2 mesaj
 1591
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1804
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 841
Beğenildi : 809
Bu hayatta bazen isteyerek bazen istemeden maişet derdi için en azından birçoğumuz çalışmak zorunda ve hadise oraya gidiyor. Tabii en mühimi insanın sevdiği şeyi yapması ve tabii bundan para kazanmasıdır. Peki sizlerin hayalindeki iş nedir? Hayatınızı ne yaparak devam ettirmek sizi mesud eder.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 98
Kayıt: 03 Ara 2023, 18.45
Ad Soyad: Şule Topuz
Cinsiyet: Bayan
Konum: Adana
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 98
Beğenildi : 38
Müteveffa Mina Urgan Hanımefendi'nin bir sözü var, sözü diyorum, yani yazısından, kitabından bir bölüm, bir cümle; şöyle diyor, sevdiğim işi yapıyorum - okumak okutmak öğretmek - şaşıyorum bir de bana para veriyorlar....

İlk okuduğumda çok ilgimi çekmişti, bence de öyle, ben okumak yazmak, öğrenip öğretmek üstüne bir iş yapmak isterim; bunu o kadar çok sever ve isterim ki fahri yapmayı göze alırım; zaten hayatta en iyi, en severek yaptıklarım okumak yazmak üstüne olanlardır, bundan bir de para kazandığınızı düşünün, muhteşem olur muydu, olurdu.

Babam radyoda Aziz Sancar'ı dinlemiş, gençler günde kaç saat çalıştığını sormuşlar; "kırk yaşından evvel günde on sekiz saat çalışırdım" demiş, "kırk yaşımdan sonra günde on iki saat çalışmaya başladım."

Evet kırk gençliğin ihtiyarlık, ihtiyarlığınsa gençlik yaşı, tam bir yaş dönümü zamanıdır kırk yaş; vücudunuzun aslında sandığınız gibi çelikten yaratılmadığını anlamaya başlarsınız yavaş yavaş ve ondan sonrası her yıl değişir, her yıl artışı görünmez bir merdiveni bir basamak inerken aynı zamanda bir basamak çıktığınızı fark edersiniz. Bu söylem içeriğinde biraz dilemma barındırıyor gibi görünse de aynı edebiyatın oksimoronu gibidir, yaşadığınız mevzuu daha iyi anlamanızı hatta şıp diye anlamanızı sağlar.

Evet bildiğiniz gibi insan sevdiği bir işi yaparsa, hayatta hiç bir zaman çalışmış olmaz. Babamın anlattığı anekdotun üstüne kardeşimin cevabıydı bu, "o kadar seviyordur ki işini belki baba, ona hiç çalışıyor gibi gelmiyordur" demişti yedi yaş küçüğüm canım kardeşim.

Hayatımızı sürdürürken geçirdiğimiz süreçlerin, ayrı ayrı her bireri için çok şükür, çünkü onlar, bizim üniversitelerimiz...

Benim Üniversitelerim! dediğidir Gorki'nin...

Severek yaptığımız işlerle vatan millete en güzel şekilde hizmet etme temennisi ile, iyi forumlar dilerim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular