Merhaba

 3 mesaj
 886
Gelin tanış olalım.
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Eki 2021, 09.03
Ad Soyad: Hülya Dağ
Cinsiyet: Bayan
Konum: İstanbul
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğenildi : 7
Merhabalar.

Melaz-ı Hülya'dan başlıklı e-postadan etkilenip foruma girdim bugün. O Belde şiirinde geçtiğini biliyordum bu sözün ama böyle tek başına anlamlı tamlama olarak çıkıyor insanın karşısına, tam ihtiyacım olan şey mi diye düşünüyor insan.:)

Forum denince çok hoş şeyler düşünüyorum ben. İnternetle ilk tanışmam sonrası bulduğum ve zaman geçirdiğim yegane siteler edebiyat forumları olmuştu (benim üniversite yıllarıma denk geliyor, 2000'lerin başları). O zamanlar forumlar daha çok rağbet görüyordu, çok ciddi, anlamlı tartışmalar, konuşmalar forumlarda yapılıyordu. Hem edebiyat hem de tarih, siyaset, din, felsefe ve akla gelebilecek her önemli konuda.

Şimdilerde bir muhasebeci olarak hayatımı sürdürüyor olsam da kitap okumayı hala çok seviyorum, o yılların forumlarını da çok özlüyor ve arıyorum her zaman. Bir görünüp bir kaybolan sosyal medya yazışmaları asla bu tür yazışmaların yerini tutmuyor.

Bu foruma da kayıt olalı bir süre geçti. Foruma daha önce baktığım zaman sadece şiir yazan insanlar buluşmuş olmalı diye düşünmüştüm sanırım. Şiirden çok anlamıyorum maalesef, birkaç şiir kitabı almışımdır birkaç dizeye vuruldum diye, o kadar. Kitaplığa baktığım zaman Ahmet Muhip Dıranas, Borges, Nazım Hikmet, Gülten Akın ve Rilke görüyorum sadece şiir kitabı olarak. Bu kitapların içindeki her şiiri okuduğumu ve anladığımı söyleyemem ama mutlaka birkaç tanesini çok sevmiştim. Forumla ilgili düşünceme bağlayacak olursam, başta uzak durmamın sebebi şiir yazarak ya da buradaki şairlerin şiirlerini değerlendirerek foruma katkı sağlayamayacak olmamdı. Ama forumda başka konular da konuşulabiliyor nihayetinde, hem de sizlerin şiir değerlendirmelerinizi okuyarak belki ben de şiiri sevebilir ve daha iyi anlayabilirim. Forumu kuran ve devam etmesi için çabalayanlara (başta Halil Esen var galiba) başarılar diliyor ve teşekkür ediyorum. Bundan sonra forumu takip edebilmeyi umuyorum ve herkese tekrar merhaba diyorum.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Merhaba. :)
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Melazi hülya, yani hülyaların, hayallerin sığınağı manasında düşündüğümüzde forumun bu mahiyete sahip olması fevkalade güzel hissettiriyor. Dilerim ki gittikçe artan aktif mensubun varlığıyla bu hayale yaklaşırız.

Her ne kadar ben de forum siteleriyle sonradan tanışmış olsam da bana da hep samimi gelirdi. Sosyal medyanın laubaliliğinden, aceleciliğinden uzak, yazılanların gerçekten bir kıymeti var gibi; tartışmağa değer gibi. Onun karşısında rağbeti azalsa da hala kuvvetli olduğunu düşünüyorum ve bu kültürün devam etmesi namına O Belde'nin mutlaka bir foruma sahip olması gerektiğini savunmuştum. Hatta O Belde'yi sadece forum olarak kurmak istiyordum. Bir ara sadece forum olarak kaldığı da oldu. Lakin öbür türlü daha fazla faydalı olunabileceğini düşünerek "platform" tarzına geri dönüştürdüm. Tabii ilk kurulduğuna göre çok fazla özelleştirme ve iyileştirme yapıldı. Çok daha iyiyiz. Ve... evet. Kurucu ve yönetici olarak sadece ben varım. Lakin kendimi her zaman herhangi bir üye gibi, bir O Belde mensubu olarak gördüm. Daha evvelde dediğim gibi rütbemdeki Yönetici ibaresi herhangi bir problemde başvurulacak kimseyi işaret etmesi için sadece.

İnsanların dikkatini çekmek için yaptığımız şiir yarışmaların neticesinde sanki şiir forumu gibi bir intibaa sebep olsa hep vurgulamağa çalıştığım üzere kültür sanat, fikir ve edebiyat forumudur.

Tekrar merhaba. Dilerim ki hoş zamanlar geçirirsiniz.
#3 ·
Mesajlar: 5
Kayıt: 18 Eki 2021, 09.03
Ad Soyad: Hülya Dağ
Cinsiyet: Bayan
Konum: İstanbul
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğenildi : 7
Mesajınız için teşekkür ederim.

Edebiyat sevgisi ile hareket edildiğini hissediyorum burada başından beri. Gerçekten emek verdiğiniz de belli. Ben de dilerim ki gittikçe büyüyürek daha çok kişiye ve fikre sığınak olur O Belde...
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular
  • Merhaba ben Ali
    Ali · · Tanışma Bölümü
     5 Cevaplar
    Son mesaj: Son mesaj Ali
  • Merhaba
    Beyzanur12 · · Tanışma Bölümü
     3 Cevaplar
    Son mesaj: Son mesaj küntagsu
  • Merhaba, Ben Özge
    Papatya · · Tanışma Bölümü
     2 Cevaplar
    Son mesaj: Son mesaj Papatya
  • Herkese Merhaba
    usame06 · · Tanışma Bölümü
     2 Cevaplar
    Son mesaj: Son mesaj c.gocukcu