10 Kasım 2019'da başlayan ve 31 Mayıs 2020'de gösterimi tamamlanan Rick and Morty'nin 4. sezon hakkında burada yazın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Resim
Morty'nin Sınırında: Rick, Öl, Canlanİzleyin:

Her sezon başı bölümü gibi yine dolu dolu ve harika bölümle sezona başladığımız bu bölümde Rick ve Morty ölüm kristalleri toplamak için Forbodulon Prime giderler. Dahası artık ailede bazı şeyler değiştiği için bunu Morty'den rica etmek mecburiyetinde kalır. Oraya vardıklarında bir grup kişinin saldırısına uğrarlar, lakin Rick aynı zamanda bu kristallerin alameti farikasını göstererek onları haklamağı başarır; şöyle ki bu kristaller kişinin öleceği ihtimali anları göstermektedir. Onları taşırken Morty bir anlığına Jessica ile yaşlanarak öldüğünü görür ve onun için her şey durur; bir kristali cebine atar ve tüm hareketlerini Jessica ile yaşlanmak üzerine tertip etmeğe başlar. O gemiyi sürerken Rick vaziyeti fark edince bir arbede yaşarlar ve gemi kaza yapınca Rick fırlar bir sivri bir kaya onu delerek onu öldürür. Bunun üzerine Morty'nin omuriliğine yerleştirilmiş bir sistem ile hologram Rick ortaya çıkar ve Morty'den cesetten doku örneği olup bagajdaki klonlayıcıya aktarmasını ister. Aktarım sırasında Morty seçimini kristale göre yapınca bundan vazgeçer. Lakin hologram Rick işin peşini bırakmayacaktır.

Bu sıra Rick, ergen Rick sonrasında, kapattığı Anka Kuşu protokolü, yani öldüğü zaman şuuru hazırda olan bir bedene aktarılır, onu başka boyutlardaki Rick bedenine aktarır. İlkince Hitler faşizminin başarılı olduğu bir dünyada canlanır; dahası faşist Morty kendi Rick'ini satınca bizim Rick ile eski zamanlardaki gibi bir maceraya çıkmak ister; tabii silah zoruyla. Bu sahneler dizinin yapımcılarının devamlı olarak ilk sezondaki gibi maceralar isteyen hayranlarına karşı bir cevap vasfında olduğu söylenir. Neticede kurtulma planında kendisi de tekrar ölür ve başka bir boyuttaki Anka Kuşu protokolüne bağlı bir klona transfer olur. Lakin o ve bir sonraki de faşist çıkınca öldürülür ve intihar eder. Bu ilk seferince insan formundayken diğeri karides formunda Rick'tir. En son bir Eşek Arısı formunda ve faşist olmayan bir ama narsist bir boyutta kendisine yardım bulur.

Morty ise bu sırada kristalin emrine uyarak hareket etmeğe devam eder. Her hareketini o belirlemektedir ki başı kanunla savaşa kadar gider ve yine en ufak hareketlerinde dahi kristalin emrine uyunca paçayı kurtarır. Sonunda Morty kendisini yaşlanıncaya kadar duracağı bir ağaca dönüştürür. Rick Eşek Arısı formunda arkadaşıyla olaya el alınca bu defa da hologram olan Rick ağacın kalıntısıyla birleşip gerçeğe dönüşüp devleşir. Neyse ki diğer boyuttan Eşek Arısı Rick onun gözlerine yumurtlayıp kafasını patlatır.

Jenerik sonu sahnede bizler Morty'yle birlikte Jessica'nın arkadaşlarıyla konuşurken ki şu gözlere kulak misafiri oluruz: "Tedavisi olmayan hastalarla çalışıcam. Hayatlarında hiç kimsesi olmayan insanları ölürken rahatlatıcam; gerçekten yalnız olan insanlar... İsim etiketlerine bakıcam ve seni seviyorum'dan sonra etiketten ne yazıyorsa söylücem, tekrar tekrar." Morty Jessica'yla öldüğünü görürken devamlı olarak "Seni seviyorum Morty" deyip duruyordu.

Yöneten: Erica Hayes
Yazan: Mike McMahan
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle