12 mesaj
 1923
Cevapla
earwen
#1 ·
Her tırtıl kelebek olamazmış. Kelebek olacak tırtılın yeterince hayalci hücre yetiştirmesi, biriktirmesi gerekirmiş. Bu hayalci hücreler tırtıl olmaktan sıkılan, tırtıl olmanın anlamsızlığının, yükünün, zincirinin ve acısının farkında olan hücrelermiş. Tırtıllıktan rahatsız olan, farklı hücrelermiş hayalci hücreler. Bir tırtıl bu hayalci hücrelerin farkına varmazsa eğer, yeni bir kalbi, kanatları o hücrelerde taşıdığını bilemezse, uyanmazsa tırtıllıktan, kelebek olamaz; tırtıl olarak ölürmüş. Bazı tırtıllar uyumaktan memnun, gamsız, dertsiz, savaşsız yaşamaya razı olurmuş o başka. Tek dertleri yarın ne yerim, nereleri gezip dolaşıp karnımı doyurur sonra da yatıp uyurum olurmuş onların. Ama o rahatsız, hayalci hücreler, yepyeni bir kalp taşıdığının, iki muhteşem kanat taşıdığının farkına varanlar? İşte bu farkına varmayla başlarmış savaşları. Bu bir iç savaşmış. Tırtıl hücreleriyle, kelebeğin o yeni formunu taşıyan hayalci hücrelerin savaşı. Farkına varıldığı andan itibaren çoğalmaya başlarmış bu hayalci hücreler, tırtıl buna direnirmiş; bütün gücüyle karşı koyarmış zira kelebek olma yolunun sancılarla dolu olduğunu, kelebek olmak için tırtılın ölmesi gerektiğini ilk andan itibaren bilirmiş. Ne kadar direnirse dirensin yeterince oluşan ve biriken hayalci hücreler artık kozaya sokarmış tırtılı. Tırtılın işkencesi, acısı; savaşın en şiddetli anları olurmuş bu koza. Tırtıl değilmiş artık ama daha kelebek de olamamış. Savaşır, günlerce savaşırmış kendiyle. Hayalci hücreler birleşmeye başlarmış o kozada, direnerek, acıyarak, kırılarak, kanayarak birleşmeye. Bu çetin savaşı kazanamayanlar da olurmuş, kozalarına mahkûm kalan, tırtıl da kelebek de olamayanlar. Kozaya mahkûm, dönüşemeden ölenler de olurmuş. Mezarları olurmuş o koza onların. Bu gösterirmiş ki hayalci hücreler, farkı olan o rahatsız hücreler tırtıl olup sürünmektense ölümü göze alırmış. Ya savaşı kazananlar? Hayalci hücrelerini birleştirip yepyeni bir kalp, muhteşem kanatlarla kendi esaretlerinden kurtulan, kozalarını çatlatıp yırtarak çıkan ve masmavi gökyüzüne ulaşan kelebekler olarak doğarlarmış. Yeniden doğum... Tırtılın ölümünden muhteşem bir doğuş yaşanırmış.
Sordum kendime tırtıl mı, koza da ölen mi yoksa bir kelebek mi? Ya kendini kelebek sanan bir tırtılsam, tam tersi kendini tırtıl sanan bir kelebek olabilir miyim?
‘Ne’yim ben? ‘Kim’im?
Düzenlendi (03 Şub 2022, 16.20)(1)
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 23
Kayıt: 16 Nis 2021, 17.45
Ad Soyad: şen erişen
Cinsiyet: Bayan
Konum: çanakkale
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): erisen_sevgi
Beğendi : 3
Beğenildi : 4
Bilinen ama çok çarpıcı bir hikayeyi akıcı bir dille anlatmışsınız. "Tırtılın ölümünden muhteşem bir doğuş yaşanırmış" cümlesinde bir eksiklik hissettim şöyle olabilir miydi; "Tırtılın ölümüyle beraber muhteşem bir doğuş yaşanırmış". Yazılarınızı bekleyeceğim.
earwen
#3 ·
Bunları bir anda yazıyorum çok az düzeltiyorum,aslında tam da bunun için yani eksiği var mı,benim sevdiğim kadar güzel mi merak ettiğim için buraya yazdım ama kimse oralı olmuyor🤔çok teşekkür ederim size sizin dediğiniz gibi daha açık ve canlı olur o kısım haklısınız,her yorum gerçekten değerli benim için 😇
#4 ·
Mesajlar: 152
Kayıt: 16 Mar 2021, 22.32
Ad Soyad: Fatih Aziz Ünal
Cinsiyet: Bay
Konum: Nevşehir
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 98
Beğenildi : 169
Tırtıl, tırtıl olduğunu nasıl bilebilir? Ya da kelebek olmadığını? Tersinden düşünelim, ya bir kelebek kendini kelebek sanıyorsa? Kişi kendini nasıl kanıtlayabilir? Bir başkasına göre mi? Çevresine göre mi?

Rüya içinde rüya görmek gibi düşünün. Uyanmak bile yalnızca aldatmacadan ibaret olmaz mı? Kendi kendinize uyanıklığın telkinlerini verirsiniz. Sizin için az önceki bir rüya şu an ise gerçek olur. Anlatmak istediğiniz şeyi anlıyorum lakin farklı bir açıdan da bakılabileceği kanaatindeyim. Şöyle ki, ne ölen tırtıl mağluptur ne de doğan kelebek galip. İkisi de aynıdır esasen, neticede bazen kaybetmek tahmin edilmeyeni kazandırır bazense kazanmak hiç bir zaman bilinemeyecekleri kaybettirir. Ortada koca bir bilinmezlik dururken, hangi akıl bir şeyin ne kadar iyi olduğuna mutlak surette karar verebilir?

Neyim yahut kimim soruları, bilgi kaynaklarının kesinliği sorgulandığında, hayli garip şeyler haline gelir. Zira insan zihni kıyas usulü ile düşünür. Zıtlıklar olmazsa düşünemez, yani anlayamaz. Referans bilgiler ise ya bizatihi duyular vasıtasıyla ya da insan ürünü araçlarla meydana gelir, bu bir zarurettir ve kaçınılmazdır. Öyleyse insan, çölde sabit noktasını kaybetmiş bir meczuptan öte nedir ki?
earwen
#5 ·
Epeydir siteye girmedim, uzun zaman olmuş.Aslında anlatmak istediğim yaşamın içinde insanın ne olduğu ya da olabileceğiydi evet,çölde sabit noktasını kaybetmiş bir meczup cümlesi beni çok düşündürdü.Düşündükçe çoğalan bir cümle olmuş,teşekkür ederim:)
#6 ·
Mesajlar: 3
Kayıt: 04 Nis 2022, 19.55
Ad Soyad: ali kaya
Cinsiyet: Bay
Konum: mersin
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
Hiç anlaşılmayacak
Dilsiz çizgiler bunlar
Sağır gözlere
Konumsuz duygulardan büyüyen
Dağınık,saçılmış kelimelere
Tekten başlayan düşünce
Git gide
Çoğullaşıyor
Sadeceden doğan duygular
Parçalanıp büyüyor
Bu karanlık sancı ruhun kuruluklarının altında
Hareketsiz,kaskatı bir acı
Esnemeyen,yumuşamayan
Dokundukça büyüyen
Ayrıştıran
Bütünlüğe hasret
Öylece ve sadece gel diyen
Gömül toprağıma
Filizlen...
Kullanıcı avatarı
#8 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Bir telif ihlali mi var Earven Hanım?
#9 ·
Mesajlar: 3
Kayıt: 04 Nis 2022, 19.55
Ad Soyad: ali kaya
Cinsiyet: Bay
Konum: mersin
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
bu ona ait bir şiir
earwen
#10 ·
... benim burda olan şiirimin bir kısmını alıp bu başlığa kopyalamış,amacını anlamadım
#11 ·
Mesajlar: 3
Kayıt: 04 Nis 2022, 19.55
Ad Soyad: ali kaya
Cinsiyet: Bay
Konum: mersin
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): obeldecom
hoşuma gitti güzel bir şiir
Kullanıcı avatarı
#12 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
O vakit Dilek Hanım'ın Hak şiirinin olduğu başlığa, o şiire yorum yapmanız daha isabetli ve yerinde olacaktır. Ayrıca birinin eserini ondan izin almadan paylaşmak telif ihlalidir ve kanunen büyük bir suçtur.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular