Güneş Balık - Semra EROĞLU

 1 mesaj
 827
Forum kuralları
Hikaye Paylaşma Kaideleri
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 355
Kayıt: 30 Kas 2021, 13.34
Ad Soyad: Semra Eroğlu
Cinsiyet: Bayan
Konum: Antalya
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 325
Beğenildi : 150
Dermanı yok ki dizlerimin yürümek bana resmen işkence geliyor. Yatak odasından banyoya kadar, oradan da mutfağa ulaşmak ne kadar da zor. Acıkmasam mutfağa da gitmeyeceğim.

Yaşım oldu seksen dokuz. Hiç bu kadar yaşayacağımı düşünmezdim. Kızımın da yaşı yetmişi geçti geçen sene eşi vefat ettikten sonra yalnız kaldı. Gelini kızımı istemedi ben de ''Gel yavrum, benimle kalmak istersen kalabilirsin.'' Dedim. Yanıma geldi

Bir de bacım var seksen beş yaşında. Bacım da tek kalınca olduk üç yaşlı kokona bir evin içerisinde. Hepimiz, temel ihtiyaçlarımızı karşılıya biliyoruz çok şükür.

Eşim öleli otuz sene oldu beni bekliyor. Bu evden ne kediler geldi geçti ne kuşlar, ne balıklar sayısı belirsiz. Kedilerin yavruları oldu, yavrular büyüdü anneleri yaşlandı öldü. Yavruların yavruları oldu onların da yavruları oldu en son elimde bu kedicik kaldı. Bu kedide baya bir yaşlandı adı Canan kaçıncı kuşak bilmiyorum.

İlk zamanlar yalnızlık zordu zaman geçtikçe alışıyor insan yalnızlığa alıştıkça daha da yalnızlaşıyor. Bir tane Japon balığı aldım seneler evvel sarı renkte benekli akvaryumda. Tekti hiç yüzmezdi öylece yerinde durur beklerdi. Ben de onunla konuşurdum beni dinlerdi ya da ben öyle sanırdım .Balığın dişi mi erkek mi olduğunu bilmediğim için ona renginden dolayı güneş ismini verdim. Güneş on yıl yaşadı on yıl içerisinde güneşin yanına birçok balık koydum. Yanına arkadaş balık geldi mi güneş balık başlardı bıcı, bıcı yüzmeye. Galiba mutlu olurdu. Yanına koyduğum balıkların hiç biri de Güneş kadar yaşamadı. Güneş balık da benim gibi hep yalnız kalırdı .

Size bir şey söyleyeyim mi yavrularım? Fazla yaşamak da iyi değil. Hani hep deriz ya ''Allah uzun ömür versin.'' bana vermesin. İsyan etmiyorum haşa sakın yanlış anlamayın beni.

Öncelik benim ,bakalım dediğim gibi şimdilik üç yaşlı kokonayız bu evin içinde.

Babaannemin komşusu Neslihan annemizi ziyarete gitmiştik.

Semra EROĞLU
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle