Başlık* - İsim

 3 mesaj
 335
(!) Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevaplayamazsınız.
Kilitli
#1 ·
Mesajlar: 24
Kayıt: 13 Tem 2021, 01.49
Ad Soyad: Alperen Yazıcı
Cinsiyet: Bay
Konum: Sakarya
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 11
Beğenildi : 19
*Yazarı tarafından silinmesini istemiştir.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1754
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 819
Beğenildi : 776
Birkaç gramer hatasına değinmek ve yazış şekli hususunda fikrimi beyan etmek istiyorum. Zannedersem -nası - lası diye bir ek, sonradan bazı ağızların kaymasıyla oluşmuş. Ne denmek istendiği anlaşılıyor elbet, lakin gramer olarak hatalı; gördüğüm kadarıyla böyle bir ek yok, zannedersem 2000 senedir de yoktu. Ben bunu kullanmak yerine "acınacak" denmeği tercih ederim, hem neredeyse aynı manayı veriyor. Diğer yandan konuşma üslubu ile yazı üslubunu birbirine karıştırmışsınız. "dimi?" yerine "değil mi?" olması lazım gelir, aynı "baya" değil de "bayağı" yazılması gerektiği gibi. Yanlış bilinen ve hatalı öğretilen bir şey var: Türkçe hep yazıldığı gibi okunmaz. Bu bapta son olarak sondan ikinci mısradaki "de" ek değil, edat olması lazım gelir, lakin bunu gözden kaçırmış olabilirsiniz, çünkü diğerleri gayet doğru. Türkçe öğretmeni gibi konuşuyorum değil mi? Lakin onların çok da Türkçeyi umursadıklarını görmedim.

Bir şeye devam edeceğim, konuşmak veya yazmak malum olduğu üzere farklı şeylerdir. Ayrı bir üslup gerektirir. Yazının da çeşitleri vardır ve şiir, daha başkadır. Bilemiyorum, ben buna çok dikkat ederim. Bu elbette şiirin üslubu ile de alakalı olabilir. Bence şiirinizi nesirden uzaklaştırıp kendinize bir şiir üslubu edinmelisiniz. Bunu yaparken benim de yapmam gerektiği gibi okumalısınız. Lakin sadece Orhan Veli veya Nazım Hikmet gibi şiiri şiir yapan maziyi ve tecrübeyi reddeden veya onu propaganda aleti olarak kullananları değil, onu sanat eseri olarak görenleri. Şiir üzerine iki bin yıl küsur mazimiz var, neden ondan faydalanmayalım.

Diğer şiirlerinizi de okumak isterim, forumda paylaşmışsınız, lakin pek bakamadım. Denk geldikçe okuyacağım.

Kaleminize sağlık.
#3 ·
Mesajlar: 24
Kayıt: 13 Tem 2021, 01.49
Ad Soyad: Alperen Yazıcı
Cinsiyet: Bay
Konum: Sakarya
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 11
Beğenildi : 19
Düşüncelerinizi bu kadar güzel ifade ettiğiniz için teşekkür ederim.
Hatalarımı düzeltmeye çalışacağım.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Kilitli
Paylaş:

  • Benzer Konular