7 mesaj
 1943
Forum üzerinde bir istek veya şikayet belirtme.
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Ad Soyad: Halil ESEN
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 747
Beğenildi : 644
Üyelerin paylaşımlarına, özellikle şiirlerine, özene bözene, dakikalarımı ayırarak yorumlar yapıyorum. Sonra bir bakıyorum, şiirlerimi ve üyeliğini silmek istiyorum, diyor. Neden, niçin? Biri benim şiirime kötü yorum yaptı, beğenmedi; hayır, olamaz, benim şiirimi herkes beğenecek; en güzel şiirleri ben yazarım; en iyi benim tarzımdır; falan falan.

Oysa Şiir Paylaşmadan Evvel Bunu Okuyun! şeklinde sunduğumuz kurallarda aynen aşağıdaki gibi kalın ve altı çizgili olarak

Son olarak ve belki de en mühim olanı, eğer eleştiri kaldıramıyorsanız lütfen şiirinizi paylaşmayınız. Beğenen de beğenmeyen de şiirinize yorum yapmak hürriyetine sahiptir.

yazmaktadır.

Şimdi ben emek vererek yaptığım yorumu silmek mecburiyetinde miyim? Birçok defa üzülerek başlıkları silmek mecburiyetinde kaldım. Dakikalarımı, belki saatlerimi (forum için sayısız geceler uykusuz kaldım) harcıyorum, fikirlerimle, birikimimle belki faydalı olabilirim diye.

Eğer siz eleştiri kaldıramıyor, dahası bundan da fenası olarak kendinizi, şiirinizi savunamıyorsanız veya ne yaptığınızı göremiyorsanız, suç onu eleştirende mi?

Şimdi hiçbirine yorum yapmasam da benden başka forumda aktif olan üye yok. Ölü bir yer olacak forum. Eğer bende başka fikir beyan edebilecek kimseler olsa bir çeşitlilik olur. Belki bir yerde onlara da hak verebilirsiniz. Bir şey paylaşıyorlar ve sadece şekilci biri cevap veriyor ama ne yapayım o şiirdeki hissiyatı mı tekrarlayayım, zaten şiirin ne olduğu, ne anlattığı apaçık ortada. En azından benim için. Dahası şiir sadece hissiyat mıdır? Onun kendine has bir iskeleti yok mudur? Bir bir yağ yığını mıdır? Falan falan bunların yeri burası değil.

Belki en baştan silinmeyeceğini söylemek gerekir. Bu defa forumun intibaı kötü gözükür. Bilemiyorum.

Siz ne dersiniz bu vaziyete?
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Ad Soyad: Er On
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 12
Beğenildi : 7
Aman efendim istirham ederim. Lüzumsuz yere vakit öldürmeyiniz.

Gidenler gitsin. Kalanlar kalsın. Olumlu olumsuz eleştrileri hazmedemeyenler zaten ne kadar naif davranırsanız davranın bir kırılma anında buradan uzaklaşırlar. Kullanıcıları tekrar gelmeleri kullanmaları kalıcı olmaları için çaba sarf etmek başka bir şey gitmemeleri için çaba sarf etmek başka bir şey. Bir tür doğal seçilim gibi bir şey olur bu.

Heves kırıcı, kaba, zorbalık ve nefret içermeyen her eleştirinin yayınlanması gerekli. Üç beş saz arkadaşının kendi kendileri için çalıp söylemesinden daha fazlası olması gerekli.

Yersiz bir anımı paylaşmak istiyorum. Hangisi olduğu önemli değil, bir forumda bir yazımı paylaştım. Yazdığımda 13-14 yaşımdaydım. Çok ağır eleştiriler aldım. Kendi kendime hiç vazgeçmedim. Bir gün, aradan epey bir zaman geçtikten sonra bir şeyler paylaştım. Beğeni ve takdir almaya başladım. Ne yerildiğim için vazgeçtim ne de övüldüğüm için devam ettim: Yapmak istediğim şekilde yapmak istediğim gibi devam ettim ben yoluma. Şimdi de buradayım işte.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Evet, haklısınız. Bu başlığı açtığım ilk zamanlar daha fazla içerliyordum. Lakin sonradan bazı kuralları sıklaştırmağa ve burada paylaşım yapmanın kıymetini, faydalarını anlatmağa başladım. Mesela şuradaki gibi bir hareket de mevcut oldu.
#4 ·
Ad Soyad: Er On
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Beğendi : 12
Beğenildi : 7
"Yazarı eleştirileri kaldıramadığı için" ifadesini rencide edici buldum; empati yapınca buna maruz kalmak istemezdim. Daha ılımlı bir tutum daha hoş geri dönüşlere yol açabilir bence. Elbette takdir sizin.
Kullanıcı avatarı
#5 ·
Bu değişiyor, bazen o ifadeyi kullanmadığım oluyor. Lakin dediğim gibi kaldırmak riskli olabilmekte. Diğer yandan bunun ona cevap veren, yorum yapan kimseler için hakaret olarak görüyorum.
Kullanıcı avatarı
#6 ·
Hükasa sırf başlığı açan istedi diye orada yazdıklarımın veya yazdıklarımızın silinmesini de istemeyiz ama daha başka ifadeler ve yollar mümkün olmalı. Sadece ilk mesajı düzeltmek güzel ama silinmeye sebep olacak şeyle onu paylaşmaya sabep olan şeyin arasındaki mesafeyi de düşünmek lazım. Eleştiri kaldıramamak, rendice edici tarafının bulunduğunu biliyorum, orsda dediğim gibi bunun bir cazibesi de var ama bunu eleştiri kaldıramadığı için silinmesini direttiğinde yapıyorum. Tavsiyelere de açığım her zaman olduğu gibi.
Kullanıcı avatarı
#7 ·
@omzuna Bakınız, andık ya.

Resim
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Paylaş: