Ağlama Güzelim - Mehmet Sığırcı

8 mesaj
 756
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Ad Soyad: Mehmet Sığırcı
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 74
Beğenildi : 53
Ağlama güzelim, ağlama
Gel de yüreğime yüreğini sarıp sarmala
Sen ağlarsan yolunu gözleyen yetimler ağlar
Kokusunu koklayıp geçtiğin çiçekler solar
Dökülürse bu yaşlar gül cemalinden
Benim şu yıkık içimde yağmurlar başlar

Sen üzülürsen keder yeniden yazılır
Benim kader kitabımın tozlu sayfalarına
Bir yas sayılır sevincimin kör uçlarına
Bırak gökyüzü ağlasın, biz altında ıslanalım
Acıların sönsün her yağmur damlasıyla
Biz seninle gülüp oynayalım

Mehmet Sığırcı
Düzenlendi (16 Tem 2024, 10.25)(1)
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 841
Beğenildi : 809
Kalemize sağlık. Şiirin akıcılığını ve hissettiklerinizi mümkün olduğunca anlatma gayretinizi görüp beğendim. Tekrar okutmağa muktedir. Yine de ileriye dönük üzerinde çalışılabilecek bir şiir. Mesela Acıların dinsin her... yerine sönsün demek zannımca daha kuvvetli olabilirdi. Aklıma okurken bu geldi. Ahengi sarıyor amiyane tabirle. İyi forumlar. Beldede ortalık durgun bu aralar... 😅
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Evet sönsün çok daha kuvvetli olurdu. Yazdıkdan sonra değiştirebiliriz değil mi? Serbest şiire yavaş yavaş alıştım biraz sanırım. Beldeye tüm üyelerin katılımını bekliyoruz. 😀
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 841
Beğenildi : 809
Elbette. Sergilenen en son yazdığım şiiri burada ilk (ve sadece) burada paylaşmış ve sonrasında tam olarak yakalayamadığım bir mısraı tartışmalar sonrasında düzeltmiştim (Bkn: Bir Şiir Denemesi). Artık yazmıyorum gerçi, fakat çoğu kimse anlamasa da şiirin kıymeti gözümde hala çok yüksek. İlkin burada sadece şiir olmadığını falan söylerdim (evet, başka şeylerden... burası bir nevi sosyal medya...) fakat kaliteli bir katılımla yalnızca bu da kafi gelirdi hayal ettiğim gibi olsaydı.
Kullanıcı avatarı
#5 ·
Kimse anlamasa bile şiir sadece kendimiz için de yazılmaya değer bence ve şiirden anlayan, okuyan insanlar hala var. 🙂 Günümüzün tüketim dünyasında kalitesiz bile olsa hızlı ve anlık lezzet veren şeyler göz önüne çıkıyor. Maalesef böyle saygılı, faydalı ve çeşitli konuların olduğu ortamlar geri planda. Fakat böyle ortamları seven benim gibi insanlar hala var. Ve burası benim için değerli. Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
#6 ·
Ad Soyad: Mahir
Beğendi : 31
Beğenildi : 32
Şiir yazmak. insanın kimseden yardım almadan yapmak zorunda olduğu bir sonsuzluk düzlüğü.istediğiniz gibi hareket edebiliyorsunuz.kimseye kendinizi beğendirmek zorunda da değilsiniz.yazdığınızla kendiniz mutlu olabiliyor ve duygulanabiliyorsanız ve dünya umurunuzda değilse, ne mutlu size.Gerçek anlamda bu hayatı yaşıyorsunuz.Çünkü kendinizle barışıksınız.

7 dk 30 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Ama;
İyi şiir içinde ne yazarsa yazsın hiç önemli değil,yaşadığınız kitlenin beğendiği şiirdir.çünkü şiir insanlar için yazılır.matematik gibi evrensel falanda değildir.kullandığınız dile göre insanları etkiler.Halk sanatı,halk oyunudur kısaca.(tabi bunlar benim şu anki bakış açım.zamanla değişirmi ????)
Kullanıcı avatarı
#7 ·
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim lakin sizinle aynı görüşte değilim. Bir şair yaşadığı kitle ile aynı duyguları yaşamıyor olabilir. Aynı bakış açısına sahip olmayabilir. Şair belki derin görebiliyordur belki de yüzeysel. Gördüğü ve şiirine yansıttığı görüntüden vazgeçip illa topluma ses olmak mı zorundadır. Belki de bardağın boş tarafını gören toplum umutsuz ise bardağın dolu tarafını görüp umut saçmak da şairliğe gayet yakışır. Bu söylediğim olgu tam tersi de olabilir. Bardağın boş kısmını gören şair de olabilir yani. Olay şu ki şair bakış açısıyla topluma değer kalabiliyor mu, fayda verebiliyor mu? Bunu yapması için toplumla aynı düşünmesi gerekmez. Toplum için yazması da gerekmez. Altın değerlidir çünkü az bulunan bir maddedir. Yani şair su da olabilir altın da. Ben kendimi şair olarak değerlendirmememle birlikte şairlerin çok çeşitli renkleri olduğunu düşünüyorum.
#8 ·
Ad Soyad: Mahir
Beğendi : 31
Beğenildi : 32
Aslında söylemek istediğim şey şair değil, şiirin kendisi.Birşeyler düşününebilen,insanı seven,duygulanabilen ve bunu ifade etmek için gayret sarfeden her insan kıymetlidir benim gözümde.Ancak okunduğu zaman bir daha okunmak istenen ve çoğunlukta aynı hissi uyandırabilen şiirler benim veya herhangi bir insanın fikri önemli olmaksızın değer kazanıyor.Evet altın az bulunuyor ama çoğunluk için önemli olduğu için değerli.yani burada altın şair değil yazdığı şiir oluyor tam olarak.Yani çoğunluk onu değerli buluyor.
Başka bir konu ise şiirlerimizi paylaştığımız bu ortamla ilişkili.Burada herkes duygularını ifade ediyor ve bana göre bir şekilde buraya yolu düşen herkes değerli bir şairdir.Her insan mükemmel yazmak zorunda veya yazdıklarını başkalarına beğendirmek zorunda değildir.Onları ifade edebilme becerisini bir şekilde göstermesi hem onu değerli kılar hemde rahatlatır.Bende yazdıklarımı hiç beğenmiyorum birkez daha okuyunca. Ancak yazarken ve bunu burada paylaşırken inanılmaz rahatlıyorum.Teşekkürler.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: