Bir Enflasyon Tecrübesi

 3 mesaj
 971
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Bundan dört - beş sene evvel üniversitede 60 liraya bir klavye almıştım. Sonrasında bazı sebeplerle satmak mecburiyetinde kalarak 180 liraya sattım. O zamanlar anlamam lazımdı, lakin insan daha kötüsü olamaz diye düşünüyor. Merak edenler için bahsi geçen klavye Logitech'in K380 model klavyesi. Tuşları yuvarlak ve minimal. Ben onu daktiloya benzetirdim.

Aynı klavye, şimdilerde baktığımda aynısı en ucuzu 450 liralardan başlıyor. Elbette o zamanın bazı standartlarına, mesela asgari ücrete, dahası bu zaman baktığımızda aradaki fark makul görülebilir. Lakin paramızın kıymetsizleşmesi her ne kadar bazılarında fırsat gibi görünse de esasında bizi çürüten bir vakıa. Fakat baktığımızda bu sadece bu zamanlarda olan bir şey değil. Bu hep oluyordu. Dergah dergisinin 1918'deki ilk sayısının kapağında şöyle yazar: Fiyatı 10 kuruştur. Şimdilerde 8 lira falan. Eski Türk romanlarına baktığınızda da birkaç lirayla bir ay geçinildiğini okuruz.

Her neyse... Maksadım yüzyıllardır memleketimizin başına bela olan enflasyona karşı bir tepki göstermekti. Hiç kimseyi savunduğum veya haklı gördüğüm yok, aksine bunda parmağı olan herkesi suçlu görüyorum.

Dahası o klavyeyi aldım. :) ihtiyacım olduğunu düşündüm ki kısmen vardı. :) Tuşları basışı daha sert olsaydı iyiydi.

İyi forumlar dilerim.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 1
Kayıt: 18 Eki 2022, 04.23
Ad Soyad: Nigel Urkan Phillips
Cinsiyet: Bay
Konum: London
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğenildi : 1
Çok iyi klavye seçimi, çok zarif ve pürüzsüz.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
@Urkan Bey çok teşekkür ederim. Gerçekten zevk alarak kullandığım bir klavye idi. Lakin son zamanlarda tuşlara vuruşun daha yumuşak olması biraz tuhaf gelmişti. Zannedersem alışkanlık sebebiyle öyle hissettim. Müsaid zamanlarda ara sıra kullanırım.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş: