Hikaye Paylaşma Kaideleri

 1 mesaj
 202
Forum kuralları
Hikaye Paylaşma Kaideleri
(!) Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevaplayamazsınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat platformu olan O Belde'nin forumunda hikayelerinizi paylaşarak gittikçe genişleyen okuyucu kitlesine sunabilir ve onların eleştiri ve yorumlarını alabilirsiniz. Lakin hikayelerin beldemizde paylaşılırken nizamı korumak, karışıklığa mani olmak ve teliflerin daha korunabilir olmasını sağlamak namına bazı kurallara uymanızı istiyoruz.

Hikaye paylaşırken dikkat edilmesi gerekenler:
  1. Hikayeler bir başlığa cevap olarak değil, Hikaye bölümünde yeni başlık açarak paylaşılmalıdır.
  2. Başlık/konu kısmına hikayenin ismi ve sağında solunda birer boşlukla tire ( - ) ekledikten sonra yazarın ismi yazılmalı.
  3. Başlığın tamamı büyük veya tamamı küçük harfle yazılmamalı, kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde başlık formatına uygun yazılmalı.
    Not: Eğer genel olarak böyle bir alışkanlığınız varsa soy isminizin tümünü büyük harfle yazabilirsiniz.
  4. Başlığa yazdığınız için içeriğin başına tekrar hikayenin ismi yazılmamalı.
  5. Yazar ismini tekrar hikayenin sonuna bir satır boşluk ile eklemeniz tavsiye edilir. İstenilirse tarih vs. de eklenebilir.
  6. Size ait olmayan hikayeleri paylaşamazsınız.
  7. Günde sadece bir adet hikaye paylaşabilirsiniz.
    (Gece yarısından itibaren yenilenir, lakin gece yarısından bir saat öncesi ile bir saat sonrası aynı gün sayılır.)
  8. Başka mecralarda paylaşıldığı için kopya içerik sayılabilecek hikayeler paylaşmak yasaktır.
Hikaye paylaşımı için açılacak örnek başlık:

Resim

Bunlar neden mühim?

Bu kurallar Hikaye bölümünün daha nizami bir şekilde gelişmesini sağlamanın yanı sıra yazarların isim trendini yahut isim puanını yükseltir. Google ve diğer arama sonuçlarında hikayeyle birlikte isminizin görünmesi buna bir sebeptir.

Resim

Size ait olmayan eserleri paylaşmak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında suçtur. O Belde mümkün olduğunca buna izin vermez. Bunun yanı sıra tüm mesuliyet kullanıcıya aittir. Diğer yandan buradaki paylaşımınız ile hikayenin açıkça size ait olduğunu söz konusu bu paylaşım kaideleriyle belirtmiş olduğunuz için de telif hakkınız yine aynı kanun kapsamında korunmaktadır.

Hikayelerle alakadar olan, yorum ve eleştirileriyle iştirak eden mensupları usandırmamak ve benzeri hallerin onlara çıkmasına mani olmak için günde yalnızlık bir hikayenizi paylaşabilirsiniz.

Başka mecralarda paylaştığınız içerikler nazarımızda, hem Google'ın nazarında hem diğer tüm mevcut seçeneklerde kopya içerik sayılacağı için burada başka yerlerde paylaşılmış metinleri paylaşamazsınız. Daha fazla bilgi için bakınız: Artık Forumda Kopya İçeriklere İzin Verilmeyecek

En mühimi, eğer eleştiri kaldıramıyorsanız hikayenizi paylaşmayınız. Beğenen de beğenmeyen de eleştiri ve yorum yapma hakkına sahiptir ve burada methetmek için değil, eleştirmek için duruyoruz.

Bu kurallar yine istisnasız herkes için geçerlidir. Paylaşımlarınızı bu kaidelere dikkat ederek yapmanızı rica eder ve iyi forumlar dilerim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Kilitli
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle