3 mesaj
 1008
#1 ·
Ad Soyad: Zeynep Güldiken
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): ZeynepGldiken3
Beğendi : 50
Beğenildi : 109
Dağınık kadınların her daim seven kalplerinde
Eski bir şarkı gibi nüksediyor bazı günler
Dağıttım saçım başımı
Gözlerimi boyadıkları karanlıkla
Unuttum kaç kere vurulmak istedim

Gelenler oldu sadece istediler diye
Girenler oldu sevebilen kalbime
Herkes bir parça dinlerken o yalanlardan
Dağıldıkça dağıldı kara yazım
Unutmak için yazarken bir bir kazındı
Deliliğim, aşkım ve intiharım

Başka bir kadına özendim acıları olmayan
Yine de değiştiremedim kendimi
Bende bir kalp çırılçıplak atarken
Dağıttım saçımı başımı yeniden
Bir parça deliyim artık eskisi gibi
Bir parça özgür
Bu benzersiz günleri izah edemem

Zeynep Güldiken
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 845
Beğenildi : 811
Yoruma yahut eleştiriye girişmediğim farklı zamanlarda okudum şiiri ama son okumamda mana bana daha belirgin geldi, bu da bazen kendimi çok fazla vermediğimi gösteriyor zannımca. Güzel. Bazı yerlerde mananın ani değişimi yahut atlanması var; bunu ben de kullanırdım ve onlarda da aralarında bir boşluk varmış gibi hissederdim; sonradan fark ediliyor, fakat burada çok kadar değil. Bunu genel olarak görüyorum, belki klasik şiirlerde çok daha az, mısraların birbirine bağlanması, bu mana olarak da üslup olarak da olabilir... Siz ne düşünüyorsunuz?
#3 ·
Ad Soyad: Zeynep Güldiken
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): ZeynepGldiken3
Beğendi : 50
Beğenildi : 109
Merhaba, Halil Bey. Değindiğiniz şey tam da edebiyatın kendi doğasının sonucu olan bir durum. Ben böyle olmasından çok keyif alıyorum açıkçası. Sadece şiirde değil üstelik; basit, tek bir cümle için de haz, gün içerisinde dahi değişebiliyor.
Bahsettiğiniz diğer kısım ise çok kez farkettiğim ama kötü bir şansla şiirimle özdeşleştirdiğim ve bağlı olduğum bir durum. Bir çeşit savrukluk ve ne kadar bunu görüp değiştirmeyi düşünsem de kıyamadığım bir kusur gibi karşımda duruyor ve onu her şiirde biraz biraz sunmaya devam ediyorum.
Sorunuzu düşündüğümde ise, başka şairler ve sevdiğim şiirleri için boşluk barındıran tarza sahip olmaları yakıştırdığım bir durum olmazdı sanıyorum. Ancak bu üslup için geçerli, mana kısmına çok daha fazla önem veren bir bakış açısına sahip olduğumu düşünürsem bütünü kendini okuturken, anlamı karıştırılıp bir düşünce çorbasına dönüşmüş şiirler beni mutlu edebilir ve elbet dediğiniz gibi aynı eser aynı biz de olsak farklı zamanlarda farklı hazlarla ve hislerle yaratır bunu.
Yorumunuz için teşekkürler, kaleminize sağlık.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: