O usulca yağmur çoktan duruldu
Saçlarından buharlaştı katreler
Şimdi ol olabildiğince mutlu
Ruhum uzaktan seni seyreder
Güneş açtı mı bilmem gökyüzünde
Ama kesin dağılmıştır bulutlar
Daha güzel bir yerde yağmak üz're
Bulutları sürükler bu umutlar
Fırtına mı kopar bir dahakine
Bilmem, burada kuraklık mı başlar
Hevesli olurlar mı gökyüzünde
Kanatları ıslanırken hür kuşlar
Mehmet Sığırcı
Forum kuralları
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
☛ Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun!
-
mehmetsigirciMehmet Sığırcı☆☆☆☆☆ 24 Şub 2024, 22.32
64 gönderi
53 beğeni
- Ad Soyad: Mehmet Sığırcı
- Profil: Doğrulanmadı
- X (namıdiğer Twitter): obeldecom
- Beğendi : 74
- Beğenildi : 53
4
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
halilesenHalil ESENYönetici 11 Haz 2020, 16.22
1805 gönderi
809 beğeni
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- X (namıdiğer Twitter): halilsncom
- Beğendi : 841
- Beğenildi : 809
Kaleminize sağlık, belki benim şiiri okuyuş tarzımdan olacak bazı kelimelerin değiştirilebilir veya tartışılması gerektiğini düşünsem de tamamında şiir alakamı ve dikkatimi kendisinde topladı. Tekrar okuma arzusu uyandıran yapısı ve muhtevayı ele alışı bence hoş.
1
-
64 gönderi
53 beğeni
Ben ikinci kıtanın son dizesinde biraz takıldım. Acaba o dizede sizin kulağınıza farklı gelmiyor mu?
Yanıtınız için teşekkür ederim.
Yanıtınız için teşekkür ederim.
-
1805 gönderi
809 beğeni
Bu umutlar derken hangi umutlar sorusu ve belki bulutların gereksiz tekrarı... derine inersek evet, birkaç not çıkarabilirim belki. Mesela önceki beyitte tahmin, diğerinde kesinlik var; çelişkili de duruyor. O mısra şöyle olabilir: "Belki de çekip gitmiştir bulutlar" ama umudun yağması söz konusu olduğundan; "Belki umutlarımı da alıp gitmiştirler" vs.
1
-
64 gönderi
53 beğeni
Çelişkili dizeleri kurarken hızlıca gelen ilhamı geçirmeye çalıştım. Sanki hızlıca yazmazsam dizeler kafamdan silinir ve şiirin devamı da gelmez diye düşündüm. Sizce bir şiiri yazarken çok detaylara girerek, her dizeyi tane tane dizerek mi yazmalıyız?
-
1805 gönderi
809 beğeni
Öyle de yazılabilir sonradan düzenlene de bilir...
1
-
- Ad Soyad: Mahir
- Beğendi : 31
- Beğenildi : 32
İyi şiir nedir? Belki bu sorunun cevabı "Beni ilgilendirmez ben bildiğimi yazarım kimin ne düşündüğü önemli değil" diye içimizden geçirebiliriz.Ancak kalemin yazdığı her zaman topluluk içindir.herkesin anlayabileceği kadar basit aynı zamanda en karışık insanı üzerinde düşündürebilecek kadar karışık olmalı değilmi.Kim okursa okusun kendinden birşeyler bulabilmeli bence -ki duygulara dokunmak bu noktada zor olan aslında.Şiirinizde çok güzel duygular buldum.Ancak aradığım basitlik dar olmuş gibi.emeğinize sağlık
1
-
64 gönderi
53 beğeni
İyi şiir bana göre ben dahil herkesin duygularını dile getirmekle kalmayıp bu duyguları daha da arttıran şiirdir ama şiir yazmaya kendi duygularımı ifade etmek için başlamıştım. Şimdiyse benimle birlikte diğer insanların düşünce ve duygu dünyaları da beni ilgilendiriyor. Bu yüzden sizin ifade ettiğiniz durumdan mümkün oldukça sıyrılmaya çalışıyorum. Sizin yorumlarınıza ihtiyacımız var. Diğer şiirlerimi de eleştirmenizi isterim. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
1
-
1805 gönderi
809 beğeni
Neden yazdıklarınız başkalarını da alakadar etmeli, neden başkaları şiirinizde kendini bulmak zorunda? Bence şiir her zaman ferdidir. Toplumla alakalı yazsak dahi o bizi rahatsız ettiği içindir, yoksa umurumuzda olmayacaktır. Dahası buna devam etmek her zaman sokak seviyesinde kalmaya yol açabilir. Oysa şiir gibi yüksek bir sanat eseri büyük edebiyatımızda pek çok misallerinin olduğu gibi daha yukarısını hak eder.
-
Şiir toplum içindir demiyorum aslında.Şiir topluma aittir diyorum.Sebebiyse sanatın kendisinin toplumun beğenisiyle oluşmuş olmasından değilmidir.toplumun görmediği şiir dünyanın çekirdeğindeğindeki altına benzemez mi.Ama siz dar bir çevre edinmişsiniz ve birbirinizi alkışlayıp duruyorsunuzdur o ayrı.Bu sizi mutlu eden bir eylemdir ancak adı asla sanat değildir.Şiir değildir.Ha şair toplumu okumaya ve düşünmeye iter insanlara fayda sağlayıp gelişim sağlar bu ise apayrı bir konu bir lütuftur insanlık için.
-
1805 gönderi
809 beğeni
Elbette fert cemiyetin bir parçası. Biri olmadan diğeri olmaz. Şiirin şairi vardır ve şair bir ferttir. Her insan fıtratınca hadiselere kendi gözünden bakmaz mı? Kendince yazar her şeyi. Diğer yandan o kim ki toplumu eğitecek topluma ders verecek? Böyle düşünenleri gördüm. Diğer yandan aslında benim hiç çevrem yok ve bir ferdi diğerinden ayırmıyorum. Dediğim gibi toplum fertlerden oluşur.
-
Bir bahçeye giremezsen,
durup seyrân eyleme
Bir gönül yapamazsan,
yıkıp vîrân eyleme..
Yunus EMRE gibi bir ustanın elinde şekillenmiş aslında çok basit cümlelerin tekrar tekrar okunabilmesi herkesin kendine dair birşeyler bulabilmesi muhteşem bir toplum mühendisliği değilde nedir? Asırlara,değişen kuşaklara meydan okuyan birkaç cümle gerçekte. Kaç kişi bu dörtlüğü okuyup kötülükten vazgeçmiştir sizce?
durup seyrân eyleme
Bir gönül yapamazsan,
yıkıp vîrân eyleme..
Yunus EMRE gibi bir ustanın elinde şekillenmiş aslında çok basit cümlelerin tekrar tekrar okunabilmesi herkesin kendine dair birşeyler bulabilmesi muhteşem bir toplum mühendisliği değilde nedir? Asırlara,değişen kuşaklara meydan okuyan birkaç cümle gerçekte. Kaç kişi bu dörtlüğü okuyup kötülükten vazgeçmiştir sizce?
1
-
1805 gönderi
809 beğeni
İşin tuhafı ben de Yunus Emre'den bir misal vermek istemiştim. O herkes için. Lakin o da... Zannımca ferdiyet deyince bencillik gibi algılanıyor, öyle değil. Yunus Emre de "bana seni gerek seni" der, kendince yazar, "acep şu yerde var m'ola şöyle şöyle garip bencileyin" der. Ben şiir ferdidir deyince bunu bir kişinin her şeyi kendisi için yapmasını kastetmemiştim, kendince yazar demiştim, bana göre doğru olan size göre olmayabilir, elbette her şey kanun değil, kanun olsa bile size göre yanlış bana göre doğru olabilir ama ona tabiyizdir. Falan.
2
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
-