2 mesaj
 159
10 Kasım 2019'da başlayan ve 31 Mayıs 2020'de gösterimi tamamlanan Rick and Morty'nin 4. sezon hakkında burada yazın.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Resim
Asit Varili Bölümüİzleyin:

Bir ikili alışveriş için Rick ve Morty iniş yaparlar. Lakin Rick Morty'ye öyle olmayacağını, lakin işlerin ters gittiği zaman onunla birlikte önceden hazırladığı sahte asit variline atlamasını söyler; böylece önceden hazırladığı sahte kemiklerde asit üstüne çıktığında ölmüş olduklarını düşünmelerini sağlayacaktır. Lakin işler ters gittiğinde zaman az ok bildiğimize göre Rick hepsini kolayca haklayabileceği yerine sahte asit variline atlamayı tercih eder. Planı işe yarar. Lakin adamlar bu olayın şokuyla saatlerce orada durup içlerini dökerek sohbet ederler. Tabii bir yerden sonra Morty bu gevezeliğe daha fazla dayanamaz.

Dede torun yaşadıkları bu kötü tecrübenin üzerine büyük bir tartışmaya girerler ve Morty fikirlerine ehemmiyet vermediğinden şikayet ederek uzun zamandır istediği bilgisayar oyunu tarzı yer kaydetme aleti istediğini dile getirir. Rick bunu kale almayınca Morty ters psikoloji ile yapamayacağından bahseder. Rick onun ters psikoloji yaptığını bildiği ve hatta diler getirdiği halde tepesi atar ve yapmayı kabul eder.

Morty bu alet ile bedelini düşünmediği pek çok tecrübe gerçekleştirir. Bunların birinde tesadüfen bir kızla karşılaşır ve muhabbetleri ilerler. Sonrasında sevgili olurlar ve gerçekten birbirilerine bağlanır. Aileleriyle tanışırlar. İlişkilerinin kötüye gittiği ve sekteye uğradığı anlar da olur, lakin birbirilerine bağlı ve mutludurlar. İşin ince kısmı Morty tüm bu süreçte hiç aleti kullanmaz, kullanmak aklına bile gelmez; çünkü anı yaşamanın fark edilmez cazibesine kapılmıştır. Morty birlikte seyahate çıkmaları ve aralarını düzeltmesi için bir uçak bileti almıştır; birlikte güzel bir tatil planlarlar; lakin uçakları kaza yapar ve karla kaplı çok soğuk ve ıssız bir yere düşer. Burada evet, Lost göndermesi bariz hissediliyor. İşin kötü kısmı Morty ne olur ne olmaz diye yanına aldığı aleti kaza anında çantasından çıkarmak isterken uçağın paralanması sonucunda çantasıyla birlikte uçmasıdır. Artık insan eti yemek dayanılmaz hale gelince Morty bir yolculuğa çıkıp çantasını bulmak için yola koyulur. Vardığında aleti kullanmak yerine çantadan telefonunu da çıkarır ve çalıştığını görünce yetkilileri arar. Dahası kurtulurlar; hastahaneden sonra evde o ve sevgilisi ailesiyle birlikte bir parti düzenlerlerken babası Jerry kumandayla Morty'nin aletini karıştırıp düğmeye basınca Morty sevgilisiyle karşılaşmadan evvelki hale döner. İşin çok daha kötüsü olayın şaşkınlığı ve heyecanıyla ilk tanışma anını mahveder.

Morty aldığı dersleri dedesine yaptıklarımızın bedelini olmadan yaşanmayacağını telaffuz ederken Rick, aslında yaptıklarının hepsinin gerçekleştiği bunun bir bedelini olduğunu söyler. Aletin yaptığı zamanda bir anı izole edip muhtemel Morty'leri ayırıp onu aynı eşit derece muhtemel gerçekliğe yerleştirmesiydi ve aslında her yaptığında diğeri öldürülüyordu. Bunun üzerine ıstırap çeken Morty'ye Rick sonuçlarla yaşayarak bunları tek Morty'nin yaptıkları hale getirip onları kurtarabileceğini söyler. Dahası Morty bunu kabul eğer. Bizler burada Rick'in gerçekten çoklu evrende bir usta olduğunu bir defa daha ve belki de ilk defa en sert biçimde görüyoruz.

Elbette sonrası yaptıklarının hesabını sormak için evi polisler, askerler ve sivil örgütler; dahası kim varsa orayı basar. Buradan tek kurtuluş ise Morty'nin başta beğenmediği sahte asit varilidir. Bence finalinde Rick'in bu hikaye için başka bir gerçekliğe geçtiklerini ve ona ders vermek için evini mahvedemeyeceğini söylemesi alkışı hak ediyor. Büyük bölüm.

Yöneten: Jacob Hair
Yazan: Albro Lundy & Jeff Loveness
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 777
Benim tuhafıma giden şey, Morty eğer böyle gereksiz duyarlı olmasaydı, tüm o diğer Morty'ler zaten kaderine kurban gitmişken kendisi daha fazlasını yapmayacağını düşünerek yoluna devam edebilirdi. Fakat bazen dedesine karşı çok gaddar olan Morty, kendi versiyonlarına kıyamıyor.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular