O Belde Forumu hakkında problemlerin çözümü, neyi nasıl yapılır, yeni özellikler ve forum hakkında malumatlar
(!) Bu başlık kilitlenmiştir mesajlarınızı düzenleyemez veya cevaplayamazsınız.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 815
Beğenildi : 775
Tekrar merhaba,
Uzun zamandır forumla alakalı değilmişim gibi görünse de gözüm hep onun üstünde ve her hareketin takipçisiyim. Yalnız umumi olarak alakanın, trafiğin ve etkileşimin sıfıra yakın bir azlıkta oluşu şevkimi kırıp beldeye daha az alaka göstermeme sebep oluyor. Bu arada evvelde bulduğu bu laf da çok hoşuma gidiyor; O Belde'den kısaca bahsederken beldemiz (belde) lafını kullanmak. Her neyse.

O Belde'nin ve forumunun daha canlı olmasını istiyorum. Lakin tek başıma ve büyük meblağlar harcamadan büyütmek çok zor. Lakin her seferinde kemik mensupların desteği eksik olmamıştı. Fakat artık onlar da pek uğramıyor. Mamafih ben yine de elimden geleni yapmağa devam edeceğim.

Bu arada yaptığımız şiir yarışmasının sonuçlarını jüri üyelerini beklediğim için açıklayamamıştım. Lakin artık beklemek lüzumsuz görünüyor. Çok yakında açıklayacağım. Çok geç oldu farkındayım ve özür dilerim. Lakin şunu unutmayın ki yarışmalarda kazanan ve kaybedenler vardır. Lakin mevzubahis şiir ise sadece kazanan ve üretilmiş diğer eserleri vardır.

Şiire dönmüşken serlevhadaki mevzua gelelim. Madem forum daha çok şiirle anılıyor ve tabii edebiyat, dahası yanında kültür sanat ve fikir platformu, o vakit yeni gelen üyelerin aynı andan beş, on şiirini birden paylaşması yorum yapacak, onu eleştirecek mensupları usandıran, yıldıran ve daha en başında vazgeçiren bir hareket oluyor. Dahası bu sebeple şairin günde sadece bir şiirini paylaşmasına izin verelim. Yeni üye ise bir şiirden fazlası onaylanmasın, normal üye ise fazla paylaştığı silinsin ve uyarı verilsin. Böylece kargaşaya mani olunsun. Ne dersiniz?

Şiirleri yorumlamak mevzuunda da bir iştahsızlık var. Bunu daha önce tartışmıştık, buraya gelenler sadece şiirini sunmak istiyor. Lakin bu şekilde tekamül sağlanmaz. Okumak eleştirmek, münakaşa etmek, diğer eleştirileri okumak, katılmak ve fikir alışverişi yapmak lazımdır. Sadece şiir değil, kültür sanat, fikir ve edebiyat alanlarında da bu mümkün olmalı. İnsanların ana içeriklere daha kolay ulaşıp forumu keşfetmeleri için eski haline çevirmiş ve O Belde'yi platforma dönüştürmüştüm. Lakin arada kendim yazıyorum ve istenilen şekilde yazabilecek kimseleri de bulamadım. Zamanla belki ve bu işi geliştirebilirim. Bunun için ayrıca bir zamana ihtiyacım var.

Her neyse, bu yazdıklarımı bile okuyan çok az kişi olacak. Eğer buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Alınan beğeniler 4
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
#2 ·
Mesajlar: 152
Kayıt: 16 Mar 2021, 22.32
Ad Soyad: Fatih Aziz Ünal
Cinsiyet: Bay
Konum: Nevşehir
Profil: Doğrulanmadı
Beğendi : 98
Beğenildi : 169
Düşüncelerinize katılıyorum. Buradaki serzenişten kendime düşen hisseyi nazara aldığımda, tam manasıyla aktif olduğum kanaatinde değilim. Çoğu zaman ise bu durum, kafamı toplayıp bir şeyler yazacak vaziyette olmamaktan kaynaklanıyor. Ancak yazan biri olarak, hiç değilse, kendimle aynı cihette gördüğüm insanlara faydalı olmak babında biraz daha istekli davranmak gerektiği her zaman söylenebilir. Zira edebiyat ve dolayısıyla kelimeler, benim gözümde daima, sahip olduğumuz ama kaybetmeden değerini bilemediğimiz varlıklarımızdan. Burada yapılan ve beni esasen cezbeden şey ise bu varlığın sükunet içinde kıymet görme ihtimali. Nitekim internetin "anlık" hengamesinden sıyrılıp kelimeleri olması gerektiği gibi yavaş yavaş okumak forumun içinde bulunduğu mecraa nispetle hayli değerli geliyor.

Tüm bunları söyledikten sonra kendi yazdığım yorumları düşününce, biraz lafı uzatıyor olabileceğim aklıma geldi. Ama zannımca, bir şiir müellifi tarafından ancak hakkında mümkün olan her yorumu en detaylı haliyle duymak üzere umuma sunulur. Böylece gelişmek için bazı temeller atılır.

Hiçbir şey tamamıyla iyi olamayacağı gibi kötü de olamaz. Dolayısıyla -herkesin durumu tahmin edilemez ancak- forumdaki bir iki cümlelik beğeni belirten yorumlar da bazen buruk hissettirebiliyor. Çünkü görünüşte övgü içerdiği için güzel duran bu tür yorumlar esasen yazan kişiye neredeyse hiçbir şey katmıyor; yazan nereyi başarıyla işlemiş, nereyi tam aktaramamış veya bir okur nazarında şiir hangi duyguları hissettiriyor, bunlar hakkında hiçbir bilgi sunmuyor genelde. Tabi, hiç yoktan iyidir diye de düşünülebilir, en azından bir etkileşim meydana getiriyor.

Günlük bir şiir önerisi bence gayet makul, yalnızca -bir silsile halinde- mevcut ürünlerin paylaşılıp daha sonra civarına uğranmaması forumun maksadına aykırı olur. Ağır ağır, sindirilerek paylaşılsın ki aynı surette okunabilsin ve -umarım- yorumlanabilsin. Son olarak, muhtelif sebeplerle yorum getirmek istemeyen kullanıcılar olabilir elbette ancak; beğeni sistemi üzerinden de etkileşim sağlanabilir. Hiç değilse şiirin müellifi beğenilme/me üzerinden de bir çıkarımda bulunabilir. Bu basit etki bile faydalı olacaktır.
Alınan beğeniler 4
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 1733
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 815
Beğenildi : 775
Zannedersem herkes hemfikir. Kabul edilmiştir. Kaideyi diğerlerinin arasına ekleyecek ve duyuracağım. Başlığın bu bapta hükmü kalmadığından kilit.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Kilitli
Paylaş:

  • Benzer Konular