmayacak, takipler profillerdeki bağlantılarla kontrol edilecek.

Saygılarımla.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular