20 Haziran 2021'de başlayan ve 5 Eylül'ünde gösterimi tamamlanan Rick and Morty'nin 5. sezon hakkında burada yazın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Resim
Rick Andre ile Akşam Yemeğiİzleyin:

Rick ve Morty bir uzay savaşından zar zor kaçarlar, lakin dünyaya açılan geçide girerler iken araba arızalanır. Araba dünyaya hızla düşerken Morty ölmeden önce Jessica'yı arar ve ona açılır. Tahmin etmediği şey olur ve Jessica, bunları daha önce söylemesi gerektiğini ifade ederek akşama randevu ister. Bunu duyan Morty ne yapar ne eder düşmeği yavaşlatmağı başarır ve okyanusa güzel bir iniş yapar. Lakin asıl tehlike de budur. Okyanusa girmişlerdir. Böylece Rick ezeli düşmanı Bay Nimbus ile yaptığı antlaşmağı bozmuştur.

Rick, kendisine katlanamadığı Bay Nimbus ile yeni bir antlaşma yapabilmek için onu akşam yemeğine davet eder. Onu hoşnut etmek içinse zamanın daha hızlı aktığı bir evrene bir kapı açar ve içine yıllanması için birkaç kasa şarap atar. Morty'den biraz bekleyip yıllanmış şaraplardan getirmesini ister. Morty ise bir yandan Jesica'yla alakadar olmağa çalışır, lakin işler planlandığı gibi gitmez.

Morty'nin o boyuta ilk gidişinde bir adam ona kasaları taşıması için yardım eder. Lakin dünyaya geldiğinde boyut kapanır, Morty tekrar açınca geri gider; lakin zaman genişlemesi yüzünden hiçbir şey bıraktığı gibi değildir; hamile olan eşi ölmüştür ve intikam ile büyüyen çocuğu tarafından öldürülür. Son sözleri ise mesulün büyülü kapıdan gelen çocuk olduğunu söyler. Morty tekrar geldiğinde çocuk büyümüştür ve Morty'yle kapışır, portaldan geçip kendisini kurtaran Morty, öfkelenip tekrar girdiğinde artık yaşlanmış olan adamı pataklar. Onun da çocukları durdurulması gereken bu çocuğa karşı zaman ilerledikçe bir krallık inşa edeler. Morty tekrar girdiğinde kurulan tuzaktan kurtulur; öldüğü zannedilir ve aksini iddia eden kralın oğlu darbe yapar ve ona da darbe yapılır. Morty bu defa silahları kuşanmış olarak geri geldiğinde orayı başlarına yıkarak şarapları alıp çıkar. Morty'nin endişe bu süre zarfında şaraptan Jessica'ya ulaştırmaktır ve her defasında işi batırmıştı. Son gidişinde ardında bıraktığı silah kalıntılarıyla oradakiler medeniyetini üst seviyeye çıkartır. Dahası seçilmiş bir kurtarıcının eğitilmesi ile bir portal açıp Morty'yi yok etmek için dünyaya varır. Kargaşa çıkan evde Jessica arkadaşında şişe açıcıyı batırınca çıkan sıvıların peşinden o boyuta sürüklenir.

Morty onu kurtarmak için oraya gittiğinde kendisine oynanan oyuna kanarak gardını indirince yakalanır. Dahası artık orada karbon yaşam formunun olmadığını ve robotların hakimiyet kurduğunu görür. Jessica ise mitleşen Morty hakkında bir arayışın parası olarak zamanda dondurulmuştur. Lakin onu kurtardıktan sonra geri dönmek sanıldığı kadar kolay değildir. Rick devreye girince de işin içinden çıkılmaz bir hal alınca Bay Nimbus devreye girerek onları kurtarır. Lakin Rick'le aralarındaki barış Rick'in Summer'ı onun gücünün kaynağı olan deniz kabuğunu almak için gönderdiğini öğrenince onun gazabına uğrar.

En iyisi olmasa da güzel bir sezon başlangıcı bölümdü. Sonunda Jessica'nın zamanda doldurulma ve sonrası hakkında söylediklerinde "Başkasının hikayesinde bir nesne miydim" gibi sözleri ok manidardır. Beth ve Jerry'nin serzenişi ise bir başka mesele. :D

Yazan: Jeff Loveness
Yöneten: Jacob Hair
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle