Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 91
Kayıt: 04 Ağu 2020, 15.37
Ad Soyad: abdullah yakut
Cinsiyet: Belirsiz
Konum: Erzurum
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 55
Beğenildi : 24
Büyük şairlerin etkili şiirlerini okuruz. Sonra adı duyulmamış şiirlerini okuyunca onlar da hoş gelir. Fakat bu adı duyulmamış şiirler olmasa belki de bu şair büyük şair olamayacaktır. Her şiir; hayal aleminde, şair dünyasında bin yıllık mesafe eder.
Bir insanda tüm insanlık halleri mevcuttur da bu şairler bu kadar etkili olmayı nasıl başarıyor diye sorarız bazen ki kesinlikle sormalıyız da. Şair duyarlı bir insandır. Şahsen insandan öte insan, insana insan olduğunu hatırlatan insandır ,dervişin kardeşidir. Hepimiz yaşarız; şair yakalar, yazar ve yakar.
Şairlik içinde elbette kelimeler arası rakslar da göze görünür olmalıdır. İkinci Yeni şairleri kadar olmasa da anlam ilgileri ahenk katar bazı küçük dokunuşlar. Bir de günlük dilde kullandığımız kelimeler vardır. Fazla terimseldir. Şiire yaban kalır diye tercih etmeyiz. Fakat bir bakarız bir şair almış kelimeyi resmen yeni bir şekle bürümüş kelime canlanıp kanlanmış. Tabii bunlar hep şairlikten olur.
Ahmet Haşim namıdiğer akşam şairi! 100 yıl önce yazdı hala capcanlı. Özellikle simgeci ve şiiri kutsayıcı yanıyla.
Tüm bu saydıklarım, şiirlerini okuyunca ruhunun bir kısmını dolaştığım Halil Esen Bey'in Yalnızlık Varsa İçinde'yle şekillendi. Yalnızlığı hissettim. Fakat bu temden ziyadedir şairliği. Ben bir takdir makamı da değilim. Sadece bir şiir okuyucusuyum.. birikimin, hazinen , sözün, ilhamın, gönlün daim olsun ,çevresiyle seni süsleyen sevdiklerin her dem yanında olsun.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1734
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 776
Fevkalade yorum ve incelemeniz karşısında saygıyla duruyorum. Bunları okumak, hak ettiğimi düşünmesem bile daha önce duymadığım şeylerdi ve beni çok mesut etti. Yüreğinize sağlık. Çok teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 91
Kayıt: 04 Ağu 2020, 15.37
Ad Soyad: abdullah yakut
Cinsiyet: Belirsiz
Konum: Erzurum
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 55
Beğenildi : 24
Gerçekten samimiyetle yapılan her şeye içim ısınmıştır her daim. Sizin de eserinizde hislenmelerim gayet çoktu ve güzeldi. Ben okurken keyif aldım. Şiirlerin tek tek incelenmesi de güzel bir çalışma olabilir. Genel bir yazı olmasına gayret ettim. Rica ederim asıl sizin kaleminize sağlık.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular