1 mesaj
 1177
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Evet, artık izin verilmeyecek. Kopya içerik nedir, derseniz, kısaca, başka sitede paylaştıklarınızı burada da paylaştığınızda bu kopya içeriktir. Hususi olarak edebi metinler üzerine teksif ededuran bir forum olduğumuz için de şiir, hikaye ve nesir gibi, mensupların milyon sitede paylaştığı eseri gelip burada da paylaşmalarıdır ki işin rahatsızlık veren noktası budur. Bu onlar için pek ala olsa da beldemizde kopya içeriklerin bulunması başta Google ve benzeri mecralarda değersizleşmesine sebep olmaktadır; dahası eserlerini yalnızca beldemizde paylaşan mensuplarımıza da dolaylı olarak zarar vermektedir.

Bu zamana kadar görmezden gelindi. Lakin ana sayfa yazılarında ve forumda muhtelif bölümlerde bu kadar orijinal içerikler üzerine çalışırken şiir, hikaye ve nesir bölümlerinde bu kopya içerik paylaşımları tüm çabayı gölgelemekte, hiçe saymaktadır. Zira milyon sitede paylaşılmış (bir site olsa dahi fark etmez) içeriklerin kopyala yapıştır misali seri paylaşımı teşekkül etmesiyle orijinal paylaşımlarda bulunan mensupları ve yazarlarımızı gölgede bırakılmasına, dahası bu yolla zarar vermesine artık müsaade edilmeyecektir.

Bu husus, özellikle yukarıda da belirtildiği üzere şiir, hikaye ve nesir bölümleri için ayrıca dikkat edilecek olsa da bu kuralın diğer bölümler için de geçerli olduğunun altını çizmek gerekmektedir. Forumda kuru ve faydadan çok zararı bulunan paylaşım yığınlarının bulunması yerine kendi yağımızda kavrulmamız çok daha hoş olacaktır. Gerisine ihtiyacımız yok.

Zaten bir müddettir bahsi geçen bölümlerde yeni başlıklar onaya tabi tutuluyordu. Bu devam edecek. Forum kuralları ve şiir paylaşım kaideleri bu hususta güncellendi. Buna kurala uymayan mensupların paylaşımları, onaylanmayacak ve uyarı verilecek, diğer bölümlerdeyse ve yeni üyelikten çıkmışsa yine uyarı verilecek ve paylaşımı silinecek. Malumunuzdur ki belli uyarı sayısına ulaşan mensuplar forumdan belli bir süre için sürgün edilmektedir.

Verilen emeğe, alakaya ve harcanan zamana saygımız olduğu için eski paylaşımlara dokunulmayacak.

İyi forumlar dilerim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle