Aşk Nedir?

 1 mesaj
 303
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 2
Kayıt: 08 Ağu 2023, 22.54
Ad Soyad: SELAMI KIZILIRMAK
Cinsiyet: Bay
Konum: İSTANBUL
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğenildi : 1
Aşk karşılığını beklemeden ruhunu yüreğinden gelen karşılıksız bir arzuyla sevgiliye teslim etmektir.

Sevmek Sevilmek ne kadar da kıymetli bir hazinedir. Gözlerinin görmediği kulakların işitmediği bütün somut kavramların bir kenara itilip sadece ruhen görebilmek hissedebilmektir aşk.

İnsanda yok ise aşk nerden bilsin içinde aşk olan toprağın kokusunu. Kuşların cıvıltısını nereden duyacak. Sessizliğin sesini nasıl işitecek? Aşktır her şeyin başı. Aşk yoksa bulutların resmini nasıl çizebilir? Kovanda ki balın tadını dalından sararıp toprağa düşen yaprağın feryadını nasıl duyabilir. Kalp dediğin nedir ki? Bir avucu dolduran et parçasıdır. Ruhtur yaşatan insanı ruhtur aşkın ateşini harlayan. Ruhtur berzah aleminin sessiz müdavimleri.

Peki nerden geliyor bu aşksızlık. Neden insanlar aşkı isterken aşksızlığın kapısının önünde kendini buluyor? Nedir bizi aşksız kılan şey?

Toprağın altından üstüne çıkan solucan bile aşkı bulmuşken beşer neden aşksız gezer?
Aşk ile ilgili bir çok soruya karşılık bir çok cevap alabirsiniz. O cevapta insanın ruhunda gizlidir. Yani aşksızlığın tek bir cevabı yok. Her cevap bir ruhun içine kabz edilmiştir. Bu yüzdendir yer yüzünde aşkın bir tarifini bulamazsınız. Bu yüzden aşkın sayısız tarifi vardır.

Eğer aşkı arıyorsan bir odunu yakmadan önce içinde yuva yapmışları göreceksin. Bir sivri sineğin kudretini Nemrutta arayacaksın. Eğer aşkı arıyorsan Firavunun secde etmesine şaşırmayacaksın secde ettireni düşüneceksin. Kabe’ nin üzerine inen meleklerde hikmet aramak ahmaklıktır incir çekirdeğinin içindeki kusursuz olarak kodlanmış incir ağacın büyüklüğünü yaprakların rengini incir meyvesinin tadını düşünürsen aşkı anlarsın.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle