Korku Sokağı - Burak Doğan

7 mesaj
 1598
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Ad Soyad: burak doğan
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğenildi : 11
aşkta kim çıkar ararmış
sen benim
rezilce korkulan
karanlık sokaklarıma
ışığı getirdin

senin adım attığın yerde
yanı verirdi sokak lambaları
birbiri ardına yanar sönerdi
bu yüzden yoruldun belki de

getirmek istiyorsan tümüyle ışığı
sürekli fakat akıl almaz bir sürat ile
gezinmelisin sokaklarımda

kaldırımlarım buz keser yaslayamazsın kafanı
bir nefeslik uyku bile haram burada
aya dikip de kafanı neyi gözlersin
o bizleri çoktan terk etti
varsın gitsin
yürürken sen bir şarkı mırıldan
ki dağılır belki ne varsa karanlığın ardında

bilemiyorum
belki sadece
yolunu kaybettin çıkışı arıyorsun
bu yüzden bir telaşa içinde
dolanıp duruyorsun

Burak Doğan
Düzenlendi (24 May 2024, 19.43)(1)
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 845
Beğenildi : 811
Kırık cümlelerden genelde bir mısradan irte nesir tadı alıyorum. Kırık cümlelerin güzel olduğu misaller çok ama takdir edilir ki onlar satırların çokluğuna değil ahengin akmasına hizmet etmek gayesiyle yapılıyor ki bence tabiisi de bu.

İkinci bendin ilk iki mısraı bir heyecan uyandırdı, değişir kimseden kimseye ama üslubu yükseltmek ve edebi derinlik gayesiyle devam edilse beni fevkalade cezbedebilirdi.

Muhteva olarak bence ele alınan hikaye güzel ama aynı şeyin sık tekrarı gibi görünen dizelerden sonra sonraki bende olan istek bir nebze azalabiliyor, dikkati tutmak bence mühim.

Kaleminize sağlık, şiiriniz daim olsun. Sizden de beldeye ve tabii diğer başlıklara iştirak beklerim. Şiir bölümü şiirlerin paylaşılıp çekip gidilmesi için değil, her biri üzerinde tek tek teksif etmek içindi ki fakat...
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Değerli yorumlarınız için teşşekürler. Ben şiirlerimin üzerinde oynamayı sevmiyorum ilk yazılışı ne ise öyle kalmalı fikrimce öbür türlü üstünde oynamalar yapılrsa duygunun öleceğini düşünüyorum ama bu şiirim de değişikliklere gideceğim görüşleriniz için tekrardan teşşekürler
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 845
Beğenildi : 811
Anlıyorum ama katılmıyorum, burada pek çok defa dediğim gibi akla geldiği gibi veya o ilk heyecanları hisleri iyi bir şekilde kullanmalıyız ki bir sanat eseri meydana getirme idrakiyle bunu yapalım. Yoksa tabiattan aldığımız bu hisler geçicidir, on sene sonra size hiçbir şey ifade etmeyebilir, lakin onu işleyerek meydana gelen eser on yirmi sene sonra da... Bu ağaçtan alınan bir kütük gibi, o odundur ama onu işlerseniz güzel bir mobilya bir eser meydana getirisiniz, diğer yandan yakarak o anlık ısınmış da olabilirsiniz. Falan.
Kullanıcı avatarı
#5 ·
Ad Soyad: Mehmet Sığırcı
Beğendi : 75
Beğenildi : 53
Halil Beyin de dediği gibi sağlam yapılmış bir bina yıkılmaz ve varlığını sürdürür. Ben 4. kıtayla beraber şiirin gidişatının bozulduğunu düşündüm. Fakat benzetmeler ve yaşanılan bir olayı veya duyguyu şairin çözmeye çalışdığını hissettirdiği için şiir beni düşünmeye ve hayal kurmaya itti. Şiirinizin bu yanı beni çok etkiledi. Şiirinizi eksik yanları olsa da çok beğendim. Kaleminiz kavi olsun. İyi forumlar.
Kullanıcı avatarı
#6 ·
evet bende fark ettim bir düzenleme getirdim teşekürler yorumunuz iin
#7 ·
Ad Soyad: Mahir
Beğendi : 31
Beğenildi : 33
Benim şiirden beklentim okuduğum anda tam olarak anlama ve mutlaka tekrar okuma isteği başarılı şiir (okuyucu gözüyle).okununca tekrar okuma isteği uyandıran şiir.Devamında kusursuz ve mükemmel şiir hangi ruh halinde olursanız olun okunduğunda sizi etkileyip ruh halinizi değiştiren şiir.Burada şiirden çok hikaye algılıyorum.ilerleyiş güzel ama anlarken düşünüyor enerji harcıyorum.tam olarak anlatmak isteğim bu. beni yoruyor biraz.Elbette amaç daha iyi olabilmek.Kaleminize sağlık.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: