2 mesaj
 589
O Belde Forumu hakkında problemlerin çözümü, neyi nasıl yapılır, yeni özellikler ve forum hakkında malumatlar
Cevapla
#1 ·
Mesajlar: 17
Kayıt: 13 Ara 2023, 17.03
Ad Soyad: Yusuf Efe SORUHAN
Cinsiyet: Bay
Konum: Erzurum
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 23
Beğenildi : 11
Efendim, felsefe edebiyatçılar için bile müthiş bir nimet ve kaynaktır. Hem felsefe insanı anlamak açıklamaktır. İnsanı anlayan adam kendini anlar.

Şiir genellikle insan duygularını yansıtan edebi metindir. Felsefe yapan kişi insan duygularını çok iyi anlar sebepleriyle açıklar. Şiirin iyisi mantıklı ve tutarlı olmalıdır. Edebiyat ve felsefenin birleşimi ile şiir mantıklı ve tutarlı olur. Felsefe gibi sorgulamanın olmadığı akımlarda - örn. Sürrealizm- doğrudan sapışın apaçık örnekleri vardır.

Felsefe yapan kişi dili iyi bilir. Kavramları iyi bilir. Şiirde kavramların hangi manada ve bu bu mananın hangi derinlikte yazıldığı da önemlidir. Bunu FELSEFE YAPAN KİŞİLER BİLİR, BİLİRSE DİKKAT EDER.

Bu böyle devam eder...

Önerim: Felsefe başlığı adı altında bir yer oluşturalım ve bu yer forumlar sekmesine girdiğimizde çok altta olmasın. Zamanla yazılan metinlere göre bu başlık altına yeni başlıklar ekleriz.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Nedense hep varmış gibi düşünüyordum. Dahası buranın yalnızca şiir ve edebiyat forumu olmadığını ve her dalda faaliyette bulunabileceğimizi hatırlatmak isterim.

Felsefe bölümünü İnsan & Hayat kategorisi altında oluşturdum. Bu kategori fazla şişti, bir ara kategorileri daha derli toplu yapmak için girişecektim ama düşünüldüğünden daha zor.

Dahası yakında arama kutusunu daha geliştirmeği ve yazdıkça bölüm, başlık falan çıkacak şekilde ayarlayacağım. Bulunabilirliği o zaman daha hızlı olacaktır.

Teşekkürler.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular