Esintilerim

 3 mesaj
 678
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 7
Kayıt: 04 Oca 2024, 01.21
Ad Soyad: Ateş Sevin
Cinsiyet: Bay
Konum: İzmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 1
Beğenildi : 6
Yazları öyle bir gelir ki pencereden içeri, sakince dokunur bunalanlara ve hatırlatır kendini umutsuzca. Gider sükunet içinde geldiği gibi. Gece gök yüzü tamamen berrak, yukarıda yıldızlar ihtişamla parlar. Etrafta öyle munis yaz esintileri dolaşır, ağaçların dallarını zarifçe sarsar. Kırlarda rüzgarla raks eder yeşillikler, belki bir yaprak kopmuş güzel bir bitkiden ve uçar gideceği yere kadar düşünmeden. Her zamanki yaramaz kedi bir kayanın altında uyumuş, bulutlar her zamankinden daha gri, ince ince kesilmiş pamuklar gibi. Seher yıldızı inkişafın vaktini, dünya ise güneşin güzelliğini özler. Denizi göremesende koklarsın, ne zaman geleceğini bilmesen de, yazın esintisinin uğrayacağını bilirsin işte. Pencereye kolumu dayayıp dışarıyı izlemeye daldığında vaktini bilmesen de bir yıldızın kayacağını bilirsin yukarıdan. Tabiat geceleri de ahenkle şarkı söylüyor, en güzeli geceleri; Hem de yaz geceleri.
Düzenlendi (19 Şub 2024, 14.56)(1)
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 7
Kayıt: 04 Oca 2024, 01.21
Ad Soyad: Ateş Sevin
Cinsiyet: Bay
Konum: İzmir
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 1
Beğenildi : 6
2
Yağmurlu bir günde, adımlarım ıslak ıslak geçtikçe ufak birikintilerin üzerinden; pencerelerden sızan, sokak lambalarından ışıldayan ziyalar damla damla birikiyor yağmurla birlikte temiz bir asfaltın dibinde. Bazen teessürü gök yüzünün, bir gürültüyle tecelli ediyor üstümüze, kimi korkuyor hala, kimi alıştı, kimiyse hayran kaldı kuvvetine. Sararmış yapraklar rüzgarın darbesiyle bir anda söküldü, uçuştu kaldırımlarım köşesine. Son kez göründüler bizlere, anın güzelliğini arttıracak biçimde. O uğurda kimse dokunmaz şimdi onlara, hatıralarda bu hava daha da zarif anılsın diye. Kimi kaçışıyor işte. Kimi yaslanmış cama kahvesini yudumlarken izliyor bugün de yağmurun yağdığını. Kimi de sevdiğiyle oturmuş salona, pencerede manzara ve latifeler ağızlarda. Bugün de yürüyorum yağmurun altında, ben ondan o da benden kaçacak değil ya?
#3 ·
Mesajlar: 102
Kayıt: 03 Ara 2023, 18.45
Ad Soyad: Şule Topuz
Cinsiyet: Bayan
Konum: Adana
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 102
Beğenildi : 39
İşte bunu bekliyordum, elinize sağlık, iyi yazmalar iyi forumlar.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş: