1 mesaj
 99
26 Temmuz 2015'te başlayan ve 4 Ekim'inde gösterimi tamamlanan Rick and Morty'nin 2. sezon hakkında burada yazın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Resim
Bak Şu Arınanaİzleyin:

Rick and Morty'nin bu bölümü bir nevi Arınma Gecesi parodisidir. Dede torun uzayda seyrederken geminin camına bir böcek yapışır ve onu temizlemeğe çalışırken cam silici sıvının kalmadığını ortaya çıkar ve almak için en yakınlarında bulunun bir gezegene inerler. Öğrenirler ki bu gezegende aynı dünyadaki Arınma Gecesi film dizi serisinde olduğu gibi yılın bir günü günbatımından yani guruptan gün doğumuna yani tulua kadar insanlar kanundan muaftırlar.

Cam silici için kendilerinden para alınmaz ve hatta bedavaya Yummy Yums isimli bir gofret verilir. Sonrasında Morty derhal gitmek taraftarıyken Rick havada durup biraz izlemek ister. Gördüklerini midesi kaldırmayan Rick bu fikirden vazgeçiyorken Morty kurtarılmağı bekleyen bir kız görür ve yükselen hisleriyle Rick'i inip onu kurtarması için ikna eder. Nihayetinde kızı kurtarıp gemilerine alırlar, lakin bir müddet sonra kız babaannesi de kurtarmak bahanesiyle bizimkileri tuzağa düşünüp Rick'in silahıyla onu gemiyi alır ve kaçar.

Bir şekilde hayatta kalmağa çalışırlar ve onlara yardım ekipmanı göndermeleri için Summer ile irtibat kurarlar. Bunun için yüksek bir yere çıkmaları lazımdır ve deniz fenerini bulurlar. Lakin bekçisi hikayesini dinlemeleri karşılığında bunu kabul eder. Rick alıcıyı kurarken Morty'ye ise hikayeyi dinlemek vazifesi kalır. Lakin hikayenin sıkıcılığı üzerine zor anlar yaşayan Morty sıkıntından Yummy Yums gofretini yer. Bu neden mühim derseniz, sonunda Rick'in fark ettiği üzere bu gofret yiyenin içindeki şiddet arzusunu ön plana çıkarmaktadır. Hikayesi hakkında gerçeği söyleyince bekçinin onları kovmak istemesine karşı Morty'nin onu merdivenlerden itmesi ve sonrasında söyledikleri sırası etkisini göstermeğe başlamıştı.

Dünyadan yardım gelince bu alet onlara Iran Man zırhı gibi bir zırh verir etraflarını saranları öldürdükten sonra gemilerini bulmak için yola çıkarlar. Bulduklarında onu kaçıranı da bulurlar ve bu faaliyeti durdurmak için zenginleri yok etmek için gemiyi kaçırdığını söyler. Dahası Rick yardım etmek isterken ölülere bile ateş eden Morty'nin içindeki dehşet arzusu o kadar meydana çıkmıştır ki o kızı da öldürmek ister; lakin Rick onu etkisiz hale getirip zırhını kıza vererek zengin malikanesine vararak hedeflerini gerçekleştirirler.

Bölümün sonunda geri kalan insanların yeni bir sistem kurmak isteyişleri ve bunu yaparken yine anlaşmazlığa düşüp içlerindeki tüm kötü hisleri bir güne sığdırmak fikrini öne sürmeleri de tuhaf bir çekişkidir.

Yöneten: Dominic Polcino
Yazan: Dan Harmon, Ryan Ridley & Justin Roiland
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle