1 mesaj
 2206
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
O Belde'deki mavi onay rozeti
{TEXT}
gerçek bir kimse ile ilişkilendirilebilen bir profilin orijinal olduğunun bilinmesini sağlar. Mavi rozet alabilmeniz için profilinizin tamamlanmış ve aktif olması lazım gelir.

Tamamlanmış Profil
Profilinizin gerçek bir kimse olarak algılanabilmesi için onu mümkün olduğunca eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Bu hususta başlıca dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

*Avatar: Başka bir dille profil fotoğrafınızın yüklenmiş olması gerekmektedir.
*Ad ve soyadı: Profil sahibinin hem telifini korumak ve diğer hususlarda muhatabının açıkça belli olması için ismi tam bir şekilde girilmelidir.
*Cinsiyet: Profil sahibinin cinsiyeti belirtilmiş olması gerekir.
*Doğum tarihi: Gün, ay ve yıl olarak girilmesi gerekir, lakin diğer üyeler sadece yaşınızı görebilir. Üstelik doğum günü olanlar ana sayfada listelenir.
*Konum: Şehir bazında bulunduğunuz yeri belirtmelisiniz.
*İlgi alanları ve hakkında: Daha iyi tanınabilmeniz ve gerçekliğinizin doğrulanabilmesi için hakkınızda hususi olmayan umumi malumatlar vermelisiniz. Mesela nerede doğduğunuz, ne yaptığınız, ne olduğunuz...
*Sosyal medya hesapları: Oluşturulan profilin gerçekle alaka kurulabilmesi diğer platformlarda teyit edilebilmesi namına sosyal medya hesaplarınızın en az birinin girilmiş olması gerekir.

*Bunların yanında ekstra girilen alanlar da doğrulama işlemine katkı sağlar.

Aktif Profil
Üyenin şimdiye kadar forum kurallarına riayet etmesiyle birlikte aktif olması gerekmektedir.

*Aktif olma: Son üç ay içinde forumda aktiflik gösterilmesi ve mesaj sayısının yüzün üzerinde olması gerekmektedir.
*Forum Kuralları: Üye olunurken kabul edilen kullanım şartlarının ihlal edilmiş olmaması ve forum içindeki uyarı sayısının son üç ayda beş ve üzeri olmaması, ayrıca üyenin hiç uzaklaştırma cezası almamış olması gerekmektedir.

Münasip Olmayan Profiller
Yukarıda bahsedilenlerden bağımsız olarak aşağıdaki hallerin mevcut olduğu hesaplar doğrulama işlemi için uygun değildir.

*Spam ve Reklam: Mesajlarında ve profilinde dikkat çekici bir tanıtım yapılan, gerçek bir kişi olarak değil, pazarlamacı veya satıcı tarzı bir profil kabul edilemez.
*Vasıfsız Mesajlar: Mükerrer bir şekilde yüz mesaj sayısına ulaşmak için içi boş ve lüzumsuz olarak vasıflandırılabilecek mesajlar yazan profiller onaylanmaz.
*Telif İhlali: Forumdaki içeriklerinden kanunlar önünde üyelerin kendi mesuldür. Dahası üyeni başka birinin fikir ve sanat eserini kullanarak ihlallerde bulunmaması ve/veya bu yolla ceza almaması gerekir.

Doğrulama Halinin Kaybedilmesi
O Belde bir profilin doğrulanmış halini belirtilen vaziyetlerin meydana gelmesi/ortadan kalkması veya bunlardan başka bir sebeple herhangi bir zamanda ve bildirmeksizin kaldırabilir.
Eğer profil tamamlanmamış ve artık aktif olmayan bir vaziyete gelmişse, gerçek bir kişiyle alaka kurulamayacak şekilde değiştirilmişse, spam ve izin verilenlerin haricinde reklam uyguluyorsa, forum kurallarını inatla ihlal ediyorsa ve süreli/süresiz uzaklaştırma almışsa o profilden doğrulama rozeti geri alınır.

O Belde yukarıdaki şartları değiştirme hakkını saklı tutar. Doğrulama rozeti otomatik olarak değil, kontrollerin ve mutmain olunmanın neticesinde verilir. Bu sebeple herhangi bir başvuru söz konusu değildir.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle