-
Zeynepyilmaazz
Zeynep Yılmaz - Mesajlar: 18
- Ad Soyad: Zeynep Yılmaz
- Profil: Doğrulanmadı
- İrtibat:
Sabahattin Ali'nin romanlarını okudunuz mu? Okuduysanız sizce romanları nasıl? Düşüncelerinizi çok merak ediyorum.
Beldemize daha yakın olmak için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
halilesen
Halil ESEN
Doğrulanmış
Bu profil, orijinal olup gerçek bir kimseyi temsil etmektedir. - Mesajlar: 1432
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- İrtibat:
Sabahattin Ali hakkında söylenecek şeyler başlı başına bir kitabın konusu olmak vasfını taşımaktadır. Kendisinin şiir ve romanlarını okudum. Bazılarını tekrar tekrar. Sebebini bilmiyorum, lakin sadece hikayelerini okumadım; belki fırsat bulamadım. Dahası Sabahattin Ali ne yazık ki Popülerliğe kurban gidiyor. Lakin bu galiba o kadar da kötü değil.
Sabahattin Ali, zamanında Öz Türkçe adı altında Türkçenin soysuzlaştırılması karşısında, adeta bu hareketi yok sayarak o sağlam üslubunu korumuş ve bizlere mükemmel bir miras bırakmıştır. Trajedi dolu vefatına karşı keşke yaşasaydı da daha çok eser verseydi dediğim sanatçılardan birisidir.
Sabahattin Ali, zamanında Öz Türkçe adı altında Türkçenin soysuzlaştırılması karşısında, adeta bu hareketi yok sayarak o sağlam üslubunu korumuş ve bizlere mükemmel bir miras bırakmıştır. Trajedi dolu vefatına karşı keşke yaşasaydı da daha çok eser verseydi dediğim sanatçılardan birisidir.
-
Zeynepyilmaazz ve 1 üye
-
EternalFURK4N
Furkan Şeker - Mesajlar: 5
- Ad Soyad: Furkan Şeker
- Profil: Doğrulanmadı
- İrtibat:
Bu yazarın bilindik olması, onun romanlarının tarzının Türk Edebiyatı'na katkıları sayesinde olduğunu düşünürsek; romanlarının tazına göre güzel olduğu bir gerçektir!