1 mesaj
 1089
Film, dizi, belgesel vs. inceleme, yorum ve analizleriniz.
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 1
Kayıt: 08 Tem 2023, 22.07
Ad Soyad: Yasemin Nilüfer Ateş
Cinsiyet: Bayan
Konum: izmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Resim

Sizlere yazın ilk aylarında Disney Plus dijital platformunda gösterime giren Arayış dizisinden bahsedeceğim. Başrollerini Mehmet Günsür ve Aslı Enver'in paylaştığı dizide yine onlar kadar etkili yan rolleri canlandıran oyunculardan ............ ve ............. gözümüze çarpmakta. Arayış, konu itibariyle alışılageldik yazlık aşk meşk dizilerinden farklı olduğunu gözler önüne seriyor. Fakat daha ilk bölümden rollerdeki abartı, aşırı doz canlandırmalar mesafeli bir duruş oluşturdu. Mesafeli oluşum şöyle ki; aynı tatta bir sahne daha izleyecek olursam "ben kaçar" moduna girmeye hazır bekliyordum. Sonra her ne olduysa dizideki saçmalıklar, oyuncuların suni tavırları ve inandırıcılıktan uzak atmosfer beni sardı sarmaladı. Bir baktım ki ben sonraki bölümü "Acaba bu defa hangi komediler yaşanacak?" merakıyla bekliyorum. Sizlere de olur mu bilmem bazen bir şeye çok gıcık olursun ya takip etmekten de alamazsın kendini.

Mehmet Günsür'a bayılırım hem bir oyuncu olarak hem de estetik açıdan hoş bir birey olarak. Lakin bu rolü kabul ederken sanırım duştaydı, acelesi vardı ya da çocuklarını okuldan almaya gidiyordu geç kaldığını fark etti, aniden cevap vermesi bekleniyordu vs vs... Aklım Mehmet Günsür gibi bir oyuncunun bu dizide oynamasını ancak bu şekilde kabul edebiliyor. Oyunculuğuna lafım yoktur, ancak senaryodaki saçmalıklar, gereksiz tekrarlar ve Aslı Enver'ın ve dizideki kankası rolündeki bayanın sahte oyunculukları beni benden etti. Aslı Enver ağlayamıyorsa neden ağlamalı sahneler var yada yakın kadraj çekimi yapılıyor? Çok güzel kadın kabul ediyorum ama bu çok iyi bir oyuncu olduğu anlamına gelmiyor. Hani bazı film yada dizilerde ana olay (düğüm noktası) gerçekleşene kadar bir dizi olay örüntüleri yaşanır, konuşmalar, yaşam kesitlerinden kareler sunulur seyirciye, işte bütün bu öğeler izleyiciyi içine çeker ve kurgusal gerçekliği farkında olmadan kabul etmesine sebep olur. Filmin aurası da diyebiliriz belki de buna. Bizi filmin gerçekliğine inandıran nehrin üstündeki taşlar gibidir bu kareler. Sıralamasının ve dozunun çok iyi ayarlanmış olması gerekmektedir. Nehrin karşı yakasındaki ormanın derinliklerine doğru yola çıkmak için izleyici o taşların üstünden atlar. Sonra isterse baş kahraman ağlarken parandeler atsın hiçbiri absürt gelmez izleyiciye.

Sonuna kadar izlemişsin diziyi bir de eleştiriyorsun, denilebilir, fakat bence hikaye olarak iyiydi. Oyunculuk ve yönetmenin sunumu anlamında eksikler var evet daha iyi olabilirdi. İzlemek isteyenlere lafım yok, fındık fıstık yiyormuş gibi akıcı bir temposu var. Yönetmenin konuyu ele alış tarzı açısından kalite bekleyenlere özel olarak şunu söyleyebilirim ki daha iyisini görmüştüm.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle