3 mesaj
 1199
#1 ·
Ad Soyad: Didem Sevim ÇAPKURT
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 19
Beğenildi : 26
Fısıldıyor sanki bana gözlerin,
Diyeceğim var diye,
Bu akşam sen ben ve hacet,
Tanışıyor hamr ve edep,

Şimdi karanlıkta, mest olmuş gözlerin,
Bana bakıyor sermest bir şekilde,
Çağırıyor beni hayasızlığa kokun,
Islak dudakların bir buse daha istiyor...

Didem Sevim Çapkurt
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 845
Beğenildi : 811
Sizi müstakbelde bir saf şair olarak gördüğüm için şöyle bir yorum yapacağım: Vezin kullanmak, tabii olarak hece, mısraların uzunluk kısalık konusunda meydana gelebilecek ahenksizliğe mani olur, lakin onu duraklarına dikkat ederek kullanırsanız şiirdeki ahenk daha çok ön plana çıkar ve destekler. Dahası dize sonlarında benimde dahil çok düşülen bir hata olan redifi kafiye sanma olayı var. Buna dikkat edin. Şahsen ben yarım kafiyeyi sevmem, şiiri mani gibi yapıyor ve amatörce geliyor. Tam ve zengin kafiyeyi deneyebilirsiniz. Dahası unutmayın ki kafiye sadece dize sonlarında değil, mısra içinde de olursa şekil olarak ahenk tastamam olur. Lakin geriye mana, his bakımından ahenk kalır. O da size bağlıdır.
Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler, devamını bekleriz.
#3 ·
Ad Soyad: Didem Sevim ÇAPKURT
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldeweb
Beğendi : 19
Beğenildi : 26
Efendim yorumunuz için öncelikle teşekkür ediyorum. Bu yorumunuzdan sonra mısra içinde kafiyeleri kullanacağım efendim,redif ve kafiye arasındaki ince çizgiye dikkat edeceğimden emin olabilirsiniz. Yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ediyorum.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: