4 mesaj
 2047
Forum kuralları
Hikaye Paylaşma Kaideleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 207
Kayıt: 04 Oca 2021, 13.19
Ad Soyad: Seyital BAYKAL
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 97
Beğenildi : 193
Lacivert takım elbiseli, orta boylu, kumral tenli genç adam minibüse doğru koştu. Minibüs ha kalktı ha kalkacaktı. Genç adam nefes nefese kalmıştı. Son anda minibüse yetişmişti işte. Minibüs tıklım tıklımdı. Oturanlar kadar ayakta gidenler de vardı.
Minibüs tam hareket etmek üzereydi ki kahverengi kazaklı, uzun boylu, kirli sakallı bir adamın minibüse el kaldırdığını son anda görmüştü minibüsün şoförü. Hiçbir şey umurunda değildi minibüs şoförünün hiçbir şey. Bir yolcu daha minibüse binse ne olacaktı sanki. İnsanlar balık istifi gibi yolculuk yapmaya alışmıştı zaten. Minibüs şoförü : “Baksana hiç kimse ses çıkarmıyor. Hele bir ses çıkaran olsun alimallah hakkından da gelmeyi biliriz.” diye gerdirdi içinden.
Son yolcunun da binmesiyle minibüs daha kalabalık bir hal almıştı. Şoför direksiyon başında adeta bir patron edasıyla talimatlar yağdırıyordu. Biraz daha yanaşalım, ilerleyelim beyler! Bayan sen şuraya otur! Delikanlı sen öne gel! Şoför koltuğunun hemen arkasındaki koltukta altmışlı yaşlarda bir çift oturuyordu. Şapkalı, kare ceketli adam kalabalıktan bunalmış cebinden çıkardığı mendiliyle ha bire alnından akan teri siliyordu.
Şoför: “Bey baba, biraz yanaş da abi de otursun.”
Yaşlı adam: “Bu koltuk iki kişilik be evladım. Nereye, nasıl yanaşayım?”
Şoför sinirlenmişti adeta burnundan soluyordu. Yağdırdığı talimatlara uymayan biri vardı.
Şoför: “Ne demek yanaşamam, biraz yanaşsan ölür müsün be adam?
Yaşlı adam: ”Burası iki kişilik koltuk, iki kişilik koltuğa üç kişiyi oturtamazsın.”
Şoförün siniri bir kat daha artmıştı. Tıpkı döğüşe hazırlanan bir horoz misali koltukları havada, başı dik, gözleri öfke dolu bir şekilde:” Bir de külhanbeylik yapıyorsun be! Burada bir külhanbeyi varsa o da benim çabuk in minibüsten aşağıya!
Minibüste bir homurdanma başladı; ancak hiç kimse ağzını açıp da şoföre bir şey söyleyemedi. Lacivert ceketli genç adam bir şeyler söylemek istedi ancak sesi belli belirsiz, kısık bir ses tonuydu. Hiç kimse ses çıkartmamıştı. Yaşlı adam tamam be oğul sıkışırız, tamam be oğul. Her zaman güçlüler mi haklıydı? Gücün egemen olduğu şu dünyada hakkı alan da onlardı satan da onlardı.
Lacivert takım elbiseli genç adam hem kendine hem de ses çıkartmayan kalabalığa kızıyordu. Sonra kendi kendine söylendi: “Sen dilsiz bir şeytansın, sen dilsiz bir şeytansın. Elinden gelse bütün cesaretini toplayacak ve minibüsteki insanlara : “ Ey, haksızlık karşısında dilsiz şeytan olmayı kabul edenler! Ey, dilsiz şeytanlar! İyi yolculuklar.” diye haykıracaktı.

Seyital BAYKAL
Düzenlendi (22 Şub 2021, 00.31)(2)
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 86
Kayıt: 16 Ara 2020, 01.05
Ad Soyad: Necmettin özkahraman
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 79
Beğenildi : 86
elzem bir konu hocam. bu, herkesin çok kez yaşadığı ve içinden geldiği gibi haykıramadığı kronikleşmiş bir konu. ve gereği gibi sesimizi yükseltemediğimiz için şöforün hakkından fazlasına yönelişi, üst üste istif edilişimizi bereketlendiriyor. Yüreğine sağlık
#3 ·
Mesajlar: 28
Kayıt: 11 Ara 2020, 17.49
Ad Soyad: yusuf ziya aydın
Cinsiyet: Bay
Konum: Adana/Seyhan
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 5
Beğenildi : 14
Okurken kendimi yaşlı adamın yerine koydum ve büyük ihtimal manevi tazminat davası açardım ardından şoförün ihraç edilmesini beklerdim.
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Mesajlar: 207
Kayıt: 04 Oca 2021, 13.19
Ad Soyad: Seyital BAYKAL
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 97
Beğenildi : 193
Teşekkür ederim Necmettin Hocam.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular