20 Haziran 2021'de başlayan ve 5 Eylül'ünde gösterimi tamamlanan Rick and Morty'nin 5. sezon hakkında burada yazın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Rick and Morty 5. Sezonu genel olarak beklentileri karşılayamasa da birkaç bölümün varlığı sezonu iyi hatırlamağa yetebilir. Lafı lüzumsuz yere uzatmadan 5. sezonda beğendiğim bölümlere geçiyorum.

1. Rick Andre ile Akşam Yemeği [S5B1]

Resim
Rick Andre ile Akşam Yemeğiİzleyin:

Rick ve Morty bir uzay savaşından zar zor kaçarlar, lakin dünyaya açılan geçide girerler iken araba arızalanır. Araba dünyaya hızla düşerken Morty ölmeden önce Jesica'yı arar ve ona açılır. Tahmin etmediği şey olur ve Jesica, bunlar daha önce söylemesi gerektiğini ifade ederek akşama randevu ister. Bunu duyan Morty ne yapar ne eder düşmeği yavaşlatmağı başarır ve okyanusa güzel bir iniş yapar. Lakin asıl tehlike de budur. Okyanusa girmişlerdir. Böylece Rick ezeli düşmanı Bay Nimbus ile yaptığı antlaşmağı bozmuştur.

Rick, kendisine katlanamadığı Bay Nimbus ile yeni bir antlaşma yapabilmek için onu akşam yemeğine davet eder. Onu hoşnut etmek içinse zamanın daha hızlı aktığı bir evrene bir kapı açar ve içine birkaç kasa şarap atar. Morty'den biraz bekleyip yıllanmış şaraplardan getirmesini ister. Morty ise diğer yandan Jesica'yla alakadar olmağa çalışır, lakin işler planlandığı gibi gitmez ve Morty, yıllanmış şarap uğruna büyük bir medeniyetin doğuşuna ve yıkılışına sebep olur.

Bu sezonun ilk bölümü, tüm Rick and Morty 5. Sezonuna kefil olmağa yetiyor da artıyor bence.

2. Yem Aileler [S5B2]

Resim
Yem Ailelerİzleyin:

Rick'in saatine bir bildirim gelir ve bir klon ailenin öldürüldüğünü öğrenir. Rick tehlikelere karşı korunmak için kopya aileler yapıp ülkenin farklı yerlerine yerleştirmiştir. Lakin kopyaların da kopya yapabildiğini öğrendiğinden iş çığırından çıkar. Kimin kopya kimin gerçek aile olduğunu ayırt etmek imkansızlaşır.

Bu Rick and Morty 5. Sezon ve 2. Bölümü bence araya kaynayan çerez bölümlerden olmasına rağmen diğer çerezlerden daha eğlenceli idi.

3. Rickmuray Jack [S5B10]

Resim
Rickmuray Jackİzleyin:

Rick, Morty'i iki karga için terk etmiştir. Morty onu ikna edebilmek için kendisine yaşlandırma serumu uygular ve Rick'e giderek onun kendisini kaptırarak yıllarını harcadığını ve onsuz hayatlarının mahvolduğunu söyler. Rick umursamaz. Lakin uğradığı ihanet ile her şeyden vazgeçerek Morty'ye geri döner. Morty'i eski haline getirebilmek için Citadel'e götürür. Yaşadıkları garip bir olaydan sonra Başkan Morty onları yemeğe davet eder. Lakin kendilerini büyük bir oyunun tam ortasında bulurlar.

Açıkçası tüm sezonu sanki onun için izlemiş bulunduğum bir Rick and Morty 5. sezon finali oldu. Fevkalade idi. Rick'e dair daha önce bilmediğimiz birçok şey öğrendik. Dahası Kötü Morty'nin şeytani planını nasıl devreye soktuğuna ve işin içinden çıkılamaz bir boyuta ulaştığına şahit olduk. Lakin 1 saatlik bölüm diye ikiye ayırmaları ve birincinin sapma sapan anime tarzına bürünüp yine gereksiz bir uzayışının bulunması bizlerin canını sıktı. Yine de sezonun son sahnelerini defalarca seyrettiğimi söylemek isterim. Buna değerdi.

Benim beğendiğim ve tekrar seyretmeğe daha layık bulduğum bölümler bu şekildeydi; sadece üç tane ama diğerleri de sevmediğimi söyleyemem. Sizlerin düşüncelerini ve ekleyeceklerinizi merak ediyorum.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle