5 mesaj
 1360
O Belde Forumu hakkında problemlerin çözümü, neyi nasıl yapılır, yeni özellikler ve forum hakkında malumatlar
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
O Belde'de artık işleri daha ciddi bir şekilde yürütmek, dahası muadilleri gibi YouTube'u da içerik üretmede faal olarak kullanmak gayesiyle henüz sadece kurulumu yapılan YouTube kanalımızın yakında açılış vidyosunu çekmeği düşünüyorum. Uzun bir müddettir aklımda, lakin fırsat bulup vidyoyu çekemedim.

İşin asıl problemlerinden biri de YouTube kanalının nasıl kullanılacağı, işlerin nasıl yürütüleceği ve üretilecek içeriklerin hususları... Elbette O Belde'nin alakadar olduğu alanlarla alakalı içerikler olacaktır. Sinemadan edebiyata, tabii, kültür sanat, fikir ve edebiyat alanlarında... Lakin sadece bunlar fikir değil, sadece kalıp. Burada sizlerle YouTube kanalımız için tartışmak ve bir beyin fırtınası yapalım istiyorum. Her detayı tartışmaya açık. Şunu da unutmayın ki ben bir kişiyim. :) Kaynaklarım henüz O Belde'nin şirketleşmesine, daha doğrusu ofis açacak kadar faaliyette bulunmasına izin vermiyor.

Bu arada: O Belde YouTube Kanalı
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 206
Kayıt: 04 Oca 2021, 13.19
Ad Soyad: Seyital BAYKAL
Cinsiyet: Bay
Konum: Rize
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 97
Beğenildi : 192
Hayırlı olsun Halil Bey, Şu an için aklıma gelen O Belde de halihazırda az sayıda da olsa bulunan sesli şiirler youtube kanalında paylaşılabilir. Hatta bu sesli şiirler görüntü ve içerik olarak daha da zenginleştirilebilir. Bu sesli şiirlerin sayısını artırabiliriz. Daha da önemlisi yazmış olduğumuz şiirleri bizler seslendirebiliriz.Mükünse bu şiirlere imkanlar dahilde video ve klipler çekebiliriz. Şu an için aklıma gelen bunlar. Yeni fikirler üretmek için düşünmek gerekiyor. Yeni fikirler üretmek dibeğiyle...
#3 ·
Mesajlar: 152
Kayıt: 16 Mar 2021, 22.32
Ad Soyad: Fatih Aziz Ünal
Cinsiyet: Bay
Konum: Nevşehir
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 98
Beğenildi : 169
Öncelikle forumun eğilimine göre bir başlangıç yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum, ne de olsa içerik yoğunluğu mevcut. Bu eğilim ise şiir, haliyle şiir esaslı bir başlangıç yapıp daha sonra gidişata göre tavır almak sanki daha isabetli olur.

Her ne kadar youtube görüntü esaslı bir platform olsa da -bu konuda tecrübesi olan başka kullanıcılar var mı bilmiyorum ama- bizzat videoda bulunarak hazırlanarak içerikler size ciddi bir yükümlülük yükleyecektir. Çünkü kuvvetle muhtemel o videolarda bulunacak kişi siz olacaksınız. Ancak hem katılımı kolaylaştırmak hem de sizin editörlük yükünü azaltmak adına seslendirme esaslı bir yol izlenebilir. Bu kolda da belki şiir seslendirmeleri ve podcast tarzı kesitlerle başlanabilir. Örneğin bir kullanıcı forumda paylaştığı dilediği bir şiiri seslendirip size gönderebilir. Tabi ki ses kalitesi sorunları ortaya çıkabilir o konuda yetkin değilim. Fakat bu sorun çözülürse yahut yoksa uygun bir telifsiz müzikle güzel şeyler ortaya çıkabilir. Zaten bu yapılagelen bir içerik biçimi.

Podcast tarzı kesitlerden kastım daha ziyade karşılıklı yapılacak belki 1 ilâ 2 saatlik bir sohbet kaydının başlıklar halinde bölünmesiyle yapılması. Bölümlendirmeyi kolaylaştırmak adına belirli sorular veya başlıklar önceden belirlenebilir ve akışa sadık kalınır.

Ancak şahsen en çetrefilli kısım bunları yaparken fazla resmiyetten uzak durmak. Neticede youtube TRT stüdyosu değil, konuşmaların rahat olması gerekir.

Benim içerik üreticiliği hakkında tecrübem yok, fakat bir kullanıcı bakış açısından aklıma ilk gelen başlangıç önerisi bu şekilde. Özgün olduğunu iddia edemem ancak belki basit bir başlangıç olabilir.
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Fikirleriniz için teşekkür ederim. Lütfen fikretmeğe devam edin. Öncelikle O Belde'nin diğer kısmını unuttuğunuzu düşünüyorum. Evet, forum onun en büyük kısmı, lakin bu da sadece şiir demek değil. Kıymetinin artması için haftalık şiirler seslendirile veya senlendirtilebilir; telifsiz veya izin alınarak yahut kendimiz üreterek müzikler kullanılabilir.

Evet, sadece şiir değil. Yine O Belde'nin sloganı gibi kültür sanat, fikir ve edebiyat konularında birçok içerik olabilir. Bunlar O Belde'nin kullandığı ana hatlarca sinema, dizi, edebiyat ve lisaniyat olabilir. Hem işin magazini yapılıp hem bilgi verilir, hem inceleme ve eleştiriler mümkün olabilir. Dahası bir O Belde vlogları olabilir; mesela O Belde'nin tanıtımı, buluşmalar, belki ofis turu... Ona daha var. Şimdilik tek düze bir arkaplandan kurtulmak için bir yeşil perde ve mikrafonuma kürklü sünger almağı planlıyorum.

Vidyolarda bulunacak kişi tahmin edildiği üzere kendim olacağımdır. Lakin iş ilerledikçe daha arka planda durmağı ve farklı yüzlerle çeşitli tatlar vermeği tercih edeceğimdir. Yüzün gözükmemesi hem iletişimin bir esasının eksik olmasına hem saklanıyormuş gibi olunmasına zan verebilir. Dahası bu konuda tecrübeliyim.

Podcast tarzına şu şekilde takılmak istiyorum: öyle olmalı ki vidyolar podcast şeklinde bile dinlenebilinmeli.

Benim kendi kanalıma ve O Belde'deki yazılara bakarsanız forumdaki gibi bir "resmi" ciddiyetin olmadığını görürsünüz. Buradaki maksat ise daha önce de ifade ettiğim gibi aynı seviyede ve yüksek bir üslup, bir tartışma seviyesi oluşturmaktı. Çünkü burada en başta şiir gibi bir alanda ve daha birçok fikri tartışıyoruz. Üst bir seviyeyi şart gördüm.
#5 ·
Mesajlar: 52
Kayıt: 25 Eki 2020, 21.58
Ad Soyad: Ceren E.
Cinsiyet: Bayan
Konum: Bursa
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 313
Beğenildi : 24
Her şeyi düşünmüş gibi duruyorsunuz. 😄
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular