3 mesaj
 1129
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Beldemizde yapılan son yeniliklerden kabaca bahsetmek istiyorum. Zira elbette fark ediliyordur ama bazılarını takdim etmek istiyorum.

1- Kartlar

Resim


Forum ana sayfasındaki Rasgele Söz ile Haftanın Şiiri kartlarının tasarımları değişti ve bu kartlar istenildiğinde kapatılabilir hale geldi. Aynı zamanda bilgisayarda kısayol olarak K harfine basmanız açıp kapar. Burada ileriye yönelik ekstra kart eklemeleri yapılabilir; misal film tavsiyesi yahut alışveriş fırsatları gibi.


2- Forumlar ve Son Gönderiler Sekmesi

Resim


Çok eskiden de son gönderiler için bir alan kullanılıyordu ama bu forumlar listesinin üstündeydi ve sanki sadece ona bağlı kalınıyormuş, diğerleri gözden kaçıyormuş zannını verdiğinden kaldırmıştım. Lakin son zamanlarda bunun gerekli olduğunu fark ettim ve böyle bir sekme geliştirdim. Dahası bu şekilde her iki sekmeden de tam istifade edilebilmekte; hem forumların önü kapanmıyor, hem daha fazla son gönderileri, daha doğrusu başlıklarını görüyoruz. Üstelik en son hangi sekmede iseniz sayfa yenilendiğinde veya tekrar geldiğinizde o sekme hatırlanıyor ve son seçtiğiniz karşınıza çıkıyor. Ayrıca da klavye kısa yolu ekledim; masaüstünde F harfine basınca forumlara, G harfine basınca da son gönderiler sekmesine hızlıca geçiş yapabilirsiniz aynı zamanda.

3- Liste Görünümü ve Fonksiyonu

Resim


Mobilde daha sade ve görünüm için başlık listesinin düzeni değişti. Üstte başlık, altında sola yaslanmış cevap sayısı ve sağa yaslı son gönderiyi yazan ile yazdığı tarih bulunmakta. Dahası hem mobilde hem masaüstünde artık o satırın arka planına veya boşluğa dahi tıklasanız o başlığı veya forumu açmakta. Böylece illa yazıya tıklamak gibi bir dert olmayacaktır. Hem kolaylık hem mobilde daha uygulama hissiyatı veriyor.

4- Site Başlığında Sayfa Bilgisi

Resim


Mobilde sayfayı bir miktar aşağı kaydırdığınızda site başlığındaki logo kaybolup yerine yazı ismi ile yazarı ve gönderi yahut yorum sayısının yer aldığı bir bölüm ortaya çıkıyor. Dahası üzerine tıkladığınızda da sizi sayfanın tepesine götürüyor.

5- Yenilemek İçin Çekin ve Bırakın

Resim

Her ne kadar o sayfayı yenilemek için bağlantılar var olsa da daha bir fonksiyonlu ve yine sosyal medyadan ziyadesiyle alışık olduğumuz, sayfayı yenilemek için çek ve bırak özelliğini ekledim. Zor oldu, mükemmel değil ama sevimli; tasarımı daha sonra tekrar ele alabilirim.

6- Uygulamaya Özel Menü

Resim

Eğer web uygulamamızı kurduysanız site başlığındaki avatarınıza tıkladığınızda artık yandan bir menü açılıyor. Üstelik normalde sayfaya yerleştirilmiş hızlı bağlantılar, alt bilgidekiler falan da burada yer aldığından onları fazladan görmüyorsunuz ve size daha sade bir sayfa sunuluyor. Bu menü ve içeriği geliştirilebilir.

Bunlar haricinde profil sayfasına tekrar el atılması, gönderi butonlarının iyileştirilmesi, mobil ekran altında sabit menünün iyileştirilmesi gibi pek çok yenilik daha var ama öne çıkanlar bunlar. Bunlar ve fark ettiğiniz diğerleri hakkında bu başlıkta tartışabiliriz.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 5
Kayıt: 25 Ara 2022, 22.27
Ad Soyad: Talha Fatih Pala
Cinsiyet: Bay
Konum: İzmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): yaz_adasi
Beğendi : 3
Beğenildi : 4
Emeklerin için gerçekten teşekkürden fazlasını hakkediyorsun. Sağ ol. Var ol. Muazzam çalışmalar olmuş. Tebrikler. Başarılar.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Teşekkür ederim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş: