Ah şu zaman sen kimleri aldın, sen nelere kadirsin?
Bu bir oyun mu, yani durmadan ilerlemek?
Daha dün mor menekşemle sümbül bahçelerinde koşarken
Saçları ak, boyunları tutsak, dökülen insanları gördüm.
Hepsi zamanın darbesiyle ağır ağır yürüyorlardı,
Yarından habersiz.
Gökyüzünde kuşlar eksik olmaz
Hayatta da ölüm.
Saatler Durmadan ilerlerken güneş aynı resmi çiziyor
Yaşamın onurlu bir gösterisi bu.
Zamanı işte o an kavradım,
Mor menekşemle sümbül bahçelerinde koşarken.
Ali Yılmaz
Forum kuralları
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
-
AliyılmazAli Yılmaz☆ 30 Eki 2020, 18.49
11 gönderi
2 beğeni
- Ad Soyad: Ali Yılmaz
- Profil: Doğrulanmadı
- Beğenildi : 2
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1808 gönderi
812 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 847
- Beğenildi : 812
Bence problem şiire başladığınız anda tam sağlanamayan ahenkte. Şiir düz yazıya çok yakın. Şiirin kendine has bir sesi olmalı, lakin bu ses onu oynak veya kısık sesle okurken çıkan değil, kelimelerin ve harflerin kendilerine has sesleriyle olmalıdır.
Siz ve birçok kimse şiiri evvela ahenkle seslendirip yazıyorlar ve başkası okuyunca düz yazıya dönüşüyor. Benim de zamanında böyle şiirlerim oldu. Çok çok azı hariç hiç birini kitabıma yazmadım.
Mesela ben olsam ve illa o kelimeleri kullanmam lazım gelseydi ilk dört dizeyi şöyle yazardım:
Ah kimleri aldın, sen nelere kadirsin zaman
Bir oyun mudur, şu ilerlemek durmadan
Mor menekşemle dün sümbül bahçelerinde koşarken
Ak saçları, tutsak boyunları, insanları gördüm dökülen
...
Kafiye şarttır demiyorum ama bir ahenk unsurudur. Kelime seçimi, hatta harf seçimine bağlı kelime seçimi, o kelimenin sesinde hissiyat... Şiir yazmak zordur. Şairin işide bu zorluktur.
Benim size tavsiyem biraz susmanız ve kelimeleri dinlemenizdir.
Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çok okumak ve çok yazmak lazım gelir her zaman hepimiz için. Hiç Yahya Kemal okudunuz mu, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Hamdi... Saf Şairlere kıymet verin lütfen.
Tekrar şiirnizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler, eminim harika şiirler yazmak azmine sahipsinizdir ve yazarsınız.
Siz ve birçok kimse şiiri evvela ahenkle seslendirip yazıyorlar ve başkası okuyunca düz yazıya dönüşüyor. Benim de zamanında böyle şiirlerim oldu. Çok çok azı hariç hiç birini kitabıma yazmadım.
Mesela ben olsam ve illa o kelimeleri kullanmam lazım gelseydi ilk dört dizeyi şöyle yazardım:
Ah kimleri aldın, sen nelere kadirsin zaman
Bir oyun mudur, şu ilerlemek durmadan
Mor menekşemle dün sümbül bahçelerinde koşarken
Ak saçları, tutsak boyunları, insanları gördüm dökülen
...
Kafiye şarttır demiyorum ama bir ahenk unsurudur. Kelime seçimi, hatta harf seçimine bağlı kelime seçimi, o kelimenin sesinde hissiyat... Şiir yazmak zordur. Şairin işide bu zorluktur.
Benim size tavsiyem biraz susmanız ve kelimeleri dinlemenizdir.
Şiirinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Çok okumak ve çok yazmak lazım gelir her zaman hepimiz için. Hiç Yahya Kemal okudunuz mu, Ahmet Muhip Dıranas, Ahmet Hamdi... Saf Şairlere kıymet verin lütfen.
Tekrar şiirnizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler, eminim harika şiirler yazmak azmine sahipsinizdir ve yazarsınız.
-
AliyılmazAli Yılmaz☆ 30 Eki 2020, 18.49
11 gönderi
2 beğeni
- Ad Soyad: Ali Yılmaz
- Profil: Doğrulanmadı
- Beğenildi : 2
Yorumunuzu okumadan önce şiirimde, bir sorun varsa eğer, onun neyden kaynaklandığını bilmiyordum. Benimle görüşünüzü paylaştınız, bu sayede şiirime farklı bir pencereden bakma imkanı yakaladım. Bunun için size teşekkür ediyorum. Kesinlikle biraz dinlenmeye ve kelimeleri dinlemeye ihtiyacım var.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
-