Yıllar Sonra - Zeynep Güldiken

 5 mesaj
 426
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 68
Kayıt: 15 Tem 2021, 11.28
Ad Soyad: Zeynep Güldiken
Cinsiyet: Bayan
Konum: İzmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): ZeynepGldiken3
Beğendi : 50
Beğenildi : 106
Yalanla doğmuş güneşle geldiler
Tükettiler iyi hislerimi o ölmek için gelenler
Bir gitsem ben, kapayarak gözlerimi
Merakımla yürüsem ve unutsam peşleri sıra
Onlarca yıl geçse de
dinginleştiğim bir yaşta bulsam kendimi

Otursam boş bir eve
Kanlı saçlarımı tarasam hatıralarla
Unutsam işte, çalınsa senelerim
Alaturkalaşsa yakaları gömleklerimin
Bir güzel hayalde uyurum o zaman
Üç beş yaşımdan kalma bir geceden
Sonsuzluğuma kadar

Zeynep Güldiken
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
İkinci mısra biraz tuhaf geldi. Galiba "geldiler"den sonra öznenin "o ölmek için gelenler" olması veya bunların birbirine yakın bulunması sebebiyle. Bence şöyle de yazılabilirdi: "Yalan üzerine doğan güneşle geldiler / Ölmek için ve tükettiler tüm masum hislerimi". Bence tabii, böylece ilk mısraın devamlılığı söz konusu hem. Aynı bent için birkaç şey söylemek lazım ise genelde gen'li gin'li uydurmacaları pek ahenk verici bulmamamdır; diğer yandan bunun düşündüğünüz manayı hakkıyla veren bir kelime olduğunu düşünmüyorum. Kötü birkaç sıfatı saymazsan sakin manası var. Burada daha çok huzurdan bahsediliyor gibi. Yahut çetin dalgalı bir denizin... (kelime tam aklıma gelmedi.) Nedense "onlarca yıl..." yerine şiirin başlığının yer alması daha kuvvetli olur diye düşünüyorum.

İkinci bentte sanki malum ev yalnızca boş diye ifade edilmemeli, gözüm burada onu daha kuvvetli aksettirecek bir ifade aradı... Artık her şeyi alafrangalaştığı zamanda alaturkaya hasret hoşuma gitti.

Artık o kadar alıştım ki her şiir gördüğümde aklım direkt eleştiriye gidiyor ve genelde hep kendimce daha iyi olması için fikrimi beyan ederim ve zamanında bana yapıldığında nasıl hissettiğimi unutmamaya çalışırım (artık) ; fakat şiirlerinizi mana olarak genelde ilgi çekici bulurum. Kaleminize sağlık.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 282
Kayıt: 29 Kas 2020, 20.58
Ad Soyad: Muharrem DELİBAŞ
Cinsiyet: Bay
Konum: ANKARA
Profil: Doğrulandı
Beğendi : 326
Beğenildi : 285
Şiiriniz okurken yordu beni. Şiir tadı alamadım. Akıcı, her dizesi birbiriyle bağlantılı, sözcükleri yerli yerinde ve birbiriyle uyumlu, ruh dünyasını etkili ve içten yansıtacak şiirlerinizi okuma ümidiyle kolaylıklar diliyorum size. Halil Bey'in yorumunu etkilenmemek için okumadım.
Kullanıcı avatarı
#4 ·
Mesajlar: 156
Kayıt: 09 Tem 2021, 20.57
Ad Soyad: Busenur SEZER
Cinsiyet: Bayan
Konum: İSTANBUL
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): busezerrr
Beğendi : 158
Beğenildi : 144
Zeynep Hanım, kaleminize sağlık. Şiirin sunduğu atmosferi ve manayı hissedebildiğime inanıyorum. Duyguda ve manada hoş bir bütünlük de mevcut. Bazen ben de kendimi dinginleştiğim bir yaşta hayal ediyorum. Bu bazen üç beş yaştan kalma bir zaman olabileceği gibi bazen de onlarca yıl ilerisinin vereceği unutmuşluk veya barışmışlık ile mümkün olabilir. Sağlıkla kalın.
#5 ·
Mesajlar: 68
Kayıt: 15 Tem 2021, 11.28
Ad Soyad: Zeynep Güldiken
Cinsiyet: Bayan
Konum: İzmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): ZeynepGldiken3
Beğendi : 50
Beğenildi : 106
Halil Bey, öncelikle vakit ayırıp okuduğunuz ve böyle dolu bir eleştiriyle geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Her zaman aynı noktada eleştiriler alıyorum sizden ve hoşunuza giden kısımlar da tekerrür ediyor gibi. Bu eleştirinizde katıldığım ve katılmadığım yerler oldu. Şiirlerde daha iyisi olması için irdeleyici çabanızdan bence her üye gayet memnun bu arada. İyi günler diliyorum

4 dk 1 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için. Bazı kısımları anlıyorum ancak katılmadığım yerler de var. Umarım gelecek yazılarda size de hitap eden şeyler paylaşabilirim. İyi günler :)

1 dk 43 sn sonrasında otomatik birleştirildi:
Vakit ayırdığınız için çok teşekkür eerim. Aynı zamanda mana yönünden size ulaşabilmiş olması da beni çok mutlu etti. İyi günler diliyorum.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular