Rüya - Mahir DEMİR

5 mesaj
 362
#1 ·
Ad Soyad: Mahir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 30
Beğenildi : 32
İkimize yeter mi? yalnız ben sevsem.
Yıllarca beklediğin sevgili olabilsem.
Akşam olunca aynı rüyada,
Elini tutarak ben geldim diyebilsem.

Aşk bu, öyle kolay uzanmaz sana
Bakma ,istemem yüzüme, imkan yok buna
Beklediğim sen değilsin gönül soframa.
Seninki sadece umutsuz rüya.

Sana dair sözlerimin vardığı yolda
Sevda oyunları bilet durağında.
Sabırla beklediğim sıradan sonra
Aşka yorumlanmalı gördüğüm rüya.

Uzak hatıralarım senden habersiz
Adın  hafızamda belli belirsiz
Ettiğim duaların sözleri sensiz
Anlamsız bir rüya birlikteliğimiz.

Mahir DEMİR
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 840
Beğenildi : 807
Okumağa başladığımda arkada çalan müziği kapattım ilk satırlarda. Lakin diğer bentler ilkindeki ahengi pek devam ettirmiyor gibi geldi. Bence rüyadan ziyade karşılıksız aşk muhtevası ön planda olsa, ilk mısrada aksettiği gibi, daha kuvvetli ilerlerdi veya başka bir şiir olurdu. Böylece son mısra "Sadece bir hülyadır birlikteliğimiz"... Bu da var ama rüyanın tekrarlanması bence biraz... Redif manadaki tezatlara sebep olmak da hem... Kaleminize sağlık diyorum, iyi forumlar. Sessizliği bozayım dedim.
#3 ·
Teşekkürler
Aslında şiirde okuyucuya yaşatmak istediğim hikaye iki karşıtın karşılıklı düşünceleriydi.Mısraları kişileri duygulandıracak kalitede yazmak elbette öncelikle yetenek işi.
Ancak çok güzel bir dile sahip olduğumuz halde günlük yaşantımızdaki sürekli yarış hali duygularımızı öldürüyor.Yaşayamadığımız hayatımız onları kelimelere dökmemize engel oluyor sanki.
Özellikle insanların daha az isteklerinin olduğu geçmiş yıllarda daha kaliteli şiirlerle karşılaşmamız bu yüzden.
#4 ·
Şiir yazılırken okuyucuyu etkileme çabası mı acaba yazdıklarımı başarısız kılan diye düşünüyorum bazen.Defalarca okuyup, değiştirip sonunda kendi yazdığımı oldukça kötü buluyorum.Belkide ilk yazdığım en güzeli.Bu nedenle farklı değerlendirmeler önemli ve ilk yazılanı çok değiştirmemek lazım.Neticede duyguları yüklediğiniz kelimeler ilk olan diğerleri yama.Aslında paylaşımda genel olarak sessizliğin nedeni de bu, yani yazılanı beğenmemek galiba.Hep daha mükemmel için uğraşırken güzelin farkına varamıyor yazar.Başka şiirleri yorumlama konusu da bireysel bir durum.Yorumda yazarken,şiirde paylaşırken hep "bana göre" kelimesi sonunda ben,ben,ben olup bencilliğe ulaşıyor ve karakteri utandırıyor bu durum.
Kullanıcı avatarı
#5 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 840
Beğenildi : 807
Olabilir ve bence bu değişir. Bazen ilk yazılanlar bir karalama gibi de olabilir, bazen kafada günlerde birikmiş mısralar da. Bence şiir tamamlanıncaya kadar her şey işlenebilir. Elbette kolay değil ve her zmana başarılı olunmayabilir ama bu iş de böyle. :)
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: