"Türkçe bir kuş dili olmadığı için bir Türk dili yok, koskoca bir Türk lisanı vardır!"
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Bu sorunun karşıma çıkması hatırıma ilkokul öğretmenimin herkesin isimlerinin manasını öğrenmesi için birkaç dersi meşgul ettiği zamanları getirdi. Hatırlıyorum da heyecanlıydı ve bizi de heyecanlandırıyordu. Kendisi büyük ihtimalle buradan bihaberdir, fakat yine de selam ederim.

Bu başlıkta serlevhada ifade edildiği üzere herkes ismi hakkında yazsın. Bakalım neler öğreneceğiz. Diğer yandan bilmeyenler için de kıymetli bir araştırma fırsatı vermiş oluruz. Ben başlıyorum.

İsmim Halil. Manası gerçek dost, samimi dost, kısaca dost; dahası Allah dostu olarak da geçiyor. Bakınca, harici manalara da geliyor, sadık gibi; sadık dost. İlk zamanlarımda şiirlerimde Dost mahlasını kullandığım oluyordu, lakin isim soy isim yazmağı daha çok seviyorum. Halil, Arapça kökenli, lakin Araplar h'yi, Latin harfleriyle yazılamayan bir şekilde, hırıltılı h olarak okur ki şudur: خ . Türkçe fonetiğinde bu tarz bir hırıltı kullanmıyoruz. Resmi imzamda Latin harflerini kullanırken edebi imzamda eski yazımızı kullandığımdan ve Arapça kelimeler orijinalleri gibi yazıldığından Türkçe yazarken ismim orijinali ile yazılır: خلیل .
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 34
Kayıt: 22 Ağu 2020, 15.34
Ad Soyad: Gizem Çetin
Cinsiyet: Bayan
Konum: Konya
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 21
Beğenildi : 22
Gizem.

Gizlenen şey. Sır, esrar.

Soyadımla birlikte bir bütün oluşturmasını seviyorum. Soyadım da Çetin'dir, ikisi birleşince "çetin sır, çözülmesi zor esrar" gibi bir anlama geliyor. O kadar gizemli olduğumu sanmıyorum ama... 🙂
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular