1 mesaj
 6285
3
(!) Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevaplayamazsınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1723
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 806
Beğenildi : 768
Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat platformu olan O Belde forumunda kendi şiirlerinizi paylaşarak okuyuculara, sizinle aynı şeylere alaka duyan ve şiire gönülden bağlı mensuplarımıza sunabilir, onların yorumlarını ve eleştirilerini alabilir, dahası bu suretle etkileşimde bulunarak edebi inkişafta bulunabilirsiniz. Diğer yandan daha fazla insana ulaşarak da isminizi yükseltebilirsiniz. Lakin burada bazı kurallara dikkat etmenizi istiyoruz.

Şiir paylaşırken dikkat edilmesi gerekenler:
  1. Paylaşımlar başka bir başlığa cevap olarak değil, Şiir forumuna yeni bir başlık açarak yapılmalıdır.
  2. Başlık/konu kısmına şiirinin adından sonra arasına tire ( - ) koyarak isminizi ve soy isminizi yazın. Dahası tirenin sağında ve solunda birer boşluk olmasına itina ediniz.
  3. Başlığın tamamı büyük veya küçük harflerden oluşmamalı, kelimelerin ilk harfleri büyük olacak şekilde başlık formatına uygun yazılmalıdır.
    Not: Eğer genel olarak böyle bir alışkanlığınız varsa soy isminizin tümünü büyük harfle yazabilirsiniz.
  4. Başlığa yazdığınız için tekrar içerik kısmının üstüne şiirin ismini veya şairini yazmayıp direkt şiire başlayınız.
  5. Şiirin sonuna isim soy isminizi yazın. Bunu şiire bitişik değil, bir satırlık boşluktan sonra yapınız. Tarih belirtilmek istiyorsanız isim ve soy isminizden sonraki satıra yazabilirsiniz.
  6. Mahlas girmeniz tavsiye edilmez, lakin istiyorsanız bunu isim ve soy isminizle birlikle yazın.
  7. Şiirleriniz sade metin olmalı, BBCode kullanılmamalıdır. Dolayısıyla şiirinizde kalın veya italik gibi yahut renkli, büyüklü küçüklü yazı şekillerini kullanmayın. Bunlara peyk olarak resim, fotoğraf ve bağlantı (URL, link) içermemelidir.
  8. Şiir hakkında açıklama yapılacaksa açılan başlığa cevap vererek ayrıca yapılmalıdır. İlk mesaj sadece şiiri içermelidir.
  9. Size ait olmayan şiirleri paylaşamazsınız.
  10. Günde sadece bir adet şiirinizi paylaşmanıza izin verilmektedir.
    (Gece yarısından itibaren yenilenir, lakin gece yarısından bir saat öncesi ile bir saat sonrası aynı gün sayılır.)
  11. YENİ Başka mecralarda paylaşılmış, kopya içerik sayılan şiirleri paylaşmak yasaktır.

Şiir paylaşımı için açılacak misal başlık:

Resim


Bunlar neden mühim?

Bu kurallar vasıtası ile forumda paylaşılan şiirler nizami bir şekilde sunulur. Diğer yandan bu şekilde paylaştığınız şiirlerin size ait olduğunu açıkça belirtmiş olursunuz. Google ve benzeri arama motorlarında burada paylaştığınız şiirler çıktığı zaman isminiz de görünür ve sizin isim sıralamanızın yükselmesini sağlar.

Resim

Hatta birçok kimsenin ismini yazınca forumda paylaştığı şiir ilk sıraya çıkmaktadır. Okuyan da şiirin kime ait olduğunu anlar. Dahası bu suretle telifinizi kesin bir şekilde beyan etmiş olursunuz.

Başlık üstüne başlık görmek nizami açısından hoş olmayacağı için sadece başlık kısmına şiirin ismini yazmak gerekmektedir. Başka sitelere bağlantı vermek şiire ve forumumuza hakaret kabul edilir. Sadece şiire odaklanılması için BBCode yazı şekillerinin kullanılması uygun değildir.

Size ait olmayan şiirleri paylaşmak Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında suçtur. Dahası O Belde buna izin vermez. Paylaştığınız şiirlerin telifi size aittir. Telifiniz yine Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ile korunmaktadır.

Şiirlerle ilgilenen ve tenkitlerde bulunan diğer mensupları usandırmamak için günde sadece bir (1) şiirinizi paylaşabilirsiniz.

Forumumuzu kuru paylaşım yığınına dönüştürmemek için başka yerlerde paylaşılmış ve bu suretle kopya içerik olarak adlandırılacak şiirleri paylaşmak yasaklanmıştır. Daha fazla bilgi edinin

Son olarak ve belki de en mühim olanı, eğer eleştiri kaldıramıyorsanız lütfen şiirinizi paylaşmayınız. Beğenen de beğenmeyen de şiirinize yorum yapmak hürriyetine sahiptir.

Kim olursa olsun bu kurallar istisnasız herkes için geçerlidir. Şiir paylaşımlarınızı bu kaidelere riayet ederek yapmanız rica olunur.

İyi forumlar dilerim.
Alınan beğeniler 2
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Kilitli
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle