4 mesaj
 1623
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 207
Kayıt: 04 Oca 2021, 13.19
Ad Soyad: Seyital BAYKAL
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 97
Beğenildi : 193
İnsan bazı durumlar, olaylar karşısında öyle köşeye sıkışır ki ne yapacağını bilemez. Ya durumu olduğu gibi kabul edecek ve hakikati söyleyecektir ya da durumu inkâr edecek yalanın ve yalancıların yanında yer alacaktır. Hakikati söylemek öyle her baba yiğidin harcı değildir. Dürüst ve dost doğru olmak yürek ister, adam gibi adam olmak ister. Korkaklar yalanların arkasına sığınır. Onların ağzından yalan o denli ustaca çıkar ki karşısındaki inanmadan edemez.

Hakikatlerin üzeri boyalı, süslü yalanlarla örtülmüştür. Kamufle edilmiş bir yalan hakikat adına dolaşır ağızdan ağıza ve sinsice sokulur yüreklere. Yalan ağızdan çıktığı gibi durmaz her geçen gün hakikatleri yuta yuta büyür kocaman bir yılana dönüşür.

Gün gelir gerçekleri yuta yuta büyüyen o kocaman yılan hakikat namına çevresinde hiçbir şey bulamaz. O kadar büyümüştür ki hem de sahibini sokacak ve sahibini yutacak kadar. İnsanoğlu, insanlığın ilk atası Hz Âdem’den bugüne hep sınandı. Kimileri hakikat uğruna yandı yakıldı, kimileri yalanlar üzerine saraylar inşa etti. Gün geçti zaman, yalanları ve yılanları gizlendiği kuyulardan çıkardı.

En büyük hakikat, en güçlü bir zalim karşısında bile korkmadan, hiç çekinmeden, sonunu düşünmeden gerçekleri haykırabilmektir. İşte o zaman hakikat tıpkı Musa elindeki bir asaya dönüşür ve o asa ise yalanları ve yılanları yutacak kocam bir ejderhaya.

Peki, siz hakikat karşısında Musa gibi olanlardan mısınız? Musa yanında Harun gibi dimdik duranlardan mısınız? Yalanların arkasına sığınarak hakikatin karşısında gücün ve güçlünün yanında olanlardan mısınız? Yalanlar karşısında Musa gibi duranlar, Musa yanında Harun gibi olanlar yalanlar ve yılanlar sizden kacak delik arıyor yalanlar, yılanlar.

Seyital BAYKAL
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1734
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 776
Bence günlük konuşma üslubundan biraz daha uzaklaşmanız, yazılarınızı konuşma değil de metin olarak hissettirerek daha güzel neticeler elde edebilirsiniz. Anlatımda da günlük dilin kolaylıklarından uzaklaşarak onu etkili bir şekilde anlatmanız kıymet kazandırır. Mesela "her baba yiğidin harcı değildir" gibi ve ancak konuşmalarda rastladığımız vurgu namındaki tekrarlar gibi.
Yazınızı bizimle paylaştığınız için teşekkürler, devamını bekleriz.
#3 ·
Mesajlar: 52
Kayıt: 25 Eki 2020, 21.58
Ad Soyad: Ceren E.
Cinsiyet: Bayan
Konum: Bursa
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 313
Beğenildi : 24
Üsluptan ziyade bazı şeyleri tekrar ediyormuş gibi geldi. Fakat beğendim, yüreğinize, kaleminize sağlık.
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Mesajlar: 207
Kayıt: 04 Oca 2021, 13.19
Ad Soyad: Seyital BAYKAL
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 97
Beğenildi : 193
Teşekkür ederim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular