Yavaş yavaş ölürmüş insan
Aşka dair sözlerini tutuklayarak
Yeni bir lisan öğrenirmiş insan
Olmadığı bir insan gibi davranarak
Oysa ne güzel düşlerim vardı
Anlatmak istediklerim hep yarım kaldı
Gözlerim bir ışık vermeni beklerken
Kör karanlığı ruhumu sardı
Susturdum içimdeki tüm çocukları
Unuttum oynadığım tüm oyunları
Aşkınla yeşeren yapraklarımı
Sarartıp kavurdu sam rüzgarları
Mahir DEMİR
Forum kuralları
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1805 gönderi
809 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 841
- Beğenildi : 809
İlk okuyuşta hayallerim yerine düşlerim kelimesini kullanılması dikkatimi dağıttı ama ikinci okuyuşta alakayı daha çok verip şiirin verdiği zevki alabildim. Bu kafiye/redif örgüsünde bir şey dikkatimi çekti, sadece başı abab olan şiirlerdeki bu ilk bent sanki daha çok bir girizgah gibi ve o mahiyette alakayı çekebilmeli. Kaleminize sağlık, şiiriniz daim olsun. Genelde yapılan şairin şiirini paylaşıp çekip gitmesi oluyor, bunun yerine herkesin beldeye iştiraki herkes için çok faydalı olacaktır; iştirakinizi beklerim.
1
-
- Ad Soyad: Mahir
- Profil: Doğrulanmadı
- X (namıdiğer Twitter): obeldecom
- Beğendi : 31
- Beğenildi : 32
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.inanın gönderilen şiirler konusunda yorum yapabilmeyi çok isterim.Ancak yapabileceğim yorum beni o an etkileyip etkilemediğiyle sınırlı.Yani yapıdan çok etkileme gücü benim için önemli olan(Bu ise biraz fazla şahsi gibi).Bana göre başarılı şiir zamanın çeşitli anlarında okunduğunda okuyanı etkileme gücünü en az kaybeden şiir olmalı.Yapı ve kurallar ise emek istiyor ve tamamen uzmanlık alanı.Yeni başlayan biri olarak yorumda bulunmayı haksızlık buluyorum.
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1805 gönderi
809 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 841
- Beğenildi : 809
Anlıyorum ama bence başlanmalı, iyi bir eleştiri geliştirebilmenin size de faydası olacaktır. Anlamaya çalışmalı, farklı gözlerden bakabilmeli. Ben de profesyonel değilim, üst düzey bir üslup ama aynı zamanda bir samimilik ile bir aradayız. Elbette şiirden ibaret olmadığımızı da hatırlatmak isterim.
1
-
- Ad Soyad: Mahir
- Profil: Doğrulanmadı
- X (namıdiğer Twitter): obeldecom
- Beğendi : 31
- Beğenildi : 32
Samimiyetinize ve edebiyata kattığınız -ki önemi zamanla daha çok anlaşılacaktır- bu ortama teşekkürler.Gayem detaylara hakim olup tüm konuyu kavramadan konuya el atmamak sadece.Şiir yazmak doğrudan dolan duyguları beyinden çıkarıp enerji şeklinde satırlara kopyalamak benim için.Kopyaladığınız bu enerji sonsuz bir kaynak.
2
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
-