1 mesaj
 970
Forum kuralları
Sadece kulüp üyeleri yazabilir. Sinema Kulübümüze katılarak sizler de iştirak edebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinin
Bir dahakine Tavşan Jojo filmi konuşulacak.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
#1 ·
Mesajlar: 1727
Kayıt: 11 Haz 2020, 16.22
Ad Soyad: Halil ESEN
Cinsiyet: Bay
Konum: Bursa
Profil: Doğrulandı
X (namıdiğer Twitter): halilsncom
Beğendi : 810
Beğenildi : 773
Resim
Heneke'nin tarzını kısmen tekrar gördüğümüz Beyaz Bant filmi, Birinci Cihan Harbinin arifesinde bir Alman köyünce yaşayan köy ahalisinin başından gelen birkaç hadiseyi aktarır.

Hususi olarak aileleri tarafından sert bir şekilde eğitilen çocukların vaziyetini ve onların mı başının altından çıkıyor, yoksa gerçekten masumlar mı bilemediğimiz köyde evvela ağaçlara bir tel bağlanarak doktorun atın üzerindeyken düşmesini ve yaralanmasını, ardandan peş peşe iki çocuğun kaçırılıp işkenceye maruz kalmış bir şekilde bulunmasını takip ederiz.

Bazı şeylerin çok ayrıntısının verilmediği filmde hikaye genel olarak bir nevi köy ağası, toprak sahibi olan Baronun'un, bir papazın ve çiftçilerin ve efradının ve öğretmenin yıllar sonrasında olacak yer yer konuşmasıyla anlatılır. Lakin birçok felsefi görülen filmde olduğu gibi netice olarak bir yere bağlanamaz.

Beyaz Bant ismini birkaç ailenin çocuklarını cezalandırırken, genelde küçüklüklerinde yaptıkları, masumiyeti ve berraklığı hatırlatması için kollarına yapıştırılan bir banttan alır.

Açıkçası ben filmden daha büyük şeyler beklemiştim. Umduğumu bulamadım, bilemiyorum. Söz sizde.
Forumda başlıklara cevap yazabilmek için kayıtlı ve giriş yapmış olmalısınız.
Cevapla
Paylaş:

  • Benzer Konular

Beldemize daha yakın olmak ve daha gelişmiş bir tecrübe için uygulamamızı kurun; herhangi bir uygulamadan çok daha hafif ve güvenli. Şimdi değilYükle