-
- Ad Soyad: Mahir
- Profil: Doğrulanmadı
- X (namıdiğer Twitter): obeldecom
- Beğendi : 30
- Beğenildi : 32
Dünyanın ortak sorunu aslında, ama ülkemizde biraz daha büyük bir sorun.sizce trafik kazalarının sebepleri neler ve nasıl önlenebilir.Eğitim seviyesinin düşüklüğü diye başlarsanız cevabım tüm insanların aynı düzeyde olacağıdır.Gizli kast sistemine ait bir etlilenme ifadesi olduğunu düşünüyorum bu tür yorumların.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1803 gönderi
807 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 840
- Beğenildi : 807
Doğru ifade eğitim sisteminin yetersizliği olur bence. Geçen bir vidyoda bir motosiklet sürücüsü bile bile yayaların üzerine sürüyordu; en nihayetinde bir kadına çarptı ve kadını suçladı. Elbette her kazayı ayrıca ele almak lazım, neticede hepsi birbirinden farklı olabilir. Fakat birçoğu insan hatası. Eğitim sisteminin yetersizliği diyorum, çünkü herkesi bilmem kaç sene mecburi olarak dört duvar arasına adeta denetimsiz bir şekilde bırakıp fabrikasyon bir üretimin olduğu bir memlekette her şeyin suçunu ona atmak mümkündür diye düşünüyorum.
Geç de olsa geçenlerde ehliyet sınavına çalışırken ilk metinlerde şuna benzer bir ifade vardı: Ehliyet sahibi olmak size kullandığınız aracın diğer insanlara ve çevreye ciddi zarar verme potansiyelinin olduğunun farkında olduğunuzu ve sorumluluğu alabilecek yeterlilikte olup...
Geç de olsa geçenlerde ehliyet sınavına çalışırken ilk metinlerde şuna benzer bir ifade vardı: Ehliyet sahibi olmak size kullandığınız aracın diğer insanlara ve çevreye ciddi zarar verme potansiyelinin olduğunun farkında olduğunuzu ve sorumluluğu alabilecek yeterlilikte olup...
-
İnsanların trafikte normalden farklı hareket etmesi eğitimindeki eksiklikten kaynaklanıyor olamaz.hiç okula gitmemiş birisi araç kullanırken kurallara uymayacak diyemezsiniz ki.bunu söyleyemeyeceğinize göre şunu söylüyorsunuz;
"Eğitim sistemimiz bizim toplumumuzun kurallara uymayan bir toplum olmasına neden oldu"
Gerçekten böyle mi yoksa başka sebeplerde bulabilirmiyiz.?
Bana göre hala suçu eğitimde aramak içimizdeki gizli kast sisteminin suçu,bu yüzden köylü olmaktan utandırıldık.
"Eğitim sistemimiz bizim toplumumuzun kurallara uymayan bir toplum olmasına neden oldu"
Gerçekten böyle mi yoksa başka sebeplerde bulabilirmiyiz.?
Bana göre hala suçu eğitimde aramak içimizdeki gizli kast sisteminin suçu,bu yüzden köylü olmaktan utandırıldık.
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1803 gönderi
807 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 840
- Beğenildi : 807
şahsi eğitimden yahut amiyane tabirle okumuş veya okumamış olmasını kastetmiyorum. İnsanların 12 senesine el koyup onları hayata karşı hazırlayamadıklarını, adabı ve ahlakı öğretemediklerini, terbiye edemediklerini söylüyorum. Siz o kişinin eğitiminden bahsediyorsunuz, ben eğitim sisteminden, farklı şeyler.
1 dk 50 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Fakat ben genelden bahsettiğim için konuyu bulandırmış olabilirm, affedersiniz. Fakat neticede trafik genel toplumun bir yansıması sayılmaz mı? Diğer yandan yine her kaza ve fail aynı değil.
Genelleme yapmak normalde sevmediğim bir şey olsa da dediklerimle çelişmiyor.
1 dk 50 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Fakat ben genelden bahsettiğim için konuyu bulandırmış olabilirm, affedersiniz. Fakat neticede trafik genel toplumun bir yansıması sayılmaz mı? Diğer yandan yine her kaza ve fail aynı değil.
Genelleme yapmak normalde sevmediğim bir şey olsa da dediklerimle çelişmiyor.
-
Benim gözlemlediğim ise trafik düzeninin modern eğitimden öte bugüne kadar sadece zenginlikle normale döndüğü.
Buna örnek olarak bizim düşlerimizdeki modern eğitimin ( özgürlük odaklı,insana saygı duymayı hedefleyen) eğitimin yanından bile geçemeyen zengin arap ülkelerinde durum bizden çok daha iyi.ancak hindistan pakistan rusya gibi gelir dağılımının eşit olmadığı fakir ülkelerde durum bize benzer.
Bu örneklerden hareketle acaba eğitim trafik sorunu için sadece bir bahane mi oluyor.Avrupa ekonomisinde olabilecek muhtemel bozulmalar onlardaki kaza verilerini arttırabilir mi?
Peki gelir adaletsizliği yaşayan bizimki gibi ülkelerde insanlar moral bozukluklarını,yaşadıkları sorunlarla dolu olan kafalarını tamamen özgür oldukları yollarda rahatlatıyor,bir boşvermişlikle araç kullanıyor olabilirler mi?
22 dk 7 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Neden bu kadar detaylara takıldığımı aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz.Ancak bir sorunda sebeplerden emin değilseniz sonuca ulaşmanız mümkün olmayacaktır.biz insanlar için en kolay yol sorunu tabana yayarak onu görmezden gelinebilir hale sokmak.
Trafik probleminde sürücülere genelleme yapalım;
Bence trafikte iki tip sürücü var
1- Sol şeritte önündekine sürelli sellektör yaparak rahatlayanlar
2-Çoğu zaman onlara ağır laflar sayan, ancak onlar yüzünden sürüş alışkanlıklarını değiştirmek zorunda olanlar
Ve sonucunda oluşan bozuk trafik türüne sahip trafik halkı..
Bu sadece aklımdaki basit bir örnek, bunu nasıl arttırabilir ve sürücüleri disipline edebiliriz.
Buna örnek olarak bizim düşlerimizdeki modern eğitimin ( özgürlük odaklı,insana saygı duymayı hedefleyen) eğitimin yanından bile geçemeyen zengin arap ülkelerinde durum bizden çok daha iyi.ancak hindistan pakistan rusya gibi gelir dağılımının eşit olmadığı fakir ülkelerde durum bize benzer.
Bu örneklerden hareketle acaba eğitim trafik sorunu için sadece bir bahane mi oluyor.Avrupa ekonomisinde olabilecek muhtemel bozulmalar onlardaki kaza verilerini arttırabilir mi?
Peki gelir adaletsizliği yaşayan bizimki gibi ülkelerde insanlar moral bozukluklarını,yaşadıkları sorunlarla dolu olan kafalarını tamamen özgür oldukları yollarda rahatlatıyor,bir boşvermişlikle araç kullanıyor olabilirler mi?
22 dk 7 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Neden bu kadar detaylara takıldığımı aklınızdan geçiriyor olabilirsiniz.Ancak bir sorunda sebeplerden emin değilseniz sonuca ulaşmanız mümkün olmayacaktır.biz insanlar için en kolay yol sorunu tabana yayarak onu görmezden gelinebilir hale sokmak.
Trafik probleminde sürücülere genelleme yapalım;
Bence trafikte iki tip sürücü var
1- Sol şeritte önündekine sürelli sellektör yaparak rahatlayanlar
2-Çoğu zaman onlara ağır laflar sayan, ancak onlar yüzünden sürüş alışkanlıklarını değiştirmek zorunda olanlar
Ve sonucunda oluşan bozuk trafik türüne sahip trafik halkı..
Bu sadece aklımdaki basit bir örnek, bunu nasıl arttırabilir ve sürücüleri disipline edebiliriz.
-
AselinGülfatiş ŞİMŞEK☆☆☆☆☆ 10 Ara 2023, 00.59
60 gönderi
26 beğeni
- Ad Soyad: Gülfatiş ŞİMŞEK
- X (namıdiğer Twitter): GlMEK57509878
- Beğendi : 79
- Beğenildi : 26
Bence de başta eğitim sisteminin yetersizliğinden bir de yaya ve sürücülerin kanunlara uyup uymadığının sıkı bir şekilde denetlenmemesinden de kaynaklanıyor. Kameranın olduğu kavşakla olmadığı kavşaktaki sürücü davranışları kişiye göre değişmekle birlikte bazen farklı olabiliyor mesela. Fakat her şey başta eğitime dayanıyor ve bu doğru eğitim ailede başlamalı okulda ve kurslarda devam etmeli. Çocuk yaya, ilk adım arabasıyla, bisikletiyle yolda nasıl davranmalı aile bunun bilgisini zamanında yavaş yavaş kendi de örnek olarak vermeli.
Eğitim kısmı tamsa bile kaza olabilir. Dikkatsizlik, yorgunluk, kişinin o andaki psikolojik durumu, yoldaki hatalar, yol çalışmalarındaki varsa tedbirsizlikler, sağlık sorunları (ani kalp krizi gibi), alkol, uyuşturucu kullanımı, kişinin maceracı bir karaktere sahip olması, hava durumu (sis, gizli buzlanma yaratabiliyor.) , aracının çeşitli bakım ve kontrollerinin zamanında gözlemlenip yapılmaması gibi araçtan kaynaklı problemler, başıboş gezen köpekler, yayadan kaynaklı kazalar... vb. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
37 dk 36 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Gelir adaletsizliğinin olduğu fakir ülkelerde eğitim de bundan olumsuz etkileniyor zaten. Sadece eğitim sistemimizde değil toplumca da akademik başarıya önem verip olumlu davranışı elde etmeye yönelik eğitime ağırlık vermiyoruz. Mesela davranışları olumsuz olduğu için sınıfını geçemeyen kimseyi duymayız pek. Selçuklu ve Osmanlı Devletleri'ndeki Ahilik teşkilatı aynı zamanda kasaplık, kunduracılık vb. mesleki eğitim veriyormuş. Usta-çırak ilişkisi içinde eğitim alan öğrencinin ahlaki durumu ahilik düsturuna uygun değilse ustalık seviyesinde bilgiye de sahip olsa ustalık belgesi verilmiyormuş. Ahlaki eğitim geri planda tutulmamış.
Bir de eğitim sadece okuldan ibaret değil ailede başlıyor, trafik eğitimi de dahil. Çağımızda sadece aile ve okul da yetiştirmiyor çocuğu çevresel olumsuz uyarıcılar arttı. Medya, özellikle sosyal medyadaki ve arkadaş ortamındaki olumsuz örnekler çocuğa istemediğimiz kadar etki edebiliyor.
Eğitim kısmı tamsa bile kaza olabilir. Dikkatsizlik, yorgunluk, kişinin o andaki psikolojik durumu, yoldaki hatalar, yol çalışmalarındaki varsa tedbirsizlikler, sağlık sorunları (ani kalp krizi gibi), alkol, uyuşturucu kullanımı, kişinin maceracı bir karaktere sahip olması, hava durumu (sis, gizli buzlanma yaratabiliyor.) , aracının çeşitli bakım ve kontrollerinin zamanında gözlemlenip yapılmaması gibi araçtan kaynaklı problemler, başıboş gezen köpekler, yayadan kaynaklı kazalar... vb. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
37 dk 36 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Gelir adaletsizliğinin olduğu fakir ülkelerde eğitim de bundan olumsuz etkileniyor zaten. Sadece eğitim sistemimizde değil toplumca da akademik başarıya önem verip olumlu davranışı elde etmeye yönelik eğitime ağırlık vermiyoruz. Mesela davranışları olumsuz olduğu için sınıfını geçemeyen kimseyi duymayız pek. Selçuklu ve Osmanlı Devletleri'ndeki Ahilik teşkilatı aynı zamanda kasaplık, kunduracılık vb. mesleki eğitim veriyormuş. Usta-çırak ilişkisi içinde eğitim alan öğrencinin ahlaki durumu ahilik düsturuna uygun değilse ustalık seviyesinde bilgiye de sahip olsa ustalık belgesi verilmiyormuş. Ahlaki eğitim geri planda tutulmamış.
Bir de eğitim sadece okuldan ibaret değil ailede başlıyor, trafik eğitimi de dahil. Çağımızda sadece aile ve okul da yetiştirmiyor çocuğu çevresel olumsuz uyarıcılar arttı. Medya, özellikle sosyal medyadaki ve arkadaş ortamındaki olumsuz örnekler çocuğa istemediğimiz kadar etki edebiliyor.
-
Bir aile düşünün birden fazla çocuğu var.sizce her çocuk birbirine benzer mi araç kullanır.oysa aynı evde büyüdüler ve benzer eğitimi aldılar.
Yaratılıştan gelen vicdan onları farklı kıldı.onlara dilediğiniz kadar ve yerde eğitim verin değişmezler.onlar için yapılabilecek tek şey kurallar ve denetimle sınırlandırma.
Eğitim ayrı şey cezalandırma ayrı şey.kurallar koyarak onları cezayla korkutuyorsunuz ama yolun heryerinde ve aracın içinde bulunamıyorsunuz. birde bunlardan farklı olarak bilinç altında koşullandırma var.peki gerçekten insan bilinçaltından koşullandırılabilir mi?
Yaratılıştan gelen vicdan onları farklı kıldı.onlara dilediğiniz kadar ve yerde eğitim verin değişmezler.onlar için yapılabilecek tek şey kurallar ve denetimle sınırlandırma.
Eğitim ayrı şey cezalandırma ayrı şey.kurallar koyarak onları cezayla korkutuyorsunuz ama yolun heryerinde ve aracın içinde bulunamıyorsunuz. birde bunlardan farklı olarak bilinç altında koşullandırma var.peki gerçekten insan bilinçaltından koşullandırılabilir mi?
-
AselinGülfatiş ŞİMŞEK☆☆☆☆☆ 10 Ara 2023, 00.59
60 gönderi
26 beğeni
- Ad Soyad: Gülfatiş ŞİMŞEK
- X (namıdiğer Twitter): GlMEK57509878
- Beğendi : 79
- Beğenildi : 26
Aynı evde aynı kalitede eğitimi alıp bir çocuk diğerinden farklı olduysa diğerine göre ısrarla olumsuz davranışı tercih ediyorsa orda problemin nedenini bulmak, uzman bir psikologdan yardım almak gerekir diye düşünüyorum. Fakat bizim toplumumuzda bazen bu eğitimli kesimce bile reddedilen bir şey olabiliyor. İnsan psikolojisi çok karmaşık, anne karnından itibaren psikolojimize etki eden bir çok şey var. Dediğiniz gibi örnekler var gördüğüm. Bir kardeş uyumlu, davranışları gayet olumlu fakat diğer kardeş bu nasıl bunun kardeşi olur dedirtecek seviyede uyumsuz, davranışları olumsuz, eğitilmesi zor olabiliyor. Bu örneğin, dürtüsellikten kaynaklandığına bir psikiyatriye görünüp tedavi olması gerektiğine şahit oldum. Çağımızda dikkat eksikliği ve hiperaktivite arttı. Bunların da kendi içinde çeşitleri var hareketliliği ağır basan, dikkat eksikliği ağır basan, dürtüselliği ağır basan hepsinden de olan vs. Ömür boyu kısmen de devam edebiliyor ergenlik çağından sonra büyük orada ortadan kaybolabiliyor da.
-
Burada söylemek istediğimiz bozukluk aslında psikolojik bozukluk düzeyinde değil.Neticede her trafik kazası yapan kişi kötüdür,psikolojisi bozuktur,cahildir,iyi eğitim almamıştır kelimeleri yanlış olan.bir insan araca bindiği anda araçla bütünleşip bambaşka bir varlığa dönüşüyor.önemli olan trafik düzeninde bazı hareketleri toplumda ayıp davranış kategorisine sokabilmek gibi bir çözüm bulabilmek sanırım.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.