1 mesaj
 883
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1734
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 776
Anti Sürrealizmden bahsederken bir yerde Sürrealizmin tam tersi olarak, şuuraltını görmezden gelmek gibi bir şey anlaşılabilir. Lakin bunu yapmak böyle bir fikir hareketine yakışmayacaktır. Zati bu tür bir yaklaşım da hiçbir problemi çözmeyecek, aksine kullanılmağa veya atılacak hedefi belirleyecek bir bombaya göz yummak olacaktır. Biliyorum bu bomba, patlama veya infilak gibi tabirleri çok kullanıyorum, lakin bu kasıtlı hareketin haksız olduğunu söyleyebilir miyiz?

Neticede Anti Sürrealizm edebi bir akımdır. Onu akademi tanımlamağa veya analiz etmek için değil, bizzat yaşatmak için kullanacağız. Öyle ise hedefi de yaşatmalıyız.

Hususi olarak roman veya hikaye türlerinde bahsi geçen nefsani arzuları görmezden gelmek veya kaçmak yerine onların mevcudiyetini vurgulamak icap etmektedir. İnsanın tercihlerinin bu arzulara göre değil, akıllıca olması gerektiği ifade edilmelidir.

Konu tartışmağa açık.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle