1 mesaj
 1262
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1723
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 806
Beğenildi : 768
Bir yazmak hareketi olarak kurulan Tefrika Kulübünde, başlatılan ve belki bir roman olacak hikayenin farklı kişilerce devam ettirilerek bir eser ortaya koymak faaliyetidir. Bu bizlere çok farklı bir tecrübe sunarak sonuna hiç kimsenin vakıf olamayacağı büyük bir hikayeyi doğurabilir. Çok heyecan vericidir, çünkü hikayenin nereye varacağı, nerede biteceği belli değildir ve her şey olabilir. Üstelik tamamlanan eserlerin kitaplaştırılması söz konusudur. Bu da aslında bu kulübün edebi bir yazı atölyesi olduğunu gösterebilir.

Burada aşağıdaki şartlar hakimdir:
  1. Bu kulüp Türkiye Cumhuriyeti kanunlarından ve forum kurallarımızda muaf değildir.
  2. Tefrika edilecek eseri moderatörler yeni başlık açarak başlatır. Dahası bu başlıklara yalnızca kulüp üyeleri yazabilir. Katılın.
  3. Üyeler tefrika ederken edebi vasfa dikkat etmelidirler.
  4. Yazmak sırası her eser başlatıldığında rasgele oluşturulur ve üyelere bildirilir; üyeler başlığa bu sırayla yazar. Bu sıra hep döner.
  5. Yazmak sırası gelen üye 15 gün içinde başlıca cevap yazarak tefrikayı devam ettirmezse pas geçilir ve hak sıradaki üyeye geçer.
  6. Pas geçilen üyeye bu bildirilir ve tekrar sırası gelene kadar yazamaz.
  7. Kulübe bir tefrika başladıktan sonra katılan ve devam eden tefrikaya iştirak etmek isteyen üye, moderatörün izni ile eğer hikaye çok ilerlememişte kabul edilebilir.
  8. Muhtemel kitabı çıkartılacak eserde yazarların yayımevi sözleşmesinde belirtilen hak devri işlemi için imza vermesi icap ettiğinde bunu kabul etmelidir. Kitap telif geliri, ayrıca tartışılacaktır.
Kulüpte en az 5 üyesi bulunduğunda diğer işlemler başlayacak başlatılacak.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle