E-Mail

 3 mesaj
 1490
1
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 9
Kayıt: 08 Ağu 2020, 14.32
Ad Soyad: Ayşenur Altındağ
Cinsiyet: Belirsiz
Konum: Erzurum
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): altındağ25
Beğendi : 1
Beğenildi : 2
İşsizin biri, temizlik işleri için Microsoft' a başvurdu. İnsan Kaynakları, bir ön görüşmenin ardından yeri temizleme testini yaparlar ve "İşe alındın, e-mail adresini ver, sana başlama formunu göndereyim. Aynı zamanda işe başlamak için işe geleceğin günü de bildiririm," dedi.
Adam çaresiz bir şekilde bilgisayarının ve dolayısıyla e-mail adresinin olmadığını söyledi. İnsan Kaynakları' nda görevli olan adamlardan biri, onun adına üzüldüklerini; fakat e-mail yoksa kendisinin de var olmadığını ve kendisi de olmadığı için işe alınamayacağını söylediler.
Adam umutsuzca, ne yapacağını bilmeden, cebinde sadece 10 Dolar ile oradan çıktı. Bir markete girerek 10 kiloluk bir kasa domates aldı. Kapı kapı dolaşarak 2 saat içerisinde sermayesini ikiye katladı. İşlemi birkaç kez daha tekrar etti ve akşam eve döndü. 60 Dolar kazanmıştı.

Bu şekilde de yaşayabileceğini anladı. Her sabah erkenden evinden çıktı ve akşam geç saatlere kadar çalıştı ve her gün parasını üçe, dörde katladı. Az bir zaman sonra bir el arabası aldı, bunu bir kamyonda değiştirdi ve bir süre sonra artık, birçok araçtan oluşan bir nakliye şirketi sahibi oldu.

Beş yıl sonra, adamımız Birleşik Devletler' in en büyük gıda nakliye şirketlerinden bir tanesinin sahibi oldu. Ancak ailesini ve geleceğini düşünmeye başladı ve hayat sigortası yaptırmaya karar verdi.

Bir sigorta şirketini aradı, kendine uygun bir plan seçti. Konuşma biterken sigortacı, teklifi gönderebilmek için adamın e-mail adresini istedi.
Adam, e-mail' inin olmadığını söyledi.

"Şaşırtıcı!" diye tepki verdi sigortacı. "E-mail' iniz yok ve bu hanedanlığı kurabildiniz! Ya bir de e-mail adresiniz olsaydı!"

Adam biraz düşündükten sonra, "Microsoft'ta temizlikçi olurdum," diye cevap verdi.
Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle
Kullanıcı avatarı
#2 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Sevdiğim bir hikayedir. Eksikliğin her zaman kötü bir şey olmadığını gösterir bana.
Paylaşımınız ve gayretiniz için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
#3 ·
Mesajlar: 10
Kayıt: 21 Eki 2021, 09.15
Ad Soyad: Elif Nur Baş
Cinsiyet: Bayan
Konum: İstanbul, Pendik
Profil: Doğrulanmadı
X (namıdiğer Twitter): elifnbas_
Beğendi : 6
Beğenildi : 8
Hikayeyi okurken sonuna yaklaştığımda tüylerim diken diken oldu, pozitif ve motivasyon artırıcı paylaşımız için teşekkür ederim.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş: