(!) Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevaplayamazsınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Resim

Bir kültür sanat, fikir ve edebiyat platformu O Belde olarak ilkini düzenlediğimiz O Belde Hikaye Yarışmasını duyurmaktan mutluluk duyarım.

Yarışmamız eserinizi forumumuzda paylaşmanız iledir. Lakin bilmeniz gerekir ki O Belde bildiğiniz diğer mecralar gibi hikayenizi paylaşıp çekip gidebileceğiniz bir yer değildir. Burada aynı şiir bölümünde olduğu gibi paylaşılan eserler üzerine münakaşa ederek yorum ve eleştirilerimizle hikaye üzerine teksif etmeyi gaye ederek forumumuzda Hikaye bölümünü geliştirmek istiyoruz. Bu yarışma faaliyeti ile sizlerin de bunun bir parçası olmanızı temenni ederiz.

Yarışmanın Konusu: Akşam
Bizlere ilham veren Ahmet Haşim'i yad etmek ve belki onun anlaşılmasına vesile olmak için yarışmamızın konusunu "akşam" olarak belirledik.

Çehov Tarzında Akşam ve Yine Akşam
Akşam konusunun daha başka türlü işlenebilmesi ve ortaya çıkacak eserlerin sunabileceği heyecanın getirdiği merakla yarışma için hikayelerin Çehov tarzında kaleme alınmasını şart koşuyoruz.

Yarışmaya Nasıl İştirak Edilir?
  • Evvela beldemizi eğer mobilde iseniz uygulama olarak kurmanızı, PC'de ise sık kullananlara eklemenizi dileriz. Sonrasında eğer üye değilseniz paylaşım yapabilmek için kaydolmalı ve giriş yapmalısınız. Böylece bir O Belde mensubu olursunuz.
  • Yarışmaya katılım için şartlara uygun eserinizi forumlar listesinde Edebiyat kategorisindeki Hikaye bölümünde bir alt forum olarak açılan Akşam Hikayeleri bölümünde (görün) yeni başlık açarak (görün) paylaşmanız gerekir. Nizamı korumak adına konu başlıkları "Hikaye İsmi - Yazarı Ad Soyadı" şeklinde, içerik kısmı ise başlık olmadan ve sonuna yine yazarın adı ve soyadı ile girilmeli, (görün). Hikaye denetlenip onaylandıktan sonra iştirak sağlanmış demektir.
Fakat Akşam Hikayeleri bölümünde yeni başlık açabilmeniz için forumda en az 10 gönderiniz bulunmalı, bu suretle yeni üye grubundan ve Acemi rütbesinden çıkmış olmalısınız. Bunun sebebini başta ifade ettim. Zamanınız var ve aceleye lüzum yok. Başlıklara cevap yazarak, yenilerini oluşturarak, kısaca bir sosyal platform olan beldemize iştirak ederek bu sınırı zahmetsizce aşabilirsiniz. Diğer yandan beldemizin sinemadan musikiye, kitaplardan teknolojiye kadar birçok sahada kullanılabileceğini ifade etmek isterim.

Yarışmanın Şartları
  1. Yaş ve milliyet sınırı yoktur, lakin eser Türkçe olmalıdır.
  2. Sadece bir hikayeyle katılım gerçekleşebilir ve hikayenin akşam ile doğrudan veya dolaylı olarak alakalı, Çehov tarzında ve görece kısa hikaye olması gerekir.
  3. Eserin dijital veya neşri olarak başka bir mecra paylaşılmamış olması gerekir.
  4. Eser forumda Edebiyat kategorisindeki Hikaye bölümünde bulunan Akşam Hikayeleri kısmında usulüne uygun yeni başlık açarak paylaşılmalı. Burada yeni başlık açabilmek için 10 gönderi sınırı aşılarak Acemi rütbesinden veya Yeni Üye grubundan terfi edilmiş olunmalıdır.
  5. Onaydan sonra eserinizi düzenleyemez ve kaldıramazsınız.
  6. Forum içindeki kurallarla birlikte her şartta T.C. kanunları geçerlidir.
  7. Eserler konunun işlenişiyle muhteva, üslup, tarz, Türkçenin kullanımı ve forumdaki yankısı yönünden değerlendirilecektir.
  8. Son katılım: -----
  9. O Belde yarışma üzerinde her türlü tasarrufa sahiptir.
Ödül?
Kazanana hususi olarak tasarlanacak kristal bir plaket ödülü verilecek; bunun için kazananın Türkiye topraklarında olması veya Ptt ile oraya gönderim yapılabilmesi gerekir; ek olarak hikaye forumda öne çıkartılacak, yazarı onurlandırılacak. Ayrıca ödül bahsi sonradan ele alınabileceğinden sürprizler eklenebilir. Mesela belli bir derecedeki eserleri kitaplaştırmak ve gelirini birlikte belirleyeceğimiz bir vakfa bağışlamak gibi.

Dilerim ki bu yarışma ile sayımız artar ve yeni dostlar ediniriz. Katılacak herkese başarılar dilerim. Yarışma ile alakalı sorulara cevap ve gelişmeler bu başlıkta olacak. Son olarak bizi takip etmeği ihmal etmeyin.



İyi forumlar dilerim.
Alınan beğeniler 1
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Alakanın sıfıra yakın olması ile boşa harcanan maddi manevi zararın karşısında daha da ziyana sürüklenmemek için bu yarışmayı iptal ediyorum.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Kilitli
Paylaş:

  • Benzer Konular