1 mesaj
 962
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Evvela şunu iyi belleyelim: Sanat her zaman sanattır. Sanat için yapılmış olmasa dahi o bir sanat eserdir ve bu şuurla üretilmelidir. Dahası Anti Sürrealist isminden hatalı bir şekilde anlaşılabileceği gibi sanatın sadece toplum için olması fikrine katılmıyorum. Zira toplum için demek sanatın ve sanatçının yükselmek, daima ilerlemek yerine toplumun ve sokağın seviyesinde kalmasına sebep olur. Evet, toplum üzerinde emeller olmalı, lakin bu onların seviyesinde kalarak değil, onları da beraberinde yükselterek olmalıdır. Bu eski tartışmağı bitirelim ve yenisine geçelim.

Sanat ferdi mi, yoksa içtimai midir? Burada bu iki fikir geniş çaplı tartışılabilir ve Anti Sürrealizm üzerine yerleştirilebilir. Lakin madem biz Sürrealizmin anlayışını, onun zıddını planlıyorsak yine onun gibi ferdi (bireysel) olmalıdır? Zira baktığımız sanatçı bir fert olarak cemiyetin (toplumun) bir mahsulüdür. Dahası biri olmadan da diğer olmaz. Toplum bireylerden oluşur ve bireyler de toplumu oluşturur. Dolayısıyla topyekun bir değişimin muazzam zorluğu karşısında fertlerin gelişmesi daha kolay ve ileriye bakıldığında daha etkilidir.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle