1 mesaj
 989
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1734
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 816
Beğenildi : 776
Resim

~~~~~
Aklıma gelir yazarım diye kapatmadım
Sararmış yapraklı defterleri atmadım
Rüyama girer ısıtırsın diye
Yatağım bozukken hiç yatmadım
Heceleri kırdım sesleri işittin fakat niye
Sevmek için uzak dağları seçtin fakat niye
Beni hatırına katmadan görmeden gittin
devamını okuyun
~~~~~
Bir delirmediğim kalmıştı yalnızlıktan
O da geliyor sanki ağırdan
Uzun Akdeniz kıyılarında yanlış bindiğim
Otobüse gene binip şehri geziyorum
devamını okuyun
~~~~~
Bütün dizelerin kelimesinde
Bütün kelimelerin hecesinde
Ve dahi her hecenin nicesinde
Çok bekledim beni bulursun diye
.

Şiirin ilk başlarda vasıta iken sonraları bir gayeye ve daha da ileri giderek bir hastalığa dönüştüğü şairlik zamanlarımdan arta kalan şiirlerin seçtiklerimi sunduğum Yalnızlık Varsa İçinde hala birinci baskısıyla kitapyurdu.com'da.

Resim

yakut yazdı: 01 Şub 2021, 22.12 ...Ahmet Haşim namıdiğer akşam şairi! 100 yıl önce yazdı hala capcanlı. Özellikle simgeci ve şiiri kutsayıcı yanıyla.
Tüm bu saydıklarım, şiirlerini okuyunca ruhunun bir kısmını dolaştığım Halil Esen Bey'in Yalnızlık Varsa İçinde'yle şekillendi. Yalnızlığı hissettim. Fakat bu temden ziyadedir şairliği. Ben bir takdir makamı da değilim. Sadece bir şiir okuyucusuyum.. birikimin, hazinen , sözün, ilhamın, gönlün daim olsun ,çevresiyle seni süsleyen sevdiklerin her dem yanında olsun.
Özkan Aksoy yazdı: Öncelikle kitapta sairin ; beyit, bent, dörtlük, serbest nizam biçimlerinin hepsinden biraz biraz siirler yazmis olmasi kitaba zenginlik katmis. Bende bir sair olarak farkli bicimler deneme istegi uyandirdi. Imgelem ve mecazlari kararinda kullanan sairin cogunlukla anlasilir, sade fakat az sozcukle cok sey anlatan yogun siirleri var. Kitabin ismindeki yalnizlik kitabin icinde de cokca karsimiza cikiyor. Siir sevenlere tavsiye ediyorum.

Belirsiz bir zaman sonra kitabın daha albenili bir şekilde ikinci baskısını yapmağı düşünüyorum. Lakin bu başka bir yayımevi ve çalışanlarınca yapılacağı için kapağından mizanpajına tamamen kendim yaptığım bu birinci baskının sevimliliğinde olmayacaktır. Dahası bir gün meşhur bir şahsiyete dönüşürsem Halil ESEN'nin kendi tasarladığı ve çıkan ilk kitabı olarak pek kıymetli ve arşivlik olacağı da malum. :)
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle