Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 1
Kayıt: 05 Nis 2024, 02.09
Ad Soyad: Burak Uzunoğlu
Cinsiyet: Bay
Konum: Kütahya
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Fısıltılar ve Yelkenler. Pal Sokağı Çocuklarının cesaret dolu hikayesini anlatan bu kitap, içimde tuhaf bir cesaret dalgası uyandırdı. Nasıl cesaret ettiğimi tam olarak bilmesem de, zamanın acımasız geçişi ve dillendirilmemiş duyguların ağırlığı beni harekete geçirdi.

Geriye dönüp baktığımda, o kadar çok zaman geçmiş ki sanki aradan bir ömür akmış gibi. Yaşanmışlıklar geride kaldı, yeni limanlara yelkenler açıldı. Belki de farkındayım, kaba ve sert bir görünüme sahibim. Dışarıdan bakıldığında zararlı bir insan olarak algılanıyor olabilirim. Lakin ben öyle biri değilim. Bunu biliyorum.

Size itiraf etmeliyim ki, salakça davranışlar sergiledim ve anlamsız sözler sarf ettim. İçimde güzel giden şeyleri mahvetme korkusu vardı. Bu korkunun pençesinde, duygularıma gem vurdum. İlgim her geçen gün artarken, bu hissi uzatmak istemedim. Uzak durdum, her şeyin sona ermesini diledim. Keşke dilemeseydim

Belki de bu kitabı bir kenara atacaksın, belki kütüphanenin raflarında kaybolup gidecek. Belki de ona bakmaktan bile nefret edeceksin, belki de öfkeyle yüzüme fırlatacaksın. Farkındayım. Hani değiştin demiştin ya, farkında olmadan beni iyi yönde sen değiştirdin. Hakkını helal et. beni bu konuda affetmeni rica ediyorum, hanımefendi.

Fısıltılar ve yelkenler arasında, bu metin sana bir armağan olsun.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1739
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 813
Beğenildi : 775
Başlığın uzunca ismini daha okunabilir olsun ve zaten daha azı da aynı şeyi anlatabildiği için düzenledim. Sonra bunun metinde de bir nebze olduğunu fark ettim. Bence daha icaz, daha mana yüklü kelimelere başvurup belki edebi bir derinlik katarak hisleri olduğundan daha derin ve kahredici bir şekilde aktarmak mümkün olabilir. Tabii bunlar kişiden kişiye değişen şeyler. Diğer yandan kitaptan bahsedip ilişki hakkında söz etmek, yani bu geçiş biraz kopuk geldi. Bir cümleyle veya birkaç kelimeyle bağlanabilir, "işte bende o kitaptaki bir şeyler veya kimseler gibi..." falan.

Mesela kitabın kütüphanede eskiyip kaybolması misaline bir ekleme yaparak, "aynı benimle bir şekilde tesadüf etmen ve geriye kalacak olan hatıramız gibi"...

Başta dediğimi tekrar etmek istiyorum, çok laf veya kelime kullanmaktan ziyade etkili kullanmak mühim, amiyane tabirle edebiyat yapmak gibi zorlamalara da gelmez karşıdakini sıkabilir.

Dahası kendinizi çok sıkmayın, büyük ihtimal ehemmiyet verilmeyecek, lakin dediğim gibi kahredici bir metin yazmak en azından bir tesir bırakabilir. Lakin en başında bitmiş bir ilişkide buna lüzum olmayabilir tabii.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular