Buradaki birçok kimsenin yazmak fiiliyle samimi olduğunu düşünüyorum. Yazmanın temel taşı da umumi olarak kelimelerdir.
Peki sizlerin en sevdiği , en sık kullandığınız kelimeler nelerdir? Neden bu kelimeleri seviyorsunuz veya devamlı kullanıyorsunuz?
Mesela benim en sevdiğim kelimeler var ve bir kelimeleridir. Onlarda Türkçenin zenginliğini bulurum.
-
halilesen
Halil ESEN
Doğrulanmış
Bu profil, orijinal olup gerçek bir kimseyi temsil etmektedir. - Mesajlar: 1408
- Ad Soyad: Halil ESEN
- Profil: Doğrulandı
- İrtibat:
Beldemize daha yakın olmak için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli.
Şimdi değil
-
Vesaire
Vesair Vesaire - Mesajlar: 97
- Ad Soyad: Vesair Vesaire
- Profil: Doğrulanmadı
Liste uzun bende. Hangi kelimeyi söylesem diğeri ardımdan bakıyor gibi hissediyorum.
O yüzden "sevdiğim kelimeler" şeklinde tefrik etmek yerine "sık kullandığım kelimeler" diyebilirim.
Edep(edeb), mühim, binaenaleyh, sancak, telakki, ilim diyeyim ve bitireyim yoksa bunların da sonu gelmeyecek
O yüzden "sevdiğim kelimeler" şeklinde tefrik etmek yerine "sık kullandığım kelimeler" diyebilirim.
Edep(edeb), mühim, binaenaleyh, sancak, telakki, ilim diyeyim ve bitireyim yoksa bunların da sonu gelmeyecek

-
halilesen
Halil ESEN
Doğrulanmış
- İrtibat:
Aklıma yeni gelenleri yazmak istiyorum:
Nağme kelimesini severim; aralıksız, durmadan manasına gelen mütemadi / mütemadiyen kelimesini severim. Çok az kullansam da sonsuz manasına gelen namütenahi kelimesini de. Elbette ki hüzün kelimesini. Kelimeyi severim.
Nağme kelimesini severim; aralıksız, durmadan manasına gelen mütemadi / mütemadiyen kelimesini severim. Çok az kullansam da sonsuz manasına gelen namütenahi kelimesini de. Elbette ki hüzün kelimesini. Kelimeyi severim.
-
yakut
abdullah yakut - Mesajlar: 91
- Ad Soyad: abdullah yakut
- İrtibat:
"söz" ile başlayalım. Türkçe içinde "er, ermek " , Tengri, dinlemek, yapayalnız, aramak, su, ...
Mühimm, inşaAllah, selametle (güvenle) , aferin(yaratmak), orijinal, abandone, kontrpiye ...
Ses ile bitirelim...
Mühimm, inşaAllah, selametle (güvenle) , aferin(yaratmak), orijinal, abandone, kontrpiye ...
Ses ile bitirelim...
-
halilesen
Halil ESEN
Doğrulanmış
- İrtibat:
Başlığı zamanında laf olsun kafasıyla açtım zannedersem, lakin kelime bulmak, üzerine düşünmek namına faydalı da olabilir. Esasında ben tarih boyunca bizimle yaşayan ölümsüz kelimelerin hepsini severim.
-
elifnbas
Elif Nur Baş - Mesajlar: 10
- Ad Soyad: Elif Nur Baş
- İrtibat:
Benim söylemekten hoşlandığım ve okuyunca içimi mest eden kelimeler; tekabül, ehemmiyet, bilmukabele, istirham etmek olabilir. Bazen apansız hiç kullanmadığım kelimeleri de mail ortamında ya da insanlarla konuşurken birden söyleyebiliyorum. Sanırım kitaplar arasında okuduğum kelimelerin hafızamda kalmasından kaynaklı. Küçük ama mutlu edici.
-
halilesen ve 1 üye
-
SuleymanMutlu
Süleyman Mutlu - Mesajlar: 5
- Ad Soyad: Süleyman Mutlu
- İrtibat:
Benim en sevdiğim kelimelerden biri olan "namütenahi"yi verebilirim.Ne zaman bu kelimeyi kullansam ya da duysam,kendimi o sonsuzluğun içinde buluyorum.
-
Zeynepyilmaazz
Zeynep Yılmaz - Mesajlar: 18
- Ad Soyad: Zeynep Yılmaz
- İrtibat:
Son zamanlarda çok fazla kitap okudum ve gerçekten anlamlarını çok sevdiğim bir kaç kelime var. Bunlardan biri rikkat yani merhamet ve bir diğeride itizar yani özür dileme.
-
halilesen ve 1 üye